Wlasciwosc proprocji??

To co nie pasuje do żadnego z forów
Awatar użytkownika
stefan

O:Wlasciwosc proprocji??

Post autor: stefan »

arystotelik5 napisał:
wlasnie oto chodzi, ze chyba wszyscy rozsadni ludzie zdaja sobie sprawe z gloszonych farmazonow. Chodzi oto zeby argumentami wykazac nonsensownosc gloszenia takich rewelacji. :)

Koleś coś ci sie pop.........! to jest forum modelarskie, nie badaczy biblii!!!
Awatar użytkownika
mirek

Post autor: mirek »

Witaj kolego na naszym forum
I tak na dzień dobry otrzymujesz żółtą karteczkę, za nie przestrzeganie ustaleń.
Bardzo gorąco i serdecznie zapraszam do przywitalni
Pozdrawiam Mirek Rybus
Awatar użytkownika
wurcelstock

Post autor: wurcelstock »

Czytałem ten artykuł w "Strażnicy" (pisemko Świadków Jehowy) jakieś półtora roku temu. Tam była nawet wycinanka w skali (sic!), żeby empirycznie przekonać się w wannie, że prostopadłościan o takich gabarytach jest stabilny i niezatapialny...

Nie spróbowałem... teraz żałuję...

Swoją drogą jaką to musiało by mieć konstrukcję, żeby niesamowicie obciążone ("po jednej parze z wszystkich zwierząt według rodzaju ich") się nie złamało... Ktoś może ma jakiś pomysł? W grę wchodzą pnie cedrów libańskich o rozmiarach niespotykanych już dzisiaj (patrz piramida Cheopsa) ale mimo wszystko...
Awatar użytkownika
Travis22

Post autor: Travis22 »

Najnowsze badania przeprowadzone na renomowanej uczelnie Rydzyx Mechanical University dowiodły że Arka była tratwą słomowo-molibdenowa, która razem ze swoim sternikiem Noe została porwana z kurami i kozami przez wylana rzekę.
A tak poważnie Arka to była tratwą handlową a Noe był kupcem, na swoim jachcie miał najbardziej chodliwy towar czyli kury, gęsi, kozy i wino. I powiem wam ze dnia kiedy wylała rzeka (nie pamiętam która) miał takiego farta, że cała jego rodzina była na tratwie.
Wszyscy grzesznicy zginęli a on i cała załoga przeżyli dzięki winu (bo jest pożywne, dobre i tanie).[1]
THE END

[1] Cała posiadana prze zemnie wiedza pochodzi z National Geografic a dokładnie z dokumentu który wyemitował ten kanał

Pozdrawiam
W stoczni:
POLONEZ
ORP ISKRA

W porcie:
Section HMS Victory
Awatar użytkownika
Slawek Kromer

Post autor: Slawek Kromer »

ja mam pomysł aby zakończyć temat bo to prowadzi do nikąd
Awatar użytkownika
Emilius

Post autor: Emilius »

arystotelik5 napisał:
Nie wiem czy pisze we wlasciwym watku, dlatego z gory przepraszam.
Moje pytanie jest bardzo nietypowe, ale mam nadzieje ze na tutejszym forum znajde fachowa odpowiedz.
Kilka razy spotkalem sie z opinia ze proporcje arki noego, byly nadywraz wlasciwe. Niestety nie jestem fachowcem aby wykazac absurdalnosc takich tez, a wiec stad to pytanie.

Szanowny kolego, -czytaj uważnie nagłówki poszczególnych forum.
Pisze wyraźnie, które co zawiera!. ;)
Wybacz, że tak reagujemy ale wyskoczyłeś jak przysłowiowy "Filip z konopi" w dziale poradnika modelarskiego. Dla tego też temat został przeniesiony.

Dywagacje teologiczne nad wielkością, kształtem i konstrukcją Arki jakkolwiek są zajmujące, w przedstawionym kontekście nie mają kompletnie nic wspólnego z modelarstwem.
Biorąc pod uwagę twój brak wiedzy szkutniczej, rozumiem fascynację paradoskalnymi naukowymi badaniami amerykan w skali łazienkowo wanienkowej. Badań tych robili wiele i nie mają one zupełnie pokrycia we wprowadzanej praktyce konstrukcyjnej. Dopasowują na siłę teorię do faktów, a fakty dopasowują i naginają do teorii.
Z równym sukcesem mogą przeprowadzić symulacje sztormu i badać dzielność morską i autonomiczność łodzi...... Tomcia Palucha, z ożaglowaniem bermudzkim.

PS Temat zamykam, a autorowi sugeruje konsultacje z uczelnią czy konstruktorami w celu fachowego naświetlenia tematu.
Sail Ho!
Emil

W stoczni Santisima Trinidad
www.Santisima Trinidad.jun.pl
Awatar użytkownika
ataman

Post autor: ataman »

A wiecie-pamiętacie jak niejaki Deniken naukowo udowadniał, że kosmity tu były? I kurna, przekonywująco pisał.. A niedawno takie dwa nasze Denikeny, jak przekonywująco i uczenie udowodniły, że mimo, iż nie ma papierów, to są papiery na...;)
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ