Bismarck-wymiana poglądów
- oksal
Odp:Bismarck-wymiana poglądów
Chłopaki skoro odstepujecie od materiału dołaczonego do zeszytów to czy nie szkoda tych 3500 zł Aby wykonac kopyto nie trzeba kupowac zestawu kopyto. Przeciez rozsadniej bedzie zakupić dobre plany i budowac według nich. Jeżeli każdy zeszyt ma miec drewniane częsci to nadbudówki, wyposażenie i drobne elementy nie będa sie dobrze prezentowac, trzeba bedzie je szpachlowac szlifować itp aby przypominały blachę. Mi było by szkoda dać 3500 przy obecnych moich zarobkach:)
- mirek
ROBERT napisał:
Mocno przesadzasz z tą nauką i mnie się wydaje , że powinniśmy na kolanach prosić o pomoc Antośka, Tomasza Di oczywiście Grzegorza.
To są osoby od których możemy sie wszyscy naprawdę dużo dowiedzieć.
W swoich relacjach pokazali klasę samą w sobie
Całkowicie popieram ten kierunek prac i myślę, że wielu może się czegoś dodatkowo nauczyć zwłaszcza od Ciebie. Ja oczywiście będę pierwszym uczniem, bo z laminatem miałem do czynienia, ale na skalę makro.
Mocno przesadzasz z tą nauką i mnie się wydaje , że powinniśmy na kolanach prosić o pomoc Antośka, Tomasza Di oczywiście Grzegorza.
To są osoby od których możemy sie wszyscy naprawdę dużo dowiedzieć.
W swoich relacjach pokazali klasę samą w sobie
Pozdrawiam Mirek Rybus
- mirek
oksal napisał:
Adam święte słowa ale do mego syna to jakoś nie dociera :(
Jego wyjaśnienie jest takie:
Zrobimy se dwa modele jeden do postawienia a drugi do pływania albo zrobimy Bismarcka i Tirpiza i wyjdziemy w patrol na stawie kolo naszego domu ;)
Chłopaki skoro odstepujecie od materiału dołaczonego do zeszytów to czy nie szkoda tych 3500 zł Aby wykonac kopyto nie trzeba kupowac zestawu kopyto. Przeciez rozsadniej bedzie zakupić dobre plany i budowac według nich. Jeżeli każdy zeszyt ma miec drewniane częsci to nadbudówki, wyposażenie i drobne elementy nie będa sie dobrze prezentowac, trzeba bedzie je szpachlowac szlifować itp aby przypominały blachę. Mi było by szkoda dać 3500 przy obecnych moich zarobkach:)
Adam święte słowa ale do mego syna to jakoś nie dociera :(
Jego wyjaśnienie jest takie:
Zrobimy se dwa modele jeden do postawienia a drugi do pływania albo zrobimy Bismarcka i Tirpiza i wyjdziemy w patrol na stawie kolo naszego domu ;)
Pozdrawiam Mirek Rybus
- ROBERT
Mirku chętnie od każdego się uczę i sama relacja z budowy Halnego, oczywiście przez Antośka bardzo
dużo mnie nauczyła i nie omieszkam zadać Mu jeszcze wielu pytań, a i co do pozostałych kolegów też im nie odpuszczę i trochę pomęczę pytaniami.
Mirku będę pisał do wydawcy, a raczej bezpośrednio do osoby, która nadzoruje Bismarcka celem przyspieszenia wysyłania kolejnych numerów i pomyślałem, też o Tobie i o Lesiu. Chodzi o to byśmy mogli wcześniej otrzymywać numery by pokazywać sposoby budowy tego pancernika. Jak jesteś tym zainteresowany to nie ma problemu. Jeszcze jedna sprawa, a mianowicie mogę spróbować namówić wydawcę by troszkę zareklamował Kogę na stronach swojego pisma. My budujemy, pokazujemy inni się przyłączają i wydawnictwo też ma korzyść /takie uzależnienie obopólne/, ale bez zgody administratora nie podejmę takiej próby. Myślę jednak, że to jeszcze bardziej by rozreklamowało Kogę i zarazem pomoglibyśmy tym, którzy podjęli decyzję o budowie tego pancernika, a nie wiedzą o takim forum. Taki na przykład następny kurs na Kodze. Jednak to sprawa do dyskusji i oceny innych, a przede wszystkim Twojej i Admina. Pozdrawiam Robert.
dużo mnie nauczyła i nie omieszkam zadać Mu jeszcze wielu pytań, a i co do pozostałych kolegów też im nie odpuszczę i trochę pomęczę pytaniami.
Mirku będę pisał do wydawcy, a raczej bezpośrednio do osoby, która nadzoruje Bismarcka celem przyspieszenia wysyłania kolejnych numerów i pomyślałem, też o Tobie i o Lesiu. Chodzi o to byśmy mogli wcześniej otrzymywać numery by pokazywać sposoby budowy tego pancernika. Jak jesteś tym zainteresowany to nie ma problemu. Jeszcze jedna sprawa, a mianowicie mogę spróbować namówić wydawcę by troszkę zareklamował Kogę na stronach swojego pisma. My budujemy, pokazujemy inni się przyłączają i wydawnictwo też ma korzyść /takie uzależnienie obopólne/, ale bez zgody administratora nie podejmę takiej próby. Myślę jednak, że to jeszcze bardziej by rozreklamowało Kogę i zarazem pomoglibyśmy tym, którzy podjęli decyzję o budowie tego pancernika, a nie wiedzą o takim forum. Taki na przykład następny kurs na Kodze. Jednak to sprawa do dyskusji i oceny innych, a przede wszystkim Twojej i Admina. Pozdrawiam Robert.
robert.lewinski@wp.pl
Pozdrawiam Robert
Pozdrawiam Robert
- lesiu117
Mirku będę pisał do wydawcy, a raczej bezpośrednio do osoby, która nadzoruje Bismarcka celem przyspieszenia wysyłania kolejnych numerów i pomyślałem, też o Tobie i o Lesiu. Chodzi o to byśmy mogli wcześniej otrzymywać numery by pokazywać sposoby budowy tego pancernika. Jak jesteś tym zainteresowany to nie ma problemu.
A takie cos mozesie udac...? I przy okazji co masz dokladnie na mysli...? Bysmy dostawali 4y numery np 10-ego a nie jak zawsze 2x-go czy np 2 paczki po 4ry numery w miesiacu..?
Co do rekalmy to super pomysl :) I mzoliwy do spelnienia :D Trzeba sprobowac :)
w stoczni:
Bismarck
Bismarck
- ROBERT
Michał, co do wcześniejszego otrzymywania przesyłek to chodzi o to, że Ty już dostałeś, a ja dopiero dostanę lada chwila po interwencji. Jak bym nie interweniował to otrzymałbym nawet za dwa tygodnie/tu też winna jest poczta/ Jak nie mamy to nie możemy sprawdzić, skleić i pokazać jak nie popełnić błędów. Wielu buduje i wielu ma problemy lub będzie miało. Bismarck jest bardzo trudnym modelem i nie chciałbym by ludzie, którzy zaczęli przygodę z modelarstwem od tego modelu na nim nie skończyli tej pięknej przygody. Sam odpisywałeś koledze, który pewnie wzorując się tylko na instrukcji popełnił prosty błąd, a tak miałby gdzie się zapytać zanim sklei i coś zrobi nie tak. Nadal uważam, że instrukcja jest napisana dla modelarzy z doświadczeniem, czyli jest dość słaba. Każdy ma pomysł jak sobie radzić, ale nie wszystkie pomysły są dobre i tak podglądając jak robią to inni mogliby uniknąć wielu prostych błędów i bardzo dużo nauczyć się od innych. Co do reklamy to wydawca mógłby umieścić informację na swojej stronie o Kodze, na której kilku modelarzy buduje Bismarcka. To na pewno pomogłoby i nam i wydawcy i wszystkim budującym.
Jednak bez zgody, Admina tej sprawy nie poruszę, Bo bez zgody nie mam prawa decydować o tym.
Moja propozycja skierowana jest do Ciebie i Mirka oczywiście jak będzie chciał, bo w tej sprawie to On ma decydujący głos. Czas jest do poniedziałku, bo wtedy będę wysyłał meila do osoby odpowiedzialnej za Bismarcka. Z rozmów telefonicznych, które przeprowadziłem jest szansa na to i jakieś zainteresowanie ze strony wydawnictwa.
Pozdrawiam RobertB) B) B)
Jednak bez zgody, Admina tej sprawy nie poruszę, Bo bez zgody nie mam prawa decydować o tym.
Moja propozycja skierowana jest do Ciebie i Mirka oczywiście jak będzie chciał, bo w tej sprawie to On ma decydujący głos. Czas jest do poniedziałku, bo wtedy będę wysyłał meila do osoby odpowiedzialnej za Bismarcka. Z rozmów telefonicznych, które przeprowadziłem jest szansa na to i jakieś zainteresowanie ze strony wydawnictwa.
Pozdrawiam RobertB) B) B)
robert.lewinski@wp.pl
Pozdrawiam Robert
Pozdrawiam Robert
- lesiu117
- ROBERT
Wracając do wcześniejszego otrzymywania to muszę mięć trochę Twoich danych nazwisko imię i numer klienta. Wtedy od razu będę mógł podać.Oczywiście dane na priva lub moją pocztę /jak niżej/. Zrobię wszystko by wydawca na to przystał. Pisałem na drugim forum o reklamie, ale nie było odzewu i już nie wracam do tego tematu tam. Koga to modelarnia, w której można o wszystko pytać i szukać pomocy, dlatego zależy mi by przewodziła w relacji budowy Bismarcka. To jest to właściwe miejsce, może i Modelarstwo Okrętowe do tego się przyłączy i pomoże nam również z korzyścią dla siebie.
robert.lewinski@wp.pl
Pozdrawiam Robert
Pozdrawiam Robert
- mirek
Pomysł bardzo dobry i warto powalczyć z tym tematem.
Myślę , ze Radek jako administrator nie będzie miał nic przeciw takiemu propagowaniu modelarstwa i oczywiście naszej Kogi.
Myślę , ze Radek jako administrator nie będzie miał nic przeciw takiemu propagowaniu modelarstwa i oczywiście naszej Kogi.
Pozdrawiam Mirek Rybus
- ROBERT
Mirku mam nadzieję, że jesteś zainteresowany moją propozycją otrzymywania kolejnych numerów w pierwszej kolejności. O tym już wstępnie rozmawiałem i zaproponowano mi rozmowę z osobą odpowiedzialną. Pomyślałem o Tobie i o Michale dlatego, że Michał jako początkujący, ja jako średnio zaawansowany i Ty z synem jako doświadczony moglibyśmy pokazać jak budować i znaleźć się w gronie modelarzy nowym osobom. Michał był by przykładem jak odnaleźć się na takim forum i zbudować poważny model unikając błędów. Przecież twoje doświadczenie i znajomości wśród modelarzy mogą zaowocować doskonałą relacją i być wielką lekcją dobrego modelarstwa i oczywiście grono nasze będzie rosło, Bo jak patrzę na cyferki na dole to widzę, że sporo osób pocichu tu zagląda, a mogliby czynnie uczestniczyć i nas też czegoś nauczyć. Pozdrawiam i czekam na decyzje. RobertB) B) B)
robert.lewinski@wp.pl
Pozdrawiam Robert
Pozdrawiam Robert