Niagara
- kagra
Re: Niagara
Piotrek,jakby Ci to nie dawało spokoju,że jeszcze coś tam w talii brakuje to rób podwójne.W tej skali bardziej czytelna jest ta pojedyncza.Tylko znawca tematu zwróci na to uwagę.Laik uzna,że tak ma być.Niestety w modelarstwie nie wszystko da się odwzorować.Czasem uproszczenia muszą być,aby nie przedobrzyć.Ja przedobrzyłem ze słoneczkami na pokładzie.Teraz bym sklarował końce lin na talii,jak u Ciebie, a tak mam nieco optycznie zagracone śródokręcie.Pozdrawiam.Kazimierz.
- PiotrekM
Witam,
Kaziku, dziekuje za Twoje uwagi, moge spokojnie zyc z pojedynczym olinowaniem. Masz racje, ze to podwojne duzo nie daje a o ile mniej roboty z pojedynczym. Odnosnie Twoich "sloneczek", to zle to nie wyglada( czytaj: bardzo dobrze wyglada), duzo ich jest, ale czesto celowo zagracamy poklad dla uzyskania dodatkowej autentycznosci.
Ja robilem i tak i tak w zaleznosci od ilosci miejsca i od humoru.
W podobny sposob jak karonady olinowalem tez dwie przednie armaty.
Teraz jeszcze 16 karonad i uzbrojenie bedzie gotowe. Obiecuje, ze nie bede pokazywal kazdej oddzielnie.
Serdecznie Pozdrawiam
Piotrek
Kaziku, dziekuje za Twoje uwagi, moge spokojnie zyc z pojedynczym olinowaniem. Masz racje, ze to podwojne duzo nie daje a o ile mniej roboty z pojedynczym. Odnosnie Twoich "sloneczek", to zle to nie wyglada( czytaj: bardzo dobrze wyglada), duzo ich jest, ale czesto celowo zagracamy poklad dla uzyskania dodatkowej autentycznosci.
Ja robilem i tak i tak w zaleznosci od ilosci miejsca i od humoru.
W podobny sposob jak karonady olinowalem tez dwie przednie armaty.
Teraz jeszcze 16 karonad i uzbrojenie bedzie gotowe. Obiecuje, ze nie bede pokazywal kazdej oddzielnie.
Serdecznie Pozdrawiam
Piotrek
- PiotrekM
Witam,
Wyposazenie pokladu prawie skonczone. Na bugu doszly jeszcze jakies literki. Mosiadz 0,1mm, wysokosc 3mm przerobilem na "bukszpan"
Karonady z pojedynczym olinowaniem, ciasno sie zrobilo na pokladzie. Teraz powoli trzeba bedzie isc do gory (wanty, wyblinki i inne ustrojstwa)
Serdecznie Pozdrawiam
Piotrek
Wyposazenie pokladu prawie skonczone. Na bugu doszly jeszcze jakies literki. Mosiadz 0,1mm, wysokosc 3mm przerobilem na "bukszpan"
Karonady z pojedynczym olinowaniem, ciasno sie zrobilo na pokladzie. Teraz powoli trzeba bedzie isc do gory (wanty, wyblinki i inne ustrojstwa)
Serdecznie Pozdrawiam
Piotrek
- PiotrekM
Witam,
Przyszla kolej na bloczki, linki i supelki. Na rozgrzewke zrobilem uzbrojenie bukszprytu. Tzw. "otwarte serca" od Mirka.
Zamocowane na bukszprycie
Pierwsze wanty (1mm) i wyblinki (0,1mm).
Serdecznie Pozdrawiam
Piotrek
Przyszla kolej na bloczki, linki i supelki. Na rozgrzewke zrobilem uzbrojenie bukszprytu. Tzw. "otwarte serca" od Mirka.
Zamocowane na bukszprycie
Pierwsze wanty (1mm) i wyblinki (0,1mm).
Serdecznie Pozdrawiam
Piotrek
Ostatnio zmieniony 23 paź 2013, 14:33 przez PiotrekM, łącznie zmieniany 2 razy.
- rychenko
Witam
Piotr Mirek istotnie ma „otwarte serce” i to nie tylko w przenośni ,
a co do Twojego modelu to co tu dużo mówić jak to u Ciebie czyli Extra!!!
Piotr Mirek istotnie ma „otwarte serce” i to nie tylko w przenośni ,

Pozdrawiam Ryszard
- PiotrekM
Witam,
Pomalutku dochodzi troche linek i supelkow. Skonczylem wanty i wyblinki na "parterze".
Serdecznie Pozdrawiam
Piotrek
Pomalutku dochodzi troche linek i supelkow. Skonczylem wanty i wyblinki na "parterze".

Serdecznie Pozdrawiam
Piotrek
- Kazek
Znakomicie to wygląda Piotrze moje uznanie zawsze mówię że jak widać linki to już mamy wtedy do czynienia z żaglowcem nadają cały urok stateczkowi
Pozdrawiam Kazik 

-
Pięknie ,pięknie ,pięknie .
Miałem się nie odzywać w Twojej relacji no ale jak widze to drewienko bez farby i wykonanie to nie umię się powstrzymać
Ja bym dał te linki przy jufersach trochę ciemniejsze bo jak dla mnie , powtarzam , jak dla mnie , za bardzo rzucają się w oczy i wzrok skupia się od razu na nich
.
Miałem się nie odzywać w Twojej relacji no ale jak widze to drewienko bez farby i wykonanie to nie umię się powstrzymać

Ja bym dał te linki przy jufersach trochę ciemniejsze bo jak dla mnie , powtarzam , jak dla mnie , za bardzo rzucają się w oczy i wzrok skupia się od razu na nich

Pozdrawiam . Andrzej :)
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
- PiotrekM
Witam,
Myszorku, ciesze sie, ze sie nie mozesz powstrzymac. Odnosnie tych linek, to jest zblizenie z blyskiem, w rzeczywistosci sa one bardziej szare, a jak olinowanie bedzie kompletne, to bedzie to zupelnie inaczej wygladac. Mniej wiecej tak, jak u Merkurego. Wtedy te mocowania juz sie tak nie rzucaja w oczy.
Serdecznie Pozdrawiam
Piotrek
Myszorku, ciesze sie, ze sie nie mozesz powstrzymac. Odnosnie tych linek, to jest zblizenie z blyskiem, w rzeczywistosci sa one bardziej szare, a jak olinowanie bedzie kompletne, to bedzie to zupelnie inaczej wygladac. Mniej wiecej tak, jak u Merkurego. Wtedy te mocowania juz sie tak nie rzucaja w oczy.
Serdecznie Pozdrawiam
Piotrek
- PiotrekM
Witam,
Ciag dalszy linek i supelkow. Dzieki relacji Jarcia o olinowaniu poznalem Polska nomenklature tych wszystkich sznureczkow. Na bukszprycie doszly jakies gaje, kolejne sztagi oraz pierwsze paduny (pomocnicze i stale). Pomalu zaczyna to wygladac jak zaglowiec.
Serdecznie Pozdrawiam
Piotrek
Ciag dalszy linek i supelkow. Dzieki relacji Jarcia o olinowaniu poznalem Polska nomenklature tych wszystkich sznureczkow. Na bukszprycie doszly jakies gaje, kolejne sztagi oraz pierwsze paduny (pomocnicze i stale). Pomalu zaczyna to wygladac jak zaglowiec.
Serdecznie Pozdrawiam
Piotrek