ORP GROM
- taganc
Re: ORP GROM
Pomimo małej niedyspozycji coś powstaje, kolejna porcja drobnicy. Tym razem na tapetę poszły pokładowe głowice wentylacyjne i dzwon okrętowy. Dzwon toczony a środek po wstępnym wierceniu, frezowany frezami dentystycznymi.
- Załączniki
Pozdrawiam Tadeusz
- marek1
Witam,pięknie sobie radzisz z tym okrętem, to zapewne te wywietrzniki,pozdrawiam Marek
- taganc
Jak by nie było to chorobowe ma swoje zalety, więcej czasu na hobby
. Tym razem kolejne piętra nadbudówek. Wkleiłem na rufowej maszt antenowy i przymiarka podestu reflektora. Reflektory powoli powstają i podesty dalmierzy. Marku to właśnie te wentylatory, przy czym na zdjęciu są bez pokręteł.

- Załączniki
-
- 218.jpg (150.2 KiB) Przejrzano 6458 razy
-
- podest wstawiony tylko do pokazu
- 217.jpg (145.17 KiB) Przejrzano 6458 razy
Pozdrawiam Tadeusz
- rykrol
Oglądając ta relację, czuję się jak w szkole. Ile tu nowych rzeczy, można się nauczyć.
- rychenko
Witam
Tadeusz no no pięknieje twój Model coraz więcej szczegółów a to dodaje smaczku modelowi , może zjedz cos nie świeżego w niedziele i będziesz miał znów więcej czasu na modelowanie jedynie papieru toaletowego więcej pójdzie
Tadeusz no no pięknieje twój Model coraz więcej szczegółów a to dodaje smaczku modelowi , może zjedz cos nie świeżego w niedziele i będziesz miał znów więcej czasu na modelowanie jedynie papieru toaletowego więcej pójdzie

Pozdrawiam Ryszard
- Zdzisław
Witam
Tadeusz podziwiam Cię za te mini detale i precyzję. Mnie nie stać było by na to. Czekam na dalszą relację. Pozdrawiam serdecznie Zdzisław
Tadeusz podziwiam Cię za te mini detale i precyzję. Mnie nie stać było by na to. Czekam na dalszą relację. Pozdrawiam serdecznie Zdzisław
- taganc
Witam.
Za wiele nowości nie pokażę, ale kontynuację prac przy elementach z poprzednich zdjęć. W dalszym ciągu produkuję drobnicę która wchodzi w skład wyposażenia i będzie widoczna dopiero po pierwszych malowaniach.
Za wiele nowości nie pokażę, ale kontynuację prac przy elementach z poprzednich zdjęć. W dalszym ciągu produkuję drobnicę która wchodzi w skład wyposażenia i będzie widoczna dopiero po pierwszych malowaniach.
- Załączniki
Ostatnio zmieniony 01 lis 2015, 16:31 przez taganc, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam Tadeusz
- rykrol
Małe pytanka. Czy reling przy reflektorze robiłeś sam, czy jest kupny. Jeśli tak to gdzie go kupiłeś.Takie samo pytanie, jak zrobiłeś okapnik nad bulajem, czy masz specjalną maszynka do wyciskania okapników ?. Po za tym piękne detale.
- taganc
Rykrol słupki relingu na próbę zakupiłem w firmie rb-model, bo ta wysokość akurat mi pasowała do tego podestu. Niestety nie chcą robić w innych skalach na zamówienie nawet większych ilości. Okapniki robiłem na próbę i wyszły względnie, więc muszę uruchomić produkcję
. Po niedzieli zrobię zdjęcia przyrządu i pokażę .

Pozdrawiam Tadeusz
- rykrol
Dzięki za odpowiedź. Z firmą RB model sam miałem problemy. Chciałem u nich zamówić lufy 100 i 37 mm/W11M, w skali 1:100 lub 1:75. Ale mi odmówili. Widać że do firm muszą podporządkować się interesanci, a nie odwrotnie. Oczywiście czekam na zdjęcia przyrządu do okapników. I taka mała prośba. Możesz zdjęcia ilustrujące Twoją działalność zamieszczać w większej rozdzielczości. Te są cit za małe. Pozdrawiam, i czekam na dalszy ciąg relację.