Niema sprawy Panie Radek ;)
możesz zrobić z tym co chcesz niemusisz sie pytać :)
Pozdrawiam wszystkich.
Ropewalk budowa...
- Rychu
Re:Ropewalk budowa...
a moze jednak sie uda :)
- radek
- Lokalizacja: {"name":"Warszawa","desc":"Warszawa,wojew\u00f3dztwo mazowieckie,Polska,pl","lat":"52.2319581","lng":"21.0067249&quo
- Kontakt:
Rychu - a podrzucisz mi jeszcze zdjęcie całości?
Pzdr.
Pzdr.
Radosław Kubera
Koga Portal
Koga Portal
- radek
- Lokalizacja: {"name":"Warszawa","desc":"Warszawa,wojew\u00f3dztwo mazowieckie,Polska,pl","lat":"52.2319581","lng":"21.0067249&quo
- Kontakt:
No to Rychu, gratuluję:
Ropewalk Budowa
Jakby coś Ci się nie podobało, to daj znać.
Pozdrawiam, Radek.
Ropewalk Budowa
Jakby coś Ci się nie podobało, to daj znać.
Pozdrawiam, Radek.
Radosław Kubera
Koga Portal
Koga Portal
- krzysztof
No to mamy prwdziwego bosmana "złotą rączkę" Tylko pogratulować manualności, dokładnośći i techniki wykonania. Myślę Rychu, żę brak silnika wyjdzie tylko na dobre. Napęd ręczny pozwoli oceniś konieczną siłę i tempo zwijania linek. Móó ropewalk będzie też bez silnika.
pozdrawiam Krzysztof
krzysztof.t.wasilewski@wp.pl
krzysztof.t.wasilewski@wp.pl
- Zbyszek
Rychu na zdjęciach z budowy ropelwarka w tle widać ładny szkielecik co to będzie. ;)
Pozdrawiam!!!
-
Zdopngowany przez innych budowniczych, i dotkniety brakiem odpowiednich lin (nici) na rynku postanowiłem i ja zostać konstruktorem skręcarki - ropewalka. Trybiki ze starych maszyn włókienniczych umieszczone są w obudowie z turbaxu, a napędzane ręcznie. Po przeciwnej stronie również korbka drewniana tym razem - naprężająca linki po których biegnie wózek. te linki to naciąg od rakiet do badmintona. Tymczasowo umieszczono całość na desce ponad metrowej, ale istnieje mozliwość kręcenia linek do 4 metrów. Kołpak jest toczony ręcznie z drewna topolowego. No i poginęły mi obrazki niestety nie wiem czemu, Radek ratuj dziadka
Wietrzny Bosman
- radek
- Kontakt:
A więc ratuję, oto zdjęcia :laugh:
Nie chciały wejśc bo były za duże ;) Ale teraz już wszyscy możemy podziwiać. Gratulacje. Ja właśnie za radą Romka obwąchuję firmę w poszukiwaniu tonerów :laugh: :laugh: :laugh: Dzięki Romku za pomysł, a dzięki Dzaidkowi znów o temacie sobie przypomniałem.
Pozrawiam.

Nie chciały wejśc bo były za duże ;) Ale teraz już wszyscy możemy podziwiać. Gratulacje. Ja właśnie za radą Romka obwąchuję firmę w poszukiwaniu tonerów :laugh: :laugh: :laugh: Dzięki Romku za pomysł, a dzięki Dzaidkowi znów o temacie sobie przypomniałem.
Pozrawiam.
Radosław Kubera
Koga Portal
Koga Portal
-
Radku dzięki za ratunek, ten kawałek gościa co go tam widać to kawałek mnie. Jestem nieco niecierpliwy i uruchomiłem "ustrojstwo" zanim gustownie je wykończyłem, i zacząłem się chwalić. Teraz na warsztat poszedł (poszła?) Serving Machine - czyli maszynka do obwiązywania linek. Raz jeszcze dziękuję. Na wszelkie pytania odpowiem - obiecuję! - po niedzieli.
Nie wiem czy to brak zainteresowania, czy mnie nikt nie lubi, bo wszedłem w posty Rycha, albo faktycznie z Poznania ferajna nie wróciła? Pozdrawiam
Nie wiem czy to brak zainteresowania, czy mnie nikt nie lubi, bo wszedłem w posty Rycha, albo faktycznie z Poznania ferajna nie wróciła? Pozdrawiam
Wietrzny Bosman
- banderas
Ropewalk to fajna sprawa ale jak się nie ma miejsca tak jak ja to się wykorzystuje technikę ręczną opisaną wcześniej przez jednego z kolegów modelarzy,a oto efekt mojej ręcznej robótki.Wystające włuna opalałem zapalniczką .Przy okazji wypróbowałem system macro w moim nowym aparacie.

POZDRAWIAM antoniignas@wp.eu
W stoczni Golden Hind,kontenerowiec w firmie,Opty w szkole córki
W hangarze SPITFIRE
W stoczni Golden Hind,kontenerowiec w firmie,Opty w szkole córki
W hangarze SPITFIRE
- mirek
Nie jestem specjalistą od lin , ale wydaje mi się , że lineczki twoje są troszkę zbyt luźno zwinięte :rolleyes: :rolleyes: Popracuj jeszcze nad tym i zgrubieniami i będzie cacy :rolleyes: :rolleyes: .
Teraz ty i Dziadek opalcie delikatnie swoje linki z tych włosków i parę razy przeciagnijcie przez wosk pszczeli a nastepnie przeciągnijcie te lineczki przez palce lub ogrzejcie je suszarką do wlosów tak aby wosk rownomiernie rozłożył się na waszych linkach. Jak opanuję
:mad: :mad: technikę robienia zdjęć mikro to pokarzę jakl wychodza moje linki :rolleyes: :rolleyes:

Teraz ty i Dziadek opalcie delikatnie swoje linki z tych włosków i parę razy przeciagnijcie przez wosk pszczeli a nastepnie przeciągnijcie te lineczki przez palce lub ogrzejcie je suszarką do wlosów tak aby wosk rownomiernie rozłożył się na waszych linkach. Jak opanuję
:mad: :mad: technikę robienia zdjęć mikro to pokarzę jakl wychodza moje linki :rolleyes: :rolleyes:
Pozdrawiam Mirek Rybus