/uaktualnione 24 sierpnia 2010, po IV Zjeździe KOGI/
O sobie: z zawodu technik plastyk (absolwent PLSP w Gdyni-Orłowie :)), ponadto malarz, ilustrator, grafik, pozłotnik.
Autorskie malarstwo marynistyczne:

Moja wizja LWOWA (w dziewiczym rejsie na drugą półkulę w 1923) na tle Rio de Janeiro. Akryl na brystolu.

DAR MŁODZIEŻY. Akryl na brystolu. W "avatarku" - ZAWISZA CZARNY. Te ilustracje malowałem do kalendarza. Łącznie było 8 wizerunków z polskimi żaglowcami.
Sporty: żeglarz jachtowy - w dzieciństwie zawodniczo w klubie MZKS „Arka” – sekcja żeglarska do 1977r., obecnie od 2000r. uprawiam bowling sportowy na poziomie ligowym.
Hobby: od zawsze modelarstwo – pierwsze modele z Małego Modelarza (lata 70-te) i budowa samodzielnie makiety kolejowej TT o wym. 120 x 240 cm (1975-1980r. zbudowana w 90%), po założeniu rodziny makieta wylądowała w piwnicy i słuch po niej zaginął :lol:.
Najdawniejsze modele, które przetrwały to modele serii 6 samochodów (i kadłub SANTA MARII [wg MM]) zrobione z kartonowych biletów kolejowych jakieś 25 lat temu:

i resoraki:

Inne odmiany modelarstwa:

Kościół romański wg kolekcji wydawnictwa delPrado, szkielet z brystolu, oklejony cegłami z masy solnej.

Odmienna technika - brama zrobiona ze styropianu. Powiększenie mostu.

Powiększenie podstawki figurki.

Inne zainteresowania, od najdawniejszych: filumenistyka, filatelistyka, entomologia, numizmatyka, obecnie modelarstwo szkutnicze.
Buduję Santisimę Trinidad (zanęcony kolekcją DeAgostini), która jest drugą jednostką. Wcześniej wykonałem model Jana Chrzciciela na podst. kolekcji DeAgostini z małymi zmianami /pełen kadłub, bez przekroju/. Zacząłem też rewaloryzować kadłub Santa Marii z 1986r.