Chwalimy się
- Siberian
Re: Chwalimy się
Tak na przyszłość:
Dawno nie budowałem Anglika, więc kupiłem taki zestaw planów. 
Pozdrawiam, Wojtek.
- ralfee3
Super! Jakbym widział swojego HMS Enterprize. Pewnie plany są w skali 1:96, będziesz powiększał?
pozdrawiam,
Rafał
--------------------------------------------
w porcie: K&M
w stoczni: HMS Enterprize 1774
Rafał
- Siberian
Nie obejdzie się bez cyfryzacji i dopasowania skali, bo plany są w różnych podziałkach. Generalne są w 1:144, inne w 1:96, a także 1:48 i 1:24.
Ale jeszcze mnóstwo czasu upłynie, zanim się tym zajmę.
Ale jeszcze mnóstwo czasu upłynie, zanim się tym zajmę.
Pozdrawiam, Wojtek.
- Andrzej63
Siberian, gdzies to kupil? Zamierzam powrocic do listewek, sznureczkow i szmatek. .
- Siberian
Kupiłem w sklepie "Moje hobby". Trzeba najpierw zamówić, bo nie ma od ręki. Czas oczekiwania ok. 30 dni.
Pozdrawiam, Wojtek.
- Siberian
Znowu się pochwalę.
Nabyłem ostatnio taką szlifierkę i zasilacz do niej. Wyszło trochę drogo, ale nie żałuję, bo w modelach jest mnóstwo miejsc z trudnym dostępem, a tym urządzeniem można dotrzeć niemal wszędzie. Po testach doszedłem do wniosku, że lepsze efekty można uzyskać, naklejając rzep na końcówki i do nich mocować papier ścierny. Oryginalnie, do zestawu jest dołączony papier ścierny samoprzylepny, ale w tej formie szybko się niszczy i nie szlifuje zbyt skutecznie. Szlifowanie wewnętrznych powierzchni burt było bardzo proste i trwało kilka minut.

Nabyłem ostatnio taką szlifierkę i zasilacz do niej. Wyszło trochę drogo, ale nie żałuję, bo w modelach jest mnóstwo miejsc z trudnym dostępem, a tym urządzeniem można dotrzeć niemal wszędzie. Po testach doszedłem do wniosku, że lepsze efekty można uzyskać, naklejając rzep na końcówki i do nich mocować papier ścierny. Oryginalnie, do zestawu jest dołączony papier ścierny samoprzylepny, ale w tej formie szybko się niszczy i nie szlifuje zbyt skutecznie. Szlifowanie wewnętrznych powierzchni burt było bardzo proste i trwało kilka minut.
Pozdrawiam, Wojtek.
- ralfee3
Wojtek, zbroisz się. Fajne narzędzie, już myślę czy nie kupić 

pozdrawiam,
Rafał
Rafał