Witam serdecznie grono Kogowiczów

Witaj nowy kadecie. Wszyscy użytkownicy Kogi Cię serdecznie witają. Cieszymy, że do nas zawitałaś/eś, jednak prosimy o przedstawienie się w kilku słowach.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Użytkownik

Witam serdecznie grono Kogowiczów

Post autor: Użytkownik »

Cześć !

Nadrabiając swoją głupotę i pośpiech chciałbym się przedstawić wszystkim użytkownikom forum. Mam na imię Robert, pochodzę z Bielska - Białej, mam 16 lat i chodzę do liceum. Modelarstwem zaraził mnie przyjaciel, a było to w przedszkolu kiedy miałem 7 lat. To właśnie wtedy dostałem swój pierwszy model, a był to mały samolot z plastiku, od tamtej pory z każdym modelem poprawiałem swoje umiejętności, rozbudowywałem warsztat. Około rok temu zabrałem się za swój pierwszy poważny model, był to Bismrack w skali 1/350 z Revella waloryzowany blachami z Eduarda i toczonymi lufami. W między czasie kupiłem swój pierwszy kompresor i areograf. W życiu skleiłem tylko jeden model kartonowy, był to mały kuter rybacki.

Mam nadzieję, że będe trwał tutaj i nie polegne ze swoim modelem :) Trochę się pośpieszyłem, wyprzedziłem swoje marzenia z możliwościami i założyłem temat "HMS Victory" myśląc, że podołam wyzwaniu, jednak jak się okazało były to moje głupie przemyślenia. Studiując forum, czytając wiele tematów stwierdzam, iż był by to model raczej do kosza. Dlatego postanowiłem wybrać temat łatwy i przyjemny aby dobrze mi się pracowało, jeszcze nie wiem czy to będzie dzonka czy jakiś bardzo łatwy model ale napewno wkrótce z czymś wystartuję.

Pozdrawiam forumowiczów !
Użytkownik.
Awatar użytkownika
Jarcio

Re: Witam serdecznie grono Kogowiczów

Post autor: Jarcio »

Witaj młodzieży. Dobrze, że rozsądek zwyciężył nad hura-entuzjazmem. Poćwicz sobie budowę prostych modeli kartonowych, fornirowych, tnij, klej, wierć, a na Victory przyjdzie kiedyś czas. Powodzenia życzę i czytaj forum póki młody jesteś, do emeryturu lektury jak znalazł.

Pozdrawiam
Jarek
ODPOWIEDZ