Jak zacząć przygodęz modelarstwem?
- DTHCHC
Odp:Jak zacząć przygodęz modelarstwem?
Nożyk oczywiście podstawa... tanio można kupić, jak to kolega Romek napisał... Jeden nóż powinien Ci wystarczyć na model. a jeśli nie, to zawsze można dokupić zestawik dodatkowych noży za tyle samo co nóż (10 szt. w opakowaniu)... Rewelka to nie jest, ale wystarcza...
- Edward Blackbeard Teach
Witam Cie Rafale. Próbuj cały czas ładować twe zdjęcia;) Dobrze by było:) Popierając Romka, chciałbym ci radzić, na razie odłożyć "oryginalnego z MM HMS Victory" na szafce, działać na kserówkach, i jak bym mógł ci nasunąć pewną myśl. Próbowałeś szukać planów, wycinanek i literatury na programach p2p?
W TYM MIEJSCU DOKONAŁEM CIĘCIA - NIE RAZ WAŁKOWALIŚMY TEMAT PRAW AUTORSKICH, PODAWANIE ZWŁASZCZA TAKICH INFORMACJI, JAK TY TO ZROBIŁEŚ BĘDZIE DUSZONE W ZARODKU. TAKIMI DOŚWIADCZENIAMI PROSZĘ WYMIENIAĆ SIĘ EWENTUALNIE NA PRIVIE. DZIĘKUJĘ ZA UWAGĘ. JERRY_BEE
Ps. Pozdrawiam i życzę powodzenia przy zmaganiach
JA TEŻ
W TYM MIEJSCU DOKONAŁEM CIĘCIA - NIE RAZ WAŁKOWALIŚMY TEMAT PRAW AUTORSKICH, PODAWANIE ZWŁASZCZA TAKICH INFORMACJI, JAK TY TO ZROBIŁEŚ BĘDZIE DUSZONE W ZARODKU. TAKIMI DOŚWIADCZENIAMI PROSZĘ WYMIENIAĆ SIĘ EWENTUALNIE NA PRIVIE. DZIĘKUJĘ ZA UWAGĘ. JERRY_BEE
Ps. Pozdrawiam i życzę powodzenia przy zmaganiach
JA TEŻ
- jerry_bee
i jeszcze jedna sprawa - skupcie się Panowie (niektórzy oczywiście) na modelarstwie czynnym, bo to kolejny wątek gdzie dominuje belletrystyka. nie wiem jak na to patrzą inni, ale dla mnie opowieści o trudach zdobywania tektury czy nożyka nie są zbyt zajmujące. ponadto mam takie pytanie: czy ta relacja do końca będzie tylko opowiadana? mamy tu możliwość swobodnego wstawiania zdjęć, więc proszę o wstawianie chociaż 1 fotografii w miejsce kilku opowiastek. tak, żebyśmy wszyscy mogli oceniać MODEL.
kolejna sprawa: kolego Kraken - na 99% Twoich pytań odpowiedzi już jakiś czas temu pojawiły się w postach innych osób, zadaj sobie trochę trudu i przejrzyj nasze archiwa.
i jeszcze jedna sprawa (już na koniec): zadbaj trochę o język swoich wypowiedzi.
kolejna sprawa: kolego Kraken - na 99% Twoich pytań odpowiedzi już jakiś czas temu pojawiły się w postach innych osób, zadaj sobie trochę trudu i przejrzyj nasze archiwa.
i jeszcze jedna sprawa (już na koniec): zadbaj trochę o język swoich wypowiedzi.
--------------------------
pozdrawiam, jerry_bee
pozdrawiam, jerry_bee
- Edward Blackbeard Teach
Przepraszam jerry_bee! Do tego z mojej strony już niedojdzie:blush:
- Nina
Myślę, że temat na tyle się rozwinął w stronę kartonu ,że spokojnie można go tam umieścić :)
czyli w dziale - Modele kartonowe i fornirowe
czyli w dziale - Modele kartonowe i fornirowe
8.03.2007 - Łódź Wikingów
8.06.2014 - Dżonka
12.05.2021- Gozzo da Pesca
8.06.2014 - Dżonka
12.05.2021- Gozzo da Pesca
-
Wracam...
Co najdziwniejsze bez pytań, ze zdjęciami, no i nie obijałem się, mam nadzieję, że w łikend zrobię poszycie. Ale szkoda gadać ;) wysyłam zdjęcia ze stanu obecnego, poprzednie, wyślę, jak będziecie chcieli, ale chyba nie zajdzie taka potrzeba ;).

Co najdziwniejsze bez pytań, ze zdjęciami, no i nie obijałem się, mam nadzieję, że w łikend zrobię poszycie. Ale szkoda gadać ;) wysyłam zdjęcia ze stanu obecnego, poprzednie, wyślę, jak będziecie chcieli, ale chyba nie zajdzie taka potrzeba ;).

- grzegorz75
Nie , no to są jakieś kpiny !!! Dziesięć stron i zdjęcie szkieletu ??? :angry:
http://www.iik.suzuki.pl/
-
ale wareszcie cos sie zaczelo dziac, ten watek to tak jak brazylijski serial. Opuscisz z 10 (czytaj 10 stron)odcinkow i nadal jestes na biezaco:)
- Handszpak
Dajcie juz mlodemu spokuj przeciez napisal ze bedzie zdjecia wstawiał.
Kraken co do modelu to wydaje sie ze symetria kadłuba jest zachowana, aczkolwiek pokład jest powyginany dosyc solidnie. Jesli teraz zaczniesz układac poszycie kadłuba to efekt ten bedzie jeszcze wiekszy i bedziesz miec dziury na burtach. na tewoim miejscu zapiankował bym kadłub nastepnie wyszpachlował go i dopiero kładł poszycie, mozesz tez zastosować inne wypełniacze wolnej przestrzeni pomiedzy wregami ale pianka jest cyba najwygodniejsza.
Pozdrawiam i życze szybkich postępów z modelem.
Kraken co do modelu to wydaje sie ze symetria kadłuba jest zachowana, aczkolwiek pokład jest powyginany dosyc solidnie. Jesli teraz zaczniesz układac poszycie kadłuba to efekt ten bedzie jeszcze wiekszy i bedziesz miec dziury na burtach. na tewoim miejscu zapiankował bym kadłub nastepnie wyszpachlował go i dopiero kładł poszycie, mozesz tez zastosować inne wypełniacze wolnej przestrzeni pomiedzy wregami ale pianka jest cyba najwygodniejsza.
Pozdrawiam i życze szybkich postępów z modelem.
-
Cały czas trwa drobna kosmetyka, a pokład i tak miałem zamiar z lek sza poprawić. Wstawię zdjęcia jak będę uważał, że już mogę kłaść burty. A próbował ktoś może wypełnić te dziury masą papierową? Bo jest to dość tani i łatwo dostępny produkt.