Pięknie... Mnie na razie zatrzymuje teksturowanie i olinowanie.
Poza tym próbuję wymodelować swojego Tritona i na podstawie modelu sporządzić coś w rodzaju planów (KID - ;) ). I tu przy okazji - nie wiesz jak wyrenderować poza powierzchniami również główne krawędzie. Uprzedzę od razu odpowiedź na temat opcji EDGE - ta dodaje obrys obiektów na granicy z tłem, poza tym nie ma w niej żadnej kontroli na grubością linii. Chodzi mi o wyraźne pokazanie na uzyskiwanym obrazie "ostrych" krawędzi, np. tych, których CREASE jest równy 1.
Mini-kurs Blendera- Sakoleva z 1835
- rczarnec
O:Mini-kurs Blendera- Sakoleva z 1835
Pozdrowienia
Robert Czarnecki
Robert Czarnecki
- Rado
Tu wersja finalna. Bardzo miło było mi modelować z kolegami, mam nadzieję że na coś to się przydało- pora wrócić do Ajaxa :)
Rczarnec- myślę że tylko cartoon shader mógłby Cię ratować ale to już skomplikowana rzecz. Robiłem to kiedyś w Mayi, w Blenderze nigdy. Mówiąc wprost- nie mam pojęcia :)

Rczarnec- myślę że tylko cartoon shader mógłby Cię ratować ale to już skomplikowana rzecz. Robiłem to kiedyś w Mayi, w Blenderze nigdy. Mówiąc wprost- nie mam pojęcia :)

http://erka.ovh.org/
-
Witam
Ja mam jeszcze małe pytanie techniczne: jak mają wyglądać drzewce w części rufowej? Ten pionowy ma być przyczepiony tak niesymetrycznie jak na rysunku?
A ten poziomy? Przecież on koliduje ze sterem (na rysunku pokazuję jak ja to sobie wyobrażam)
Pytam się gdyż nie wiem jak osadzić te drzewce. Na żadnym Waszym zdjęciu nie udało mi się zobaczyć jak to jest rozwiązane
Pozdrawiam, Jacek
Ja mam jeszcze małe pytanie techniczne: jak mają wyglądać drzewce w części rufowej? Ten pionowy ma być przyczepiony tak niesymetrycznie jak na rysunku?

A ten poziomy? Przecież on koliduje ze sterem (na rysunku pokazuję jak ja to sobie wyobrażam)

Pytam się gdyż nie wiem jak osadzić te drzewce. Na żadnym Waszym zdjęciu nie udało mi się zobaczyć jak to jest rozwiązane
Pozdrawiam, Jacek
- jakmiz
Witam
Mam pytanie/ prośbę. Bardzo zainteresował mnie w/w kursik niestety linki do poszczególnych części nie działają ( tylko 2 pierwsze części na serwerze u Jurka). I tu moja prośba / pytanie czy któryś z kolegów mógłby podrzucić mi na prv wszystkie części kursu. Dzięki serdeczne.
Pozdrawiam Kuba
Mam pytanie/ prośbę. Bardzo zainteresował mnie w/w kursik niestety linki do poszczególnych części nie działają ( tylko 2 pierwsze części na serwerze u Jurka). I tu moja prośba / pytanie czy któryś z kolegów mógłby podrzucić mi na prv wszystkie części kursu. Dzięki serdeczne.
Pozdrawiam Kuba
-
Re: Mini-kurs Blendera- Sakoleva z 1835
Witam!
Przyłączam się do powyższej prośby. Też mam ochotę przejść ten kurs ale są tylko dwa pierwsze odcinki na zaostrzenie apetytu.
Pozdrawiam
Przyłączam się do powyższej prośby. Też mam ochotę przejść ten kurs ale są tylko dwa pierwsze odcinki na zaostrzenie apetytu.
Pozdrawiam
- Rado
Gdzieś zginęła mi część trzecia (wszystko pozostałe mam). Ktoś z kolegów ma może w archiwum czy trzeba pisać od nowa ?
- rczarnec
Prześlij mi adres na PW, mam wszystkie części.
Pozdrowienia
Robert Czarnecki
Robert Czarnecki
- Rado
Wielkie dzięki, już sklejam wszystko w jeden PDF i szykuję do archiwów
-
SUPER !!!
Nie mogę się doczekać
Nie mogę się doczekać
- Rado
Całość gotowa. Pliki źródłowe i inne "akcesoria" do wglądu/dyspozycji administracji Kogi.