M2HB

W tym miejscu potykamy się o projektowanie modeli żaglowców - i te na kartce i te tworzone komputerowo
Awatar użytkownika
jerry_bee

O:M2HB

Post autor: jerry_bee »

Panowie, coś ten wątek rozłazi się na boki niemiłosiernie. zupełnie jakbym czytał "Rękopis znaleziony w Saragossie". w związku z czym dokonuję cięcia, rzeczy niezwiązane z tematem głównym lądują w Hyde Parku.

EDIT: niestety, ugiąłem się przed siłą komunikatu:
Warning: Invalid argument supplied for foreach() (i dalej cała masa cyferek różnorakich)

proszę więc o zaprzestanie dygresji, sprawy inne niż M2HB omawiajcie w innych wątkach.
--------------------------
pozdrawiam, jerry_bee
Awatar użytkownika
Paliwiak1

Post autor: Paliwiak1 »

Witam

Oto kilka wizualizacji stojaka, który dosłownie przed chwilą skończyłem. Szkoda tylko, że jest to stojak od mniejszego karabinu 1919 używanego przez piechotę. Wymodelowałem go tylko i wyłącznie, dlatego żeby mieć odniesienie do oryginalnego, czyli na podstawie tego zrobię do M2HB.

Z poważaniem Paweł G.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Z poważaniem Paliwiak
Awatar użytkownika
halny55

Post autor: halny55 »

Przesyłam koledze zdjęcie z 26 września 2009 roku wykonane w Muzeum Okręgu Wojskowego.Był tam ten pojaździk.
Obrazek
Kłaniam się
Jurek

Obrazek
Awatar użytkownika
Paliwiak1

Post autor: Paliwiak1 »

Witam

Nareście wymodelowałem stojak do M2HB, co prawda nie jestem pewien czy jest on wymiarowo zgodny z oryginałem, ale proporcjonalnie raczej tak. Stojak ( Trjpod M2) od karabinu 1919 jest prawie dwukrotnie mniejszy od stojaka M2HB, przez co sam stojak wygląda dość brzydko.

Jeszcze tylko dorobić jeden element nastawny do stojaka i cały karabin będzie na tyle zaprojektowany, że będzie wyglądał jak oryginał ( mam taką nadzieje).

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

P.S. halny55 masz racje ten Welles jest bardzo podobny do tego, co robimy tylko od razu widać, że nasz na masce ma gwiazdę a ten nie.

Z poważaniem Paweł G.
Z poważaniem Paliwiak
ODPOWIEDZ