Witam,
Klejenie furt, prawie w powietrzu, jak przewidziała to instrukcja, jest dla mnie za trudne.
Na wzornik z furtami nakleiłem przezroczystą taśmę samoprzylepną i na niej sklejam elementy, co by się nie poprzyklejały do papieru i gotowe wklejam na miejsce. W na rufie i dziobie, gdzie pokład się wznosi, furty nie są w kształcie kwadratów tylko równoległoboków, przy tej metodzie idzie to szybciej i dokładniej. Kolejne osiem zamontowane jeszcze sześć i koniec, potem wyszlifuje je od zewnątrz do odpowiedniego kształtu i zajmę się rufą.
USS SYREN
-
- mirek
Re: USS SYREN
Wychodzi to bardzo ładnie i mnie się robota podoba.
Widzę , że kolega zamienił Amerykańska Lipę ( drewno) na Gruszkę Szwajcarską , jest to naprawdę ładny i dobry materiał na modele szkutnicze.
Widzę , że kolega zamienił Amerykańska Lipę ( drewno) na Gruszkę Szwajcarską , jest to naprawdę ładny i dobry materiał na modele szkutnicze.
Pozdrawiam Mirek Rybus
-
-
-
Witaj . Nie cierpię zestawów ale Twoja praca mi się podoba .
Trzeba będzie pomyśleć o zmianie zdania w temacie zestawów .
Życzyć Sobie tylko tego aby każdy tak podchodził do budowy .
Powodzenia
Powodzenia

Pozdrawiam . Andrzej :)
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
-
Witam,
Zestaw jak zestaw, (te całe rzesze ludzi na MSW nie mogą się mylić
)
, wymienię tylko trochę jednego drewna na inne, może bardziej odpowiednie, i jeżeli będzie się wyróżniał ten model czymś, to tylko tym materiałem, bo na pewno nie moimi zdolnościami manualnymi.
Wykonałem drugą burtę.
myszor pisze:Witaj . Nie cierpię zestawów ale Twoja praca mi się podoba .
Powodzenia
Zestaw jak zestaw, (te całe rzesze ludzi na MSW nie mogą się mylić

, wymienię tylko trochę jednego drewna na inne, może bardziej odpowiednie, i jeżeli będzie się wyróżniał ten model czymś, to tylko tym materiałem, bo na pewno nie moimi zdolnościami manualnymi.
Wykonałem drugą burtę.
-
Witam,
Przykleiłem odbojnice, muszę jeszcze doszlifować je na przodzie i zabiorę się za rufę.
burty od strony zewnętrznej zostały pokryte olejem, wiem że to za wcześnie, ale klejonych elementów nie będzie zbyt wiele, większość będzie mocowana na "druty" i gwoździe.
Przykleiłem odbojnice, muszę jeszcze doszlifować je na przodzie i zabiorę się za rufę.
burty od strony zewnętrznej zostały pokryte olejem, wiem że to za wcześnie, ale klejonych elementów nie będzie zbyt wiele, większość będzie mocowana na "druty" i gwoździe.
-
-
Te jasne drewno to co to jest ?
Czarne to malowane czy Heban ?
Listwy profilowe to metoda ciągania czy frezarka ?
Trochę więcej info o budowie a nie - mata i patrzta !
Czarne to malowane czy Heban ?
Listwy profilowe to metoda ciągania czy frezarka ?
Trochę więcej info o budowie a nie - mata i patrzta !
Pozdrawiam . Andrzej :)