BISMARCK

Witaj nowy kadecie. Wszyscy użytkownicy Kogi Cię serdecznie witają. Cieszymy, że do nas zawitałaś/eś, jednak prosimy o przedstawienie się w kilku słowach.
ODPOWIEDZ
zby22

BISMARCK

Post autor: zby22 »

Witam wszystkich. Modelarstwem interesowałem się zawsze lecz nieczynnie.Dawno,bardzo dawno zbudowałem samolot na uwięzi z nap.2.5cm Jena. Latał (to były czasy). Gdy ukazała się reklama BISMARCKA 1:200 kol.Hachette postanowiłem go zbudować. Powiecie dał się złapać.Nie zaprzeczę.Po szkielecie i pierwszym poszyciu stwierdziłem ,że jak się się wycofam to szkoda było czasu i kasy. Aktualnie mam kadłub wyszlifowany (surowy) oraz sporo nadbudówek. Muszę zacząć nakładać podkłady i malować. Mam z tym kłopot,bo instrukcje w tej kwestii są dla mnie niezrozumiałe. Dobór farb i lakierów oraz podkładów jest istotny bo zdecydowałem się na wersję pływającą. Bardzo liczę na Waszą pomoc...Od niedawna dysponuję aerografem oraz laptopem.Nie ukrywam że to dla mnie spore wyzwanie....Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Karrex

O:BISMARCK

Post autor: Karrex »

zby22 napisał:
...
Od niedawna dysponuję aerografem oraz laptopem.Nie ukrywam że to dla mnie spore wyzwanie
...

Aerograf czy laptop???:laugh:
Może Bismarck lub nasza Koga???;)

Witaj na pokładzie.
Pozdrawiam
Karol

W stoczni: Santa Maria, San Juan Bautista, Santisima Trinidad, L'Ambitieux

Pozłotnictwo

Obrazek
zby22

Witam. Niefortunnie połączyłem aerograf z laptopem.Słuszny śmiech.Wyjaśniam. Z kompem się wzmagam bo nie mam wprawy. Malowania aerografem jeszcze nie próbowałem. Koge szanuję i poznaję....Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Andrzej1
Lokalizacja: {"name":"Polska Szczecin","desc":"","lat":"","lng":""}

Post autor: Andrzej1 »

zby22 napisał:
Witam. Niefortunnie połączyłem aerograf z laptopem.Słuszny śmiech.Wyjaśniam. Z kompem się wzmagam bo nie mam wprawy. Malowania aerografem jeszcze nie próbowałem. Koge szanuję i poznaję....Pozdrawiam.

Witamy na Kodze.

Reakcja jak najbardziej prawidłowa. Pokaż co zrobiłeś, znajdą się chętni do pomocy.
Ja nie, bo się nie znam (na modelarstwie). Natomiast, proszę Cię, o przeczytanie KAŻDEGO swojego
wpisu przed wysłaniem, i po wysłaniu na Kogę.
Unikniesz wtedy "wzmagania się z komputerem". Wzmagać się mogą emocje, "wiater",
czy związane z nim bóle brzucha.
A tak we w ogóle, to pokaż swojego Bismarcka. I wtedy nawet do gorszych błędów się nie przyp...ę.

Z ukłonami
Andrzej Korycki
zby22

Witaj. Dzięki za wsparcie! Początki nie są łatwe.Jak tylko ogarnę komputer,to pokażę co zrobiłem.Może weterani Kogi mnie zaakceptują??? Pozdrawiam....
myszor

Post autor: myszor »

Witaj . Ty się tak za bardzo nie stresuj . Ja na początku to wołałem ludzi aby mi odpalili komputer . Pomału wszystkiego się nauczysz ( modelarstwa chyba też ) . Słuchaj się Andrzeja 1 . On wie co pisze . Ja dzięki jego uwagom poznałem (poznaje) ortografie . Baw się w modelarstwo i czuj się dobrze w Naszym towarzystwie . Pozdrawiam .:)
Pozdrawiam . Andrzej :)

Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
ODPOWIEDZ