Nuestra Senora del Pilar - OcCre 'sferoida
- Mirek77
Re: Nuestra Senora del Pilar - OcCre 'sferoida
Tak to wygląda na modelu muzealnym
- Załączniki
-
- r14_jpg.jpg (24.06 KiB) Przejrzano 6870 razy
-
- r27_jpg.jpg (52.72 KiB) Przejrzano 6870 razy
- dali
Moim zdaniem okna mogły biec na wysokości ud, ponieważ teraz to są okna, ale w każdej chwili można w nie wstawić dodatkowe armaty, mogę się mylić, to są tylko moje przemyślenia. Model pierwsza klasa bardzo Ci kibicuję.
Pozdrawiam Piotrek
Pozdrawiam Piotrek
- sferoida
Dzięki
Okienka zrobiłem według sugestii wprowadzając pistolety na salony. Fotki z tej części później, bo skupiłem się na koszu. Nie wiem jak miał on się poskładać, żeby wszystko było jak na rysunkach instrukcji i powierzchnie ładnie się układały. Wyszło, jak to u mnie, jakoś.
Okienka zrobiłem według sugestii wprowadzając pistolety na salony. Fotki z tej części później, bo skupiłem się na koszu. Nie wiem jak miał on się poskładać, żeby wszystko było jak na rysunkach instrukcji i powierzchnie ładnie się układały. Wyszło, jak to u mnie, jakoś.
pozdrawiam Radek
- sferoida
- sferoida
c.d. zabudowy pokładowej
Gdyby ktoś kiedyś zabrał się za ten zestaw, to polecam oprócz instrukcji zdjęciowej spojrzeć na plany. W instrukcji brakuje kołkownic obok dzwonniczki, knag i uchwytów oczkowych, bloczków. Ale nagle to mi się podobają.
Gdyby ktoś kiedyś zabrał się za ten zestaw, to polecam oprócz instrukcji zdjęciowej spojrzeć na plany. W instrukcji brakuje kołkownic obok dzwonniczki, knag i uchwytów oczkowych, bloczków. Ale nagle to mi się podobają.
pozdrawiam Radek
- TomekA
sferoida pisze:... Ale nagle to mi się podobają.
Co nagle, to po diable!
(...tak mi się wymsknęło...

A model idzie Ci fajnie!
- sferoida
I nagle Tomek sprowadził mnie na Ziemię 
Niemniej idziemy dalej, kolejne pistolety:

Niemniej idziemy dalej, kolejne pistolety:
pozdrawiam Radek
- sferoida
Myślałem, że ławy wantowe to szybko pójdą. Takie tam 4 deski i będzie zrobione. Zeszło się 2 tygodnie na ćwiczeniach z metaloplastyki. To jednak nie moja bajka (jeszcze).
Postępy prezentują się tak:
Postępy prezentują się tak:
pozdrawiam Radek
- Witek...
- Lokalizacja: {"name":"Polska Zb\u0105szy\u0144","desc":"","lat":"","lng":""}
Cześć Radek. Moim zdaniem okucia wyszły Ci bardzo ładnie jak i cały model świetnie się prezentuje. Nie ma co przesadzać ze zbyt wysokim zawieszaniem sobie poprzeczki, bo jak zbyt długo nie daje się jej przeskoczyć to prędzej czy póżniej przyjdzie zniechęcenie.
Mnie też niedługo czekają ławy wantowe i mocowania jufersów i zastanawiam się, czy odciagi nie powinny raczej biec tak jak zaznaczyłem żółtą linią. Czyli to pierwsze ogniwo powinno być odgięte za mocowaniem do burty.
Mnie też niedługo czekają ławy wantowe i mocowania jufersów i zastanawiam się, czy odciagi nie powinny raczej biec tak jak zaznaczyłem żółtą linią. Czyli to pierwsze ogniwo powinno być odgięte za mocowaniem do burty.
- Slawek Kromer
Na modelu jest zrobione nieprawidłowo - Trzeba zrobić tak jak na rysunku