Witam wszystkich serdecznie

Tu mozna narzekać i pisać o sprawach nie związanych z tematami forów
Awatar użytkownika
Gozdawa

Witam wszystkich serdecznie

Post autor: Gozdawa »

Szanowni forumowicze -
Dlugo zbieralem sie na odwage zeby sie odezwac, wszak w charakterze "podpatrywacza" na
forum goszcze od ponad dwuch lat, t.z. od kiedy jestem posiadaczem komputera.
Poniewaz spodobala mi sie atmosfera panujaca na forum,odwazylem sie wreszcie ujawnic.
Na wstepie pare slow o sobie: Jestem emerytem i najprawdopodobniej ze wzgledu na wiek(mam 72 lata) zostane mianowany dinozaurem :) KOGI. Modelarstwo szkutnicze juz od bardzo dawna zaprzatalo moje
mysli. Niemniej jednak obowiazki rodzinne i zawodowe spowodowaly, ze moje zainteresowania musialy poczekac i mogly sie zmaterializowac dopiero teraz i to tylko w okresie jesienno-zimowym, bowiem pozostala czesc roku absorbuje mi dzialka.
Swoja przygode z modelarstwem rozpoczalem od modeli kartonowych z "MM". Drugim etapem byly modele plastikowe. Ostatnio natomiast popelnilem dwa modele drewniane z zestawow "IGRY" :
1, "Santa Maria " - (nie dokonczony - brak takielunku),
2, "Vaza" - ktory ze wzgledu na liczne "udoskonalenia" ma tyle wspolnego z "Vaza" co wino gazowane z szampanem. Wreszcie jeden modelik w oparciu o niemieckie plany, ktory mial byc modelem hanzeatyckiego holka. Jezeli mi sie uda sprobuje zamiescic kilka fotek ktore w jakis tam sposob zobrazuja moje
dotychczasowe "osiagniecia".
Wydaje mi sie, ze jak na pierwszy post to wystarczy. Milo mi bedzie goscic na KODZE czesciej.
Pozdrawiam serdecznie Czeslaw.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
ataman

Odp:Witam wszystkich serdecznie

Post autor: ataman »

Witamy!, modele podziwiamy.. i zapraszamy do wspólnej zabawy... przynajmniej ja zapraszam, ale myślę, ze wszystkim nam bedzie milo!
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Gozdawa

Szanowny Atamanie -

Serdecznie dziekuje za odzew. Mam nadzieje,ze jeszcze n ie raz spotkamy sie na tym forum.
Zyje ta nadzieja, tym bardziej, ze mam zamiar zbudowac jeszcze cos z prawdziwego zdarzena. Oczywiscie
jezeli wiek i zdrowie na to pozwoli.

Pozdrawiam: Czeslaw.
Awatar użytkownika
mirek

Post autor: mirek »

Ja równiez cie witam w naszym gronie , ludzi pozytywnie zakręconych.
Wiek tu nie odgrya żadnej roli tylko zapał i chęć zbudowania ładnego modelu.
I tak od razu pytanko: Czy budujesz teraz jakis model ? Jezeli tak to zakladaj relację i pokazuj młodzianom co Seniorzy potrafia ;)
Pozdrawiam Mirek Rybus
Awatar użytkownika
majster
Lokalizacja: {"name":"Stanis\u0142aw\u00f3w","desc":"Stanis\u0142aw\u00f3w,gmina Stare Babice,powiat warszawski zachodni,wojew\u00f3dztwo mazowieckie,Polska,pl","lat":"52.2801003","lng":"20.749

Post autor: majster »

Witam!Dołaczam do grona witających i życzę pomyślnych wiatrów pod żaglami KOGI.Pozdrawiam MARIAN też emeryt.
60+2;iK&M już w porcie
Awatar użytkownika
oksal

Post autor: oksal »

Witaj, cieszę sie że bedziemy razem te fały ciagnąć, poklady cegiełkować....Mnie też nie dawno zaokrętowali...na Kodze jest świetna załoga a i admirałowie dobrze prowadzą w tym rejsie.
Pozdrawiam Adam
Dziadek

Post autor: Dziadek »

Nie bardzo wiem czy Gozdawa to herb czy taki od Stępnia. Ale niech ta. Witaj i ciesze się że Ci się jeszcze chce. Jestem niewiele młodszy od ciebie, dlategom "dziadek" a w te modele "bawie się" od 1957 roku. Amen pozdrawiam i nie bój się tu nikogo.
Dziadek Wietrzny Bosman
Wietrzny Bosman
Awatar użytkownika
JurekBin
Kontakt:

Post autor: JurekBin »

Ja również się dołączam do powitania :)

z tą zabawą, to bym nadmienił jeszcze, że teraz... to dopiero początek zabawy. Teraz to się dopiero zacznie na nowej kodze, że hohohoh B)

Pozdrowienia od Jurka
Pozdrawiam
Jurek

https://www.jerzybin.com
Awatar użytkownika
Gozdawa

Witam Cie Mirku

W pewnym sensie masz racje, najwieksze znaczenie ma zapal i checi zrobienia czegos.
W/g. mnie ogromne znaczenie ma rowniez laskawe podejscie zony do naszego hobby. Mieszkania
w blokach na ogol sa ciasne i o azyl w kuchni trzeba nieraz ostro walczyc.
Czy cos buduje? Owszem. W tej chwili mam na warsztacie (na kuchennym stole) TITANICA
z zestawu HACHETTE. Tak mnie cos podkusilo. Reszte powiedza fotki.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Gozdawa

Witam Cie Dziadku -

Strzeliles w dziesiatke.. Wlasnie GOZDAWA pieczetowali sie moi dziadowie. Dzis nie ma to jednak
zadnego znaczenia,poza tym ze moge to wykorzystac jako pseudo.
Ciesze sie tylko z faktu, ze tak milo i cieplo zostalem przyjety do grona forumowiczow.
Potwierdza to tylko moje osobiste zdanie o KODZE.

ODPOWIEDZ