Holk Gdański z 1400 roku
- Damian12
Holk Gdański z 1400 roku
Witam szanowna brać . Dziś zacząłem budować model Holku Gdańskiego z 1400 roku , w skali 1:100, opracowania Patryka Zuzańskiego. Model mam zamiar wykonać techniką kartonowo-fornirową. Od razu uprzedzam ,że relacja nie będzie należeć do najkrótszych , ponieważ to nie wyścigi wole model wykonać jak najdokładniej. Na początek budowy chciałem zrobić coś z drobnicy i wybór padł na galion. Galion został wykonany z patyczka po lodzie myślę , że wyszedł całkiem nieźle, ale oceńcie sami. 

Pozdrawiam Damian
- ramol
Re: Holk Gdański z 1400 roku
heh, nie zrobiłeś zębów.
- Damian12
Witam
Po bardzo długiej przerwie spowodowanej brakiem czasu wracam do budowy Holku
. Galion , który wykonałem wcześniej nie podobał mi się ,więc postanowiłem stworzyć kolejny . Efekty pracy można podziwiać poniżej . Życzę miłego oglądania 
Po bardzo długiej przerwie spowodowanej brakiem czasu wracam do budowy Holku

Pozdrawiam Damian
- Damian12
Witam ciąg dalszy prac nad modelem. Szkielet złożony na sucho.
Pozdrawiam Damian
- Damian12
Witam, dziś udało mi się zrobić kotwice do holku
. Efekty prac poniżej.

Pozdrawiam Damian
- Damian12
Dzień dobry.
Na samym początku chciałbym przeprosić użytkowników za brak wpisów odnośnie modelu.
Brak wpisów był spowodowany najzwyczajniejszym brakiem czasu związanego z nauką.
Jeśli zaś chodzi o model to tak naprawdę zaczynam od zera (poprzedni szkielet uległ zniszczeniu i nie ma co zbierać)
. Na szczęście dogadałem się z kapitanem żaglowca i pod warunkiem zbudowania mu czegoś do siedzenia obiecał mi przedłużyć kontrakt na budowę owego żaglowca
.
A tak wyglądają efekty owego porozumienia:
Na samym początku chciałbym przeprosić użytkowników za brak wpisów odnośnie modelu.
Brak wpisów był spowodowany najzwyczajniejszym brakiem czasu związanego z nauką.
Jeśli zaś chodzi o model to tak naprawdę zaczynam od zera (poprzedni szkielet uległ zniszczeniu i nie ma co zbierać)

A tak wyglądają efekty owego porozumienia:
- Załączniki
-
- HOLK 001.jpeg (26.6 KiB) Przejrzano 5677 razy
-
- HOLK 002.jpeg (30.1 KiB) Przejrzano 5677 razy
Pozdrawiam Damian
- Damian12
Dzień dobry.
Przepraszam ,że nie napisałem wszystkiego w jednej wiadomości ale nie wiem jak to zrobić
.
Po tym jak kapitan dostał swój wymarzony fotel
, zabrałem się za budowę szalupy na razie jestem na etapie kopyta (chyba tak to się nazywa). Kopyto ma szkielet kartonowy o grubości 1 mm. Owe kopyto zostało zapiankowane pianką montażową oraz po wyschnięciu zaszpachlowane szpachlą samochodową. Efekt poniżej:
Przepraszam ,że nie napisałem wszystkiego w jednej wiadomości ale nie wiem jak to zrobić

Po tym jak kapitan dostał swój wymarzony fotel

- Załączniki
-
- HOLK 005.jpeg (40.92 KiB) Przejrzano 5672 razy
-
- HOLK 004.jpeg (39.67 KiB) Przejrzano 5672 razy
-
- HOLK 003.jpeg (51.47 KiB) Przejrzano 5672 razy
Pozdrawiam Damian