Zanim coś przykleisz 10 razy przymierz, a jak nie pasuje wytnij jeszcze raz
i jeszcze raz... za którymś razem się uda a potem "załapiesz" o co chodzi

Tu masz w formie obrazkowej.
RomekS napisał:Tu masz w formie obrazkowej.
Tak właśnie robie;) Jako że skala jest 2x większa niż ta w MM to jedna listewka poszycia równa sie min 2 w moim wodniku...no i specjalnie kupiłem trochę więcej forniru żeby potrenować poszycie:) no i staram sie przyklejać parami po jednej z każdej strony żeby zachować symetrie listewek.
Post autor: PanLipazMiodem »
Jako że skala jest 2x większa niż ta w MM to jedna listewka poszycia równa sie min 2 w moim wodniku...no i specjalnie kupiłem trochę więcej forniru żeby potrenować poszycie:) no i staram sie przyklejać parami po jednej z każdej strony żeby zachować symetrie listewek.
Próbowałem jeszcze dopasowywać elementy poszycia z MM do kadłuba ale muszę stwierdzić że nie ma to najmniejszego sensu...:/moze i w modelu kartonowym by to ładnie wyglądało bo nie ma imitacji desek ale klejąc wg planów MM listewki wygląda to porostu brzydko i nienaturalnie...nie mam dużego doświadczenia ale nawet ja widzę ze efekt jest nieciekawy...listewki układają sie sztucznie.chyba pozostaje mi oderwać to i improwizować przyglądając sie na inne relacje
Post autor: PanLipazMiodem »
[...]teraz robie Kogę i wiem że jeszcze moje umiejętności i wiedza nie są na poziomie np Romka [...]