Kurcze Grzegorz :woohoo: :woohoo: sama przyjemnością jest oglądanie Twoich modeli, mogę sobie tylko wyobrazić jaką przyjemność daje pływanie nimi :woohoo:
Pozdrawiam
Łukasz Oleś
Wszystkie ślady eksploatacji robiłem suchym pigmentem firmy Talen -" rdza" i farbami plakatowymi . Najpierw wielkim pędzlem utytłanym w rozwodnionej plakatówce obmazałem wszystko co się dało na kolor szarobrudny. Po lekkim wyschnięciu , mokrą gabką pionowymi ruchami wytarłem nadmiar farbki , aby pozostały tylko brudne smugi . Nastepnie po polakierowaniu matowym humbrolem bezbarwnym naniosłem pigment pędzelkiem rozpuszczony w spirytusie , i patyczkiem do uszu dopracowałem zacieki . Wszystko jeszcze raz prysnałem lakierem :) . Oczywiecie statek jest cały brudny , tak jak np ta winda
W tym modelu duzo detali robiłem we własnym zakresie ,
kilka fotek jeszcze
Przeglądając ostatnio archiwalny numer MO i podziwiając :woohoo: ten model nasunęło mi się takie pytanie jak to jest z tymi światłami? Powinno być na lewej burcie czerwone, a na prawej zielone czy też tak jak w tym modelu odwrotnie?
Łożesz w morde !!! Własnie patrze na wszystkie moje modele stojące na półkach i wszystkie maja tak jak mówisz ! ..... Z wyjątkiem Calypso :blush: :blush: :blush: , ale wstyd , nie wiem jak to się stało :(