W planach jakimi dysponuję nie ma talii do karonad i wydawało mi się to jakoś nie realne,
Bo po pierwszym strzale karonada poleciałaby na drugą burtę , albo nawet mogłaby wylecieć poza nią :blink:
Nie było innego wyjścia jak poszukać czegoś na temat talii do karonad.
Materiały to u mnie ubożuchne jak diabli ale mam Mondfelda i na nim się wzorowałem.

Lepszy rydz niż nic !:P
Wszystko fajne ale teraz trza zrobić bloczki , kurcze takie małe jakieś i robić mi się nie chce więc poszperałem z zapasach i znalazłem ale... za duże :(, choć fajne bo z bukszpanu. Kupiłem kiedyś w naszym sklepiku i parę szt. mi zostało
Zamawiać w naszym sklepiku już nie ma sensu chociaż mają takie 2 mm no i wziąłem się do roboty i przerobiłem większe na mniejsze, a co się będę szczypał ;)

Kurcze musiałem zrobić bloczki o wymiarach 2,5x2xs1,8 mm i udało się chociaż paluchy u mnie dość sporawe, jakoś poradziłem sobie różnymi sposobami bo nie było innego wyjścia.
Pomagier niby ma małe palce i mógłby pomóc staremu ale dał długą i tyle go widziałem:evil:
No tak to wyszło jak widać na obrazkach .

No niby fajnie ale nie jestem zadowolony do końca, chociaż szefowa powiada , że może być i sam szukam dziury w całym;)
Mnie się wydaje , ze te talie to jakieś takie nie dokończone , ale kurna nie mam gdzie doczepić reszty lin jakie widać u Mondfelda .
Może któryś z kolegów posiada jakieś materiały na temat talii do karonady , jak się nie znajdzie nic to tak zostanie , a jakby co to mogę zawsze powiedzieć , ze ten typ tak ma :whistle: