Tak jak wspomniałem w przywitalni, postanowiłem założyć relację z budowy modelu. Przesyłka dotarła - w poniedziałek zabieram się do sklejania

- długość: 660 mm
- wysokość: 550 mm
- szerokość: 260 mm
Jeśli chodzi o samą instrukcję, to jak dla mnie - czyli zupełnie początkującego modelarza, zdjęcia są troszeczkę za małe i niewyraźne, poza tym instrukcja ma 8 stron i jest skromniejsza od znanych mi zeszytowych instrukcji wydawnictwa DeAgostini.
Jeśli chodzi o budowę modelu, sklejał go będę zgodnie z instrukcją, bez żadnych modyfikacji i "dodatków", wszystko zgodnie z opisem - myślę, że jak na pierwszy model to i tak będzie to dla mnie duże wyzwanie. Co do moich umiejętności - znikome, dlatego liczę na pomoc forumowiczów i wyrozumiałość:)
Tempo relacji też nie będzie zawrotne ze względu na charakter mojej pracy (wyjazdowa), po pracy czeka na mnie w domu siedmio miesięczny synek, więc pogodzenie tego wszystkiego z hobby to nie lada sztuka:) No dobrze, nie zanudzając, zamieszczam 3 zdjęcia zestawu, po niedzieli zacznę dorzucać dokumentację z budowy galeonu.
Pozdrawiam.