Zgadzam sięz Romkiem. Jak coś ma być dobre to musi kosztować. Na pewno każdy z nas już się o tym przekonał w życiu:) Kupując coś taniej tak na prawdę przepłacamy. Model faktycznie bardzo przyjemny w budowie i również polecam.
Pozdrawiam
Witam(Materiały)
- space85
- Lokalizacja: {"name":" Cz\u0119stochowa","desc":"","lat":"","lng":""}
- Jarek
O:Witam(Materiały)
Przyczepię się i ja do ortogrfii. Chociaż i mnie samemu czasami się zdarza. Prawda Andrzeju1 ;) :laugh: ?
Jak to jest, że powymyślali dyslektyków, dysortografów ? Za moich czasów nie było tego zjawiska tylko : DWÓJA !! i po matkę.
Ale oprócz ortografii jest jeszcze interpunkcja. I tu mam dobrą radę, która może przydać się na przyszłość.
Poniżej jest krótki wierszyk, który proszę nauczyć się na pamięć:
Przed : że, aby, jeśli, iż,
Więc, ponieważ znaczek zrób
Przecinek pisz
A opuścić się go nie waż.
Jak to jest, że powymyślali dyslektyków, dysortografów ? Za moich czasów nie było tego zjawiska tylko : DWÓJA !! i po matkę.
Ale oprócz ortografii jest jeszcze interpunkcja. I tu mam dobrą radę, która może przydać się na przyszłość.
Poniżej jest krótki wierszyk, który proszę nauczyć się na pamięć:
Przed : że, aby, jeśli, iż,
Więc, ponieważ znaczek zrób
Przecinek pisz
A opuścić się go nie waż.
- Andrzej1
- Lokalizacja: {"name":"Polska Szczecin","desc":"","lat":"","lng":""}
Witam
Każdemu się zdarza. No, może prawie każdemu.
Mnie też.
Ale od tego są słowniki i te tradycyjne i te elektroniczne.
Z ukłonami
Andrzej Korycki
Każdemu się zdarza. No, może prawie każdemu.
Mnie też.
Ale od tego są słowniki i te tradycyjne i te elektroniczne.
Z ukłonami
Andrzej Korycki
-
Witaj młody kolego wśród Nas . Nikt Ci tu nie doradzi jaki model masz robić bo nie wiemy na jakim jesteś poziomie i jak u Ciebie z dokładnością i precyzją (brak fotek z dżonki ) .Jeżeli masz małe doświadczenie z drewnem to napewno nie rzucaj się na model z dużą ilością rzeźb bo padniesz przy tym (wiem coś o tym ).Naucz się obrabiać drewno - piłowanie , szlifowanie , klejenie .Broń Boże nie bierz się za zestaw bo wydasz kupę kasy a efekt końcowy będzie żałosny . Ucz się na planach . To rozwija umiejętności czytania rysunku i myślenia oraz wyobraźni przestrzennej . Sam będziesz decydował jak to ma być zrobione i jak to ma wyglądać . Daje to dużo satysfakcji że to robisz sam .Drewno to wspaniały materiał . Jak opanujesz obróbkę drewna to zobaczysz ile to radochy daje . Co do narzędzi to tak jak koledzy pisali - jedna rzecz ale dobra .Podłubiesz trochę w drewnie to sam zobaczysz co jest Ci potrzebne i niezbędne .Modelarstwo to zajęcie dla ludzi cierpliwych i dokładnych . Tak więc nie spodziewaj się że odrazu zbudujesz w krótkim czasie piękny model . Na początku będą to pływadła i dziwolągi . Ale wierze że Tobie uda się nie zniechęcić mimo braku efektów .Ja też miałem 17 lat i też nic nie wiedziałem . Dlatego pytaj i pokazuj co robisz a napewno Koledzy Ci tu pomogą .:)
Pozdrawiam . Andrzej :)
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
-
Dziękuje za tak liczne odpowiedzi . Czytając to co napisaliście doszedłem do wniosku , że prawdopodobnie jeszcze raz wykonam Dżonkę . Myślę ze to tylko powiększy moje doświadczenie i pozwoli wam Kogowiczą ocenić prace i doradzić w późniejszym wyboru modelu.:)