Witam Kogowiczów

Witaj nowy kadecie. Wszyscy użytkownicy Kogi Cię serdecznie witają. Cieszymy, że do nas zawitałaś/eś, jednak prosimy o przedstawienie się w kilku słowach.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kuba_wroc

Witam Kogowiczów

Post autor: Kuba_wroc »

Od ponad roku jestem wiernym czytelnikiem Kogi. Chciałbym rozpocząć relację z tego nad czym aktualnie pracuję, ale na początek kilka słów o sobie.
Modelarstwem bawiłem się od zawsze. Jako dziecko posklejałem prawie wszystko "pływające" co ukazało się w MM w latach 70 i 80. Później były próby z drewnem. Najpierw karaka "Piotr z Gdańska". Statek w trakcie budowy spadł z półki, rozwalił sobie cały dziób i to był jego koniec. Później zabrałem się za INGERMANLAND w skali 1:100. Ponieważ materiałów informacyjnych wówczas nie miałem, a i warsztacik miałem skromny to efekt tez taki sobie. Tzn. na początku oczywiście byłem z niego bardzo dumny, ale jak zobaczyłem jakie cuda wy tutaj robicie, to dałem statek do zabawy dzieciom. Skutek jest taki, że dziś model jest już trochę zdewastowany, ale zamieszam próbkę jednego zdjęcia jak dzisiaj wygląda.
Od czasu ostatniego modelu minęło 10 lat przerwy, aż naszła mnie chęć zbudowania kolejnego żaglowca, tylko już trochę dokładniej. Zacząłem szukac materiałów w sieci i tak trafiłem na Kogę. Muszę przyznać, że Forum to prawdziwa kopalnia wiedzy. Trzeba tylko przeczytać wszystkie wazniejsze relacje. Niektóre najlepiej kilka razy :). Szkoda, ze 15 lat temu nie znałem czegoś takiego.
W trakcie studiowania forum rozpocząłem dłubaninę przy brygu Le Cygne, którego relację chciałbym wkrótce rozpocząć.
Załączniki
Ingermanland w stanie na dziś. Końca roku chyba już nie dotrwa :)
Ingermanland w stanie na dziś. Końca roku chyba już nie dotrwa :)
P4020002.JPG (88.4 KiB) Przejrzano 2143 razy
Awatar użytkownika
Kazek

Re: Witam Kogowiczów

Post autor: Kazek »

Witaj na forum! Modelik fajny taki starawy w klimacie Myszora :D zakładaj relacje i powodzenia w budowie .
Pozdrawiam Kazik :)
ODPOWIEDZ