Karl und Marie -cdn -emerjan
- sferoida
-
Re: Karl und Marie -cdn -emerjan
Ładny głaz...To naprawdę ładny głaz. Trochę głupio przyznać, ale z całego ślicznego modelu najbardziej podoba mi się...szalupa. Chciałbym trochę poeksperymentować i zabawić się w konstrukcję tego typu. Czy mógłbym prosić o jakieś wskazówki jak wykonać kopyto? Jeszcze raz gratuluje - Co teraz na warsztat?
- Benio13
Bardzo ładnie wykonany
model. Aż się chce dać "plusika" lub "lubię to"
model. Aż się chce dać "plusika" lub "lubię to"

- ryszardw
Prosta jednostka ale bardzo efektowna i wykonana super.Gratuluję R
- sotter
Bardzo fajnie wygląda. Gratulacje, bo śmiało można powiedzieć że to udany i zrealizowany projekt!!!
- Emerjan
Dziękuję Koledzy za przychylne oceny, które są dla mnie bardzo istotne, bo któż lepiej może to docenić jak nie ten który z pasją robi to samo.
Jeszcze do Emilc 78. Kopyto robisz zawsze wychodząc od linii teoretyczny kadłuba. Na klocku drewna wyciętym po obrysie kadłuba zaznaczasz miejsca przekrojów i przykładając wycięte z kartonu kształty doszlifowujesz by uzyskać styczność w każdym punkcie przekroju. To tak na początek bo kopyta mogą być wieloelementowe i bardzo skomplikowane. Ja tu nie jestem autorytetem ale na Kodze znajdziesz wiele na ten temat, zerknij choćby na relacje Piotra (Dali) z budowy Bounty. Jeśli chodzi o to co dalej to czeka rozpoczęta budowa HMS Fly. Pozdrawiam Janek
Jeszcze do Emilc 78. Kopyto robisz zawsze wychodząc od linii teoretyczny kadłuba. Na klocku drewna wyciętym po obrysie kadłuba zaznaczasz miejsca przekrojów i przykładając wycięte z kartonu kształty doszlifowujesz by uzyskać styczność w każdym punkcie przekroju. To tak na początek bo kopyta mogą być wieloelementowe i bardzo skomplikowane. Ja tu nie jestem autorytetem ale na Kodze znajdziesz wiele na ten temat, zerknij choćby na relacje Piotra (Dali) z budowy Bounty. Jeśli chodzi o to co dalej to czeka rozpoczęta budowa HMS Fly. Pozdrawiam Janek
- marek1
Witam,bardzo mi się podoba Twoje wykonanie ,gratuluję ,pozdrawiam Marek
- ralfee3
Piękny K&M. Włóż go do gabloty, bo mój strasznie się kurzy.
pozdrawiam,
Rafał
--------------------------------------------
w porcie: K&M
w stoczni: HMS Enterprize 1774
Rafał
--------------------------------------------
w porcie: K&M
w stoczni: HMS Enterprize 1774
- Witek...
- Lokalizacja: {"name":"Polska Zb\u0105szy\u0144","desc":"","lat":"","lng":""}
Z przyjemnością śledziłem relację. Bardzo ładna czysta robota i model super się prezentuje. Pozdrawiam Witek