Tomku, zdecydowałeś się na wzór na pasach wzmocnień? W dolnej, bliżej rufy, wydaje mi się, że go widzę. Na kolejnym, bliżej dzioba, już nie...
I widzę, że masz podobny problem z ubytkami w wykończeniach ambrazur co ja. Zamierzasz z tym coś robić, czy tak to zostawiasz? Jeśli robisz, to jaki masz pomysł? Nie ukrywam, że spędza mi ten problem sen z powiek...
A Viki nabiera już komkretnych kształtów, super!
Victory - Shipyard
- Voyteque
Re: Victory - Shipyard
serdecznie pozdrawiam,
Wojtek
Wojtek
- lkemot
Wzoru na pasach nie robiłem, a co do ambrazur to je przeszlifowałem pilniczkiem i zobaczymy jak będzie po przelakierowaniu całego modelu. Wtedy pomaluję furty i zobaczymy jak wychodzą i ile będzie poprawek
Pozdrawiam
Tomekl vel lkemot
W stoczni: Victory, Akagi
W porcie: Santa Leocadia, Yamato, Lexington, H.M.S Cleopatra, Le Coureur, Szebeka
Tomekl vel lkemot
W porcie: Santa Leocadia, Yamato, Lexington, H.M.S Cleopatra, Le Coureur, Szebeka
-
świetnie to wygląda,rewelacja
- lkemot
Kadłub oszlifowałem i polakierowałem lakierem akrylowym, potem drobny szlif
Teraz kolej na podstawkę, zrobiłem ją z 2mm tektury oklejonej z dwóch stron fornirem
Całość pomalowałem farbą akrylową talensa
Teraz wyznaczyłem linię wodną za pomocą wyrafinowanego przyrządu - na wyższych partiach kadłuba chyba dojdę do słoika po ogórkach konserwowych
Okleiłem obszar malowania taśmą Tamiya
I malowanie
Tak wyszła część podwodna
Teraz kolej na podstawkę, zrobiłem ją z 2mm tektury oklejonej z dwóch stron fornirem
Całość pomalowałem farbą akrylową talensa
Teraz wyznaczyłem linię wodną za pomocą wyrafinowanego przyrządu - na wyższych partiach kadłuba chyba dojdę do słoika po ogórkach konserwowych
Okleiłem obszar malowania taśmą Tamiya
I malowanie
Tak wyszła część podwodna
Pozdrawiam
Tomekl vel lkemot
Tomekl vel lkemot
- lkemot
Malowanie furt działowych, użyłem farby akrylowej 276 Talensa z serii Van Gogh
Pozdrawiam
Tomekl vel lkemot
Tomekl vel lkemot
- Art-UR
Jakoś tak ostatnio pytam o kolory (z trudnym do przewidzenia skutkiem
Ale mimo wszystko sobie zapytam: dlaczego obramienia ambrazur no i wewnętrzną stronę pokryw malowano (przeważnie) na kolor czerwony?

Ale mimo wszystko sobie zapytam: dlaczego obramienia ambrazur no i wewnętrzną stronę pokryw malowano (przeważnie) na kolor czerwony?
- Voyteque
Wygląda elegancko. I śladu nie zostało po tych 'brakówkach' z poprzednich zdjęć.
Tomek, co następne na warsztat?
Tomek, co następne na warsztat?
serdecznie pozdrawiam,
Wojtek
Wojtek
- lkemot
Malowanie burt, a potem dolny pokład i pokłady górne
Pozdrawiam
Tomekl vel lkemot
Tomekl vel lkemot
- Voyteque
Czyli każdy Członek Zarządu wędruje swoimi szlakami przy budowie V. 
Co ciekawe, nikt nie trzyma się ściśle przykazań instrukcji Shipyardu

Co ciekawe, nikt nie trzyma się ściśle przykazań instrukcji Shipyardu

serdecznie pozdrawiam,
Wojtek
Wojtek
- lkemot
Sezon działkowy się rozpoczął i skutecznie spowolnił budowę Wictorka. Ale malowanie w toku...
Nie zobaczycie u mnie ładnego koloru kanarkowego na burtach, ale taki kolor:
Taśma maskująca Tamiya bezcenna, ale wyznaczanie linii koloru nie jest łatwe, bo nie pokrywa się z pasami wzmocnień. Maluję 3-ma warstwami farby
I tak to teraz wygląda
Nie zobaczycie u mnie ładnego koloru kanarkowego na burtach, ale taki kolor:
Taśma maskująca Tamiya bezcenna, ale wyznaczanie linii koloru nie jest łatwe, bo nie pokrywa się z pasami wzmocnień. Maluję 3-ma warstwami farby
I tak to teraz wygląda
Pozdrawiam
Tomekl vel lkemot
Tomekl vel lkemot