Witam
Czy ktoś z kolegów się tym zajmuje? Dorabiał ktoś tą metodą elementy do modeli?
Chodzi mi o wykonanie figurhead na dziobie.
Druk 3D
- ralfee3
Re: Druk 3D
Tak, zaczynam się tym bawić.
pozdrawiam,
Rafał
--------------------------------------------
w porcie: K&M
w stoczni: HMS Enterprize 1774
Rafał
-
sam druk wydaje się problemem mniejszym, a znacznie większym wyzwaniem wydaje się wykonaniem bryły stl
- ralfee3
dlatego już od ponad roku siedzę i się uczę
pozdrawiam,
Rafał
Rafał
- oksal
To jest zwykły plik obrazu 3D wyeksportowany do formatu stl. Problem jest co innego, opanowanie narzędzia 3D. Polecam darmowego Blendera. Blender ma opcje eksportu do tego formatu. Trochę w tym robię jak mam wenę do innych tematów niż modelarstwo. Ale są to proste bryły w stylu światów "low poly". Na przykład taka moja symulacja wektora położenia i przemieszczenia w pełnym swiecie 3D. Tak abym na lekcji nie musiał rysować na tablicy. Tu pod tym linkiem można sobie odpalić symulację (w dolnej części strony, w górnej jest w formacie 2D)
https://www.afizyka.pl/symulacja-wektor-przemieszczenia
Aha, symulacja działa na komputerach. Komórki nie obsługują tego modułu
A tu zrzut z działającej symulacji
- gdas
Witam
Wykonuję na zlecenia figury i zdobienia , ale jak wspomniał sina2 to zaprojektowanie jest nieraz kosztem większym niż sam wydruk
Wykonuję na zlecenia figury i zdobienia , ale jak wspomniał sina2 to zaprojektowanie jest nieraz kosztem większym niż sam wydruk
- gdas
- oksal
Gdas, powiem, że mnie jakość zamurowała. Masz ofertę pierwsza klasa.
Może z ciekawości sam spróbuję. Nieważne jaki będzie efekt. Lufy to bym adoptował, i ten drobny ornament. W sumie to wydrukować jedną lufę i odlewać w żywicy. Ba, u Chińczyków na aliexpress są tygle indukcyjne do przetopu kolorowych metali (temperatura do 1600 st. C) cena poniżej 500 zł. Można nawet opanować i mosiądz. Ale na to wszystko życia nie starczy.
Może z ciekawości sam spróbuję. Nieważne jaki będzie efekt. Lufy to bym adoptował, i ten drobny ornament. W sumie to wydrukować jedną lufę i odlewać w żywicy. Ba, u Chińczyków na aliexpress są tygle indukcyjne do przetopu kolorowych metali (temperatura do 1600 st. C) cena poniżej 500 zł. Można nawet opanować i mosiądz. Ale na to wszystko życia nie starczy.
-
- Lokalizacja: {"name":"Cz\u0119stochowa","desc":"Cz\u0119stochowa,powiat cz\u0119stochowski,wojew\u00f3dztwo \u015bl\u0105skie,Polska,pl","lat":"50.8089997",&
Gdas jaka cena za 72? Armaty na ładniejsze i zmiana figurheda bo ten z zestawu.... cóż
Założę wątek warsztatowy to zobaczysz w czym rzecz. Obserwuj mnie
Założę wątek warsztatowy to zobaczysz w czym rzecz. Obserwuj mnie
- gdas
Oksal , te ciemne lufy zdobione to są surowe wydruki , teraz pokleić , dopieścić i będą jako matki do odlewania ,
Beecker , żeby cos wycenić musze mieć rysunki lub gotowy projekt i ilość szt
Beecker , żeby cos wycenić musze mieć rysunki lub gotowy projekt i ilość szt