Chyba dojrzałem do wzbogacenia swojego warsztatu. Za późno się obudziłem, bo kolega Jarekk akurat likwidował pracownię złożoną z Proxxonów. Dotychczasowa praca z w/w Micromotem utwierdziła mnie w przekonaniu o dobrej jakości, dlatego będę celował w produkty tej marki. Dodatkowo Proxxon ma sporo akcesoriów a urządzenia są naprawdę mikro-gabarytowe, a takich potrzebuję. Pytanie, na które sam do końca nie potrafię sobie odpowiedzieć, czego tak naprawdę potrzebuję?
I tak na dzień dzisiejszy chętnie kupię:
1. trochę drobnicy: zaciski, szczypce precyzyjne, lepsze pilniki iglaki
2. piła do cięcia listewek, tu widziałbym Proxxon stołowa piła tarczowa KS 230 PR27006
3. stojak wiertarski Proxxon MB200 28600 + stolik krzyżowy KT70-27100, który chciałbym pożenić z moim Micromotem
4. jakieś imadełko/ka precyzyjne do stołu roboczego i maszynowe do stolika krzyżowego
5. mały strug do obrabiania masztów
Zastanawiam się czy zamiast stojaka wiertarskiego + osobno stolik krzyżowy nie zainwestować we frezarkę MF70-27110 ( w komplecie ma i stolik koordynacyjny i jakieś frezy). Gabarytowo to już nie będzie mikro.
Jeżeli coś źle myślę, widzicie jakąś alternatywę to chętnie posłucham rad. Generalnie jestem już nastawiony, dlatego niniejsze ogłoszenie jest też ofertą kupna. Może komuś zalega niepotrzebny Proxxon w dobrym stanie