Plany Slupa

Zmiany na stronie i inne związane z witryną.

Awatar użytkownika
oksal

O:Plany Slupa

Post autor: oksal »

Dobrze Wojtek, że tą linkę podałeś;)

Slingy napisał:
...po prostu robię to z własnego lenistwa :whistle: ) http://www.dioramy.fora.pl/rc,16/santa-maria-rc,3003.html

bo by Cię tu my pod kilem parę razy poprzeciągali, a tak chrzest masz już za sobą;) Fajny efekt starego pokładu uzyskałeś- widać to na jednym zdjęciu. Proponuję założyć relację z budowy SM, tu na Kodze.
Awatar użytkownika
Slingy

Post autor: Slingy »

Ehmm ,wiesz ,to jest ze staroci :D Ten model ma dobre 20 lat ,ale dzięki za słowa otuchy. Zrobię jak mi poradziłeś :P.
Awatar użytkownika
Karrex

O:Plany Slupa - Armed Virginia Sloop

Post autor: Karrex »

wurcelstock napisał:
Oj oj oj ! Znowu pusta gadanina...
Nie lubię takich przepychanek, ping-pongów...

Nikt nie lubi, a dzieje się to już po raz kolejny.
Nawet jeśliby to miał być kolejny meteor (no cóż nie pierwszy i nie ostatni) uzbrójmy się w cierpliwość (przecież to jest cecha modelarzy).
Myślę, że na tym poście mogłoby się zakończyć i dać szansę młodemu koledze stać się modelarzem nawet wybitnym, czego szczerze mu życzę.

korasonek napisał:
...Ja proponuję małego duszka tego forum:whistle:
Czyli: Armed Virginia Sloop of 1768 by Clayton A. Feldman...

Armed Virginia Sloop of 1768
Od tego trzeba było zacząć (zaoszczędzilibyśmy 3 stron ;)), adres tego linka jest na forum od 2005 roku, więc wystarczyło poszukać.

http://www.modelexpo-online.com/instructions/MS2160_VSloop.pdf

A o kolejne rzeczy pytaj na PW kolegów, którzy się tym tematem już parali.
Znajdziesz ich w temacie "Slup z XVIII wieku":

http://koga.net.pl/component/option,com_joomlaboard/Itemid,293/func,view/id,13399/catid,508/#msg13399
Pozdrawiam
Karol

W stoczni: Santa Maria, San Juan Bautista, Santisima Trinidad, L'Ambitieux

Pozłotnictwo

Obrazek
Awatar użytkownika
daroes

Post autor: daroes »

Moim skromnym zdaniem to dla Ciebie młody kolego Pan Andrzej, bo porównując profile to widać nie małe różnice w cyferkach.
Awatar użytkownika
Slingy

daroes napisał:
Moim skromnym zdaniem to dla Ciebie młody kolego Pan Andrzej, bo porównując profile to widać nie małe różnice w cyferkach.

Nie do końca zrozumiałem :P . A wie ktoś może gdzie można kupić lub ściągnąć plany tego slupa?
Awatar użytkownika
oksal

Post autor: oksal »

Slingy napisał:
Ehmm ,wiesz ,to jest ze staroci :D Ten model ma dobre 20 lat ...

Faktycznie, nie doczytałem, a raczej nie czytałem opisu przy zdjęciach na wskazanym forum. Moja wina. To dawaj tu Tatę na pokład, niech się zaciągnie i dłubie dalej.
Chyba przy kadłubie SM nie dołączył "metki" skończyłem;) Przekaz Tacie, że tu większość, to jego rówieśnicy i wspaniale wypoczywają przy hobby sprzed XX...lat. Powroty są udane:)

EDIT:

teraz Ci język ja wystawię :P ...nawet mi ulżyło:)
Awatar użytkownika
Slingy

Heh ,niestety tata nie ma czasu :/ . Nie wiem kto, lecz ktoś robił pięknego smoka na tym forum. Tak się składa ,że mój tata robił takiego samego ,tylko bez dna :blink: (ucięte ,żeby mógł stać) jak z bratem byliśmy mali to bawiliśmy się zawsze tymi żaglowcami :D . Ja miałem smoka ,brat Santa Marię. Tata ma dużo roboty (jest rzeźbiarzem i garncarzem a oprócz tego wykłada na UWM-ie . Umówiliśmy się ,że jak będę robił slupa to on odleje kadłub a ja zrobię resztę :)
Awatar użytkownika
Andrzej1
Lokalizacja: {"name":"Polska Szczecin","desc":"","lat":"","lng":""}

Post autor: Andrzej1 »

Slingy napisał:
Heh ,niestety tata nie ma czasu :/ . Nie wiem kto, lecz ktoś robił pięknego smoka na tym forum. Tak się składa ,że mój tata robił takiego samego ,tylko bez dna :blink: (ucięte ,żeby mógł stać) jak z bratem byliśmy mali to bawiliśmy się zawsze tymi żaglowcami :D . Ja miałem smoka ,brat Santa Marię. Tata ma dużo roboty (jest rzeźbiarzem i garncarzem a oprócz tego wykłada na UWM-ie . Umówiliśmy się ,że jak będę robił slupa to on odleje kadłub a ja zrobię resztę :)

I tak do nas rozmawiaj.
Powodzenia w remoncie, budowie, przebudowie, restauracji czy jak to zwał.
A, bym zapomniał, poszukaj w słowniku co to jest za jeden ten "wykwintny" :).
I jak Adam napisał : "Dawaj tu na forum Ojca".
Będziesz miał NAJLEPSZEGO nauczyciela w domu i na gwizdnięcie ( no może przesadziłem troszku (z tym gwizdaniem na Ojca - oczywiście ) ).

I wreszcie na koniec : nie daj sobie nalać (nawet gdyby to miał lać Twój Ojciec) do kadłuba. Lej sam. :).
Satysfakcja gwarantowana, nawet gdy kształt nie.

Z ukłonami
Andrzej Korycki
Awatar użytkownika
Slingy

No nie wiem. Nie mam umiejętności :P Mój tata jest plastykiem ,więc zrobi mi piękne kopytko i w ogóle .
Awatar użytkownika
Andrzej1
Lokalizacja: {"name":"Polska Szczecin","desc":"","lat":"","lng":""}

Post autor: Andrzej1 »

Slingy napisał:
No nie wiem. Nie mam umiejętności :P Mój tata jest plastykiem ,więc zrobi mi piękne kopytko i w ogóle .

Kopytki to diabełki "majom".
Rób swój, SWÓJ model i nie oglądaj się na inne karawany,

Z ukłonami
Andrzej Korycki
ODPOWIEDZ