Witam serdecznie

Witaj nowy kadecie. Wszyscy użytkownicy Kogi Cię serdecznie witają. Cieszymy, że do nas zawitałaś/eś, jednak prosimy o przedstawienie się w kilku słowach.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
baniokdh

Witam serdecznie

Post autor: baniokdh »

Witam Was koledzy.
Mam na imię Tomasz, mam 29l i mieszkam na śląsku.
Moja przygoda z modelarstwem została zaszczepiona w wieku....?? sam nie pamiętam, bo długo potem w piątej klasie podstawówki mając 13l dopiero mogłem zapisać się do modelarni (min. wiek wymagany). Modelarnia była nastawiona głownie pod modele latające począwszy od balonów, gumówek i jaskółek kończąc na samolotach RC do akrobacji klasy F3. Zbudowałem 3 modele latające, 2 statki oraz wspólnym udziałem całej modelarni model żaglowca "BERLIN" .Tutaj ukazywany trud , nakład i precyzja jaką imponował mi instruktor zaszczepiło we mnie maleńkie ziarenko szkutnika. Pięć lat później od momentu zapisania się do modelarni nasz opiekun MOSIR-u stwierdził, że modelarnia jest nieopłacalna i idzie do likwidacji. Instruktor załamał ręce i tak się moja przygoda zakończyła. Minęło kilka latek, szkoła jedna później druga, trzecia, praca i rutyna. Minęło 10 lat. Chęć do modelarstwa wróciła w wyniku tęsknoty do majsterkowania. I tak dotarłem na Wasze forum z wielką chęcią odświeżenia umysłu, przypomnienia kunsztu oraz zbudowania żaglowca. Mam nadzieję, że koledzy poprowadzą mnie odpowiednią dróżką i czasem pomogą, doradzą i pocieszą jak pojawi się niechęć.
nie ma ludzi normalnych
są tylko nieprzebadani
Awatar użytkownika
Stojgniew

Re: Witam serdecznie

Post autor: Stojgniew »

Witaj kolego. Mamy podobną historię modelarską :-). Na forum, oprócz nas początkujących, jest wielu baaaaardzo zaawansowanych szkutników. Szczęka opada jak się ogląda ich relacje. I bardzo chętnie pomagają. Tylko czerpać całymi garściami. Miło Cię tu widzieć.
W trakcie budowy: Golden Hind (Szkutnik)
Awatar użytkownika
baniokdh

Re: Witam serdecznie

Post autor: baniokdh »

Stojgniew pisze: Mamy podobną historię modelarską :-).

W dwójke raźniej :P . Fajnego masz bajtla w avatarze ;)
nie ma ludzi normalnych
są tylko nieprzebadani
ODPOWIEDZ