Mirek! Nie bedę zgadywał, bo mi powiedziałeć i byłoby nieuczciwie, ale inni niech zgadują. A na zdjęcia Jerrego
czekam cierpliwie. Radku, przyślij swój adres na priv wyśle ci płytę ze zdjęciami do wykorzystania jutro mam robić kopie, bo te wysłane mam nadzieję że doszły
V Ogólnopolski Festiwal Modelarstwa w Łodzi
-
Re:V Ogólnopolski Festiwal Modelarstwa w Łodzi
Wietrzny Bosman
-
Modele na naszym stoisku naprawde prezentowały sie rewelacyjnie na takim samym wysokim poziomie jak inne z malutkim wskazaniem na nasze ;)
Ja również czekam na zdjęcia od Jerrego i boleje ze niogłem doczekac do przyjazdu Jerrego i poznac osobiscie szanownego kolegę, ale mam nadzieje ze na nastepnej imprezie poznam wszytkich kolegów z forum.
GrzesiekR
Ja również czekam na zdjęcia od Jerrego i boleje ze niogłem doczekac do przyjazdu Jerrego i poznac osobiscie szanownego kolegę, ale mam nadzieje ze na nastepnej imprezie poznam wszytkich kolegów z forum.
GrzesiekR
- RomekS
- Lokalizacja: {"name":"Polska Toru\u0144","desc":"","lat":"","lng":""}
Dziadek bardzo profesjonalnie zdał relacje.
Trudno cos dodac....
Mój przyjazd do Łodzi stal pod znakiem zapytania.
Mogłem się „wyrwać” tylko na sobotę.
Pojechałem koleją.
Z Torunia wyjazd 11.17 a z Łodzi powrotny 17.11.(zabawny zbieg okoliczności)
W ostatniej chwili podjąłem decyzje ze zabiorę Wodnika.
No tak tylko jak go wrzucić to torby, małe toto nie jest.
W sklepie nie było odpowiednich kartonów wiec mając do dyspozycji karton z po zmywarce wykonałem naprędce „karton bagażowy” dla modelu. Wykończyłem go gustowna tez kartonowa raczka i zapakowawszy Wodnika do wewnątrz pokazealem moje dzieło małżonce......
No cóż stwierdziła ze z takimi kartonowymi walizkami w XIX w emigrowano za Wieka Wode .......
I w ogóle wygląda to jak bym byl "bezdomny" ....
W Lodzi odebrał mnie z dworca Mirek.
Dzięki serdeczne Mirku.
Doceniam to zwłaszcza ze byłeś w tym dniu bardzo zabiegany.
Następnie te kilka godzin minęło bardzo szybko.
Zaopatrzyłem się w nóź EXCEL z kompletem ostrzy.
Miałem ochotę na OLFE ale takie już mam a ten wypróbuje.
Impreza ogromna, tez byłem pierwszy raz na tego typu festiwalu.
Bardzo dużo dowiedziałem się od Dziadka, który jak się z Nim rozmawia na żywo jest „chodząca encyklopedia szkutnicza”. Byłem pod ogromnym wrażeniem gdy przy piwku rozprawialiśmy o jufersach, miksturach pokrywających dawne żaglowce, technikach modelarskich.......
Na stoisku również wymienialiśmy poglądy.
Dowiedziałem się o mikrofalówce do podgrzewania listewek i o odklejaniu na gorąco źle przyklejonych listewek bez szkody dla poszycia.
Czas minął szybko i musiałem wracać na Kaliska bo niebezpiecznie zbliżała się 17.11.
Fotki załączyłem komentarze myślę ze są za trudne do napisania bo nie mam pamięci do tego co sfotografowałem.....
Ogólnie jestem bardzo zadowolony
a szczególnie ze spotkania z Kolegami na żywo
:) :)
Trudno cos dodac....
Mój przyjazd do Łodzi stal pod znakiem zapytania.
Mogłem się „wyrwać” tylko na sobotę.
Pojechałem koleją.
Z Torunia wyjazd 11.17 a z Łodzi powrotny 17.11.(zabawny zbieg okoliczności)
W ostatniej chwili podjąłem decyzje ze zabiorę Wodnika.
No tak tylko jak go wrzucić to torby, małe toto nie jest.
W sklepie nie było odpowiednich kartonów wiec mając do dyspozycji karton z po zmywarce wykonałem naprędce „karton bagażowy” dla modelu. Wykończyłem go gustowna tez kartonowa raczka i zapakowawszy Wodnika do wewnątrz pokazealem moje dzieło małżonce......
No cóż stwierdziła ze z takimi kartonowymi walizkami w XIX w emigrowano za Wieka Wode .......
I w ogóle wygląda to jak bym byl "bezdomny" ....
W Lodzi odebrał mnie z dworca Mirek.
Dzięki serdeczne Mirku.
Doceniam to zwłaszcza ze byłeś w tym dniu bardzo zabiegany.
Następnie te kilka godzin minęło bardzo szybko.
Zaopatrzyłem się w nóź EXCEL z kompletem ostrzy.
Miałem ochotę na OLFE ale takie już mam a ten wypróbuje.
Impreza ogromna, tez byłem pierwszy raz na tego typu festiwalu.
Bardzo dużo dowiedziałem się od Dziadka, który jak się z Nim rozmawia na żywo jest „chodząca encyklopedia szkutnicza”. Byłem pod ogromnym wrażeniem gdy przy piwku rozprawialiśmy o jufersach, miksturach pokrywających dawne żaglowce, technikach modelarskich.......
Na stoisku również wymienialiśmy poglądy.
Dowiedziałem się o mikrofalówce do podgrzewania listewek i o odklejaniu na gorąco źle przyklejonych listewek bez szkody dla poszycia.
Czas minął szybko i musiałem wracać na Kaliska bo niebezpiecznie zbliżała się 17.11.
Fotki załączyłem komentarze myślę ze są za trudne do napisania bo nie mam pamięci do tego co sfotografowałem.....
Ogólnie jestem bardzo zadowolony
a szczególnie ze spotkania z Kolegami na żywo
:) :)
-
Romek, jestem zarumieniony po raz pierwszy od 30 chyba lat. Kochane chopy wcięło mi skrzynkę sdresową, a mam narazie 3 (słownie trzy) płytki ze zdjęciami z Łodzi obejmujące nie tylko łodki ale i inne.... Dawajcie adresy do odtworzenia
Wietrzny Bosman
-
Ja też bylam z dziadkiem całe dwa dni i było fajnie . Armatki nie skończyliśmy na Wytawę bo dziadek nie miał czasu , ale zawiozłam to co zrobilam i się podobała wszystkim . A daziadka zdjęcie było w Gazecie Wyborczej tylko szkoda , że z samolotem a nie ze statkiem . Ja będę w telewizji w programie 5-10-15 w sobotę z moją armatką
Jak będzie jakaś wystawa to pojadę z dziadkiem bo można poznać fajnych kolegów dziadka
Kasia Walczak

Jak będzie jakaś wystawa to pojadę z dziadkiem bo można poznać fajnych kolegów dziadka
Kasia Walczak
- banderas
Gratki Kasiu pierwsze kroki w telewizji jak tak dalej pójdzie to hoho moja córka ma dopiero 5 lat ale chętnie mi pomaga przy moich modelach do K&M jeszcze jej nie dopuszczam ale mam nadzieję że pójdzie w Twoje ślady i tak jak Ty u dziadka tak moja córka odemnie złapie bakcyla do klejenia modeli POZDRAWIAM i aby tak dalej.
POZDRAWIAM antoniignas@wp.eu
W stoczni Golden Hind,kontenerowiec w firmie,Opty w szkole córki
W hangarze SPITFIRE
W stoczni Golden Hind,kontenerowiec w firmie,Opty w szkole córki
W hangarze SPITFIRE
- michał 2
Odp:Re:V Ogólnopolski Festiwal Modelarstwa w Łodzi
co do modelarni:
lokaj jest - trwa malowanie
biegam i szukam sprzętów na wyposażenie (stoliki, krzesełka, wykładzina na betonową podłagę itp) co się tylko da i sie przydać może
kasa niewielka na narzędzia jest
na razie jestem dobrej mysli
zastanawiam się czy modelarnia powinna mieć jakiś pisany regulamin, ale to pytanie chyba do Mirka
pozdrawiam
:)
lokaj jest - trwa malowanie
biegam i szukam sprzętów na wyposażenie (stoliki, krzesełka, wykładzina na betonową podłagę itp) co się tylko da i sie przydać może
kasa niewielka na narzędzia jest
na razie jestem dobrej mysli
zastanawiam się czy modelarnia powinna mieć jakiś pisany regulamin, ale to pytanie chyba do Mirka
pozdrawiam
:)
-
Odp:V Ogólnopolski Festiwal Modelarstwa w Łodzi
Witam.
Mam trochę fotek z imprezy w Łodzi , spróbuję je pokazać .
Mam trochę fotek z imprezy w Łodzi , spróbuję je pokazać .