Witam
Pewnie i tego posta zaraz zgłosisz do raportowania ale zanim tak będzie może przeczyta jeden z drugim , cos Ty Tadheusz się przypiął i za każdym razem jak masz nie przychylny wpis zaczynasz komuś wytykać ze nie prowadzi relacji, jakbyś był taki bystry za jakiego się uważasz to byś wiedział co BALROG zbudował i jakie ma osiągnięcia ( na pewno większe od Ciebie) , po drugie jakoś nie przeszkadza Tobie jak Myszor pisze w Twojej relacji i cie wychwala choć tez nie prowadzi żadnej relacji a i nie skończył żadnego modelu tu na Kodze przynajmniej, po trzecie skoro uważasz się za takiego znawcę od czytania planów i niejednokrotnie innym wytykałeś ze nie potrafią czytać planów a zmieniasz detale po sugestii Myszora widać jednak nie do końca jesteś przekonany do tego co robisz a patrząc na Twój Model jestem o tym przekonany ze tak właśnie jest , i po czwarte więcej pokory !!!!!!!!!
La Salamandre w skali 1:24
- rychenko
Re: La Salamandre w skali 1:24
Pozdrawiam Ryszard
- Kazek
tadheus pisze:Ty nie prezentujesz żadnego poziomu,albo jak kto woli poziom zerowy,jeszcze niczego nie zaprezentowałeś na tym forum o wysokim poziomie.
Widzę Tadheus że wyśmiewasz się z poziomu tego forum zresztą nie pierwszy raz traktujesz użytkowników Kogi w ten sposób więc pytanie podstawowe po co tu siedzisz jeżeli tu taki marny poziom i nikt Ci nie dorównuje umiejętnościami tylko się czepiają Ciebie . Zmień chłopie forom na takie gdzie Cie docenią i zrozumieją a jak nie to musisz niestety dostosować się poziomem do innych bo będą cały czas Cie nękać .
Pozdrawiam Kazik 

-
Mam propozycje coby naczelny wódz zrobił dział PIASKOWNICA, bo to co poniektórzy uprawiają na tym forum jest żenujące i nijak do dorosłych ludzi nie pasujące.
Wietrzny Bosman
-
Od myszora to Ty się odp... !
Znalazłeś sobie następną osobę do zaszczucia , yetislawa już się pozbyłeś bo miał odwagę krytykować a nie wolno , broń Boże .
Nie mam ochoty dalej uczestniczyć w tej farsie . Rychu ty jesteś chory w tej swojej nienawiści . Najlepiej by było aby każdy tak tańczył jak Ty zagrasz .
Żyj ty sobie w przekonaniu ze jest to tylko Twoje forum i tylko ty tu ustalasz reguły .
Rób tak dalej to sam zgasisz światło za Sobą .
Nie wystarczy dobrze budować modele , trzeba umieć z ludzmi żyć obojętnie jakie mają poglądy .
Ty tego nie umiesz ,a znam Cie już długo , dobierasz sobie ludzi co tylko Ci przyklaskują , wtedy czujesz się bezpiecznie .
Szanuje Cie ale nie widzę szans na to żebyśmy się dogadali i dlatego jest to mój ostatni post . Nie chce tu wywoływać wojen a ja nie przebieram w środkach , i tak się powstrzymuje .
Zależało mi na relacji tadheusa bo mało jest osób które budują tego rodzaju modele ale nie będe już w tym uczestniczył .
Nie martw się jeszcze trochę takich wpisów w jego relacji i zwinie cały temat i odejdzie z Kogi .
Będziesz wtedy szczęśliwy i usatysfakcjonowany . A co do Pawła to ani on mnie grzeje ani źiębi , po prostu umie docenić dobrą robotę .
Najciekawsze jest to że w Jego relacji najwięcej udziela się tych co nie budują w drewnie , żałosne .
Robie rząd i spi...m z tąd. Miłej zabawy . Alleluja i do przodu .
Znalazłeś sobie następną osobę do zaszczucia , yetislawa już się pozbyłeś bo miał odwagę krytykować a nie wolno , broń Boże .
Nie mam ochoty dalej uczestniczyć w tej farsie . Rychu ty jesteś chory w tej swojej nienawiści . Najlepiej by było aby każdy tak tańczył jak Ty zagrasz .
Żyj ty sobie w przekonaniu ze jest to tylko Twoje forum i tylko ty tu ustalasz reguły .
Rób tak dalej to sam zgasisz światło za Sobą .
Nie wystarczy dobrze budować modele , trzeba umieć z ludzmi żyć obojętnie jakie mają poglądy .
Ty tego nie umiesz ,a znam Cie już długo , dobierasz sobie ludzi co tylko Ci przyklaskują , wtedy czujesz się bezpiecznie .
Szanuje Cie ale nie widzę szans na to żebyśmy się dogadali i dlatego jest to mój ostatni post . Nie chce tu wywoływać wojen a ja nie przebieram w środkach , i tak się powstrzymuje .
Zależało mi na relacji tadheusa bo mało jest osób które budują tego rodzaju modele ale nie będe już w tym uczestniczył .
Nie martw się jeszcze trochę takich wpisów w jego relacji i zwinie cały temat i odejdzie z Kogi .
Będziesz wtedy szczęśliwy i usatysfakcjonowany . A co do Pawła to ani on mnie grzeje ani źiębi , po prostu umie docenić dobrą robotę .
Najciekawsze jest to że w Jego relacji najwięcej udziela się tych co nie budują w drewnie , żałosne .
Robie rząd i spi...m z tąd. Miłej zabawy . Alleluja i do przodu .
Pozdrawiam . Andrzej :)
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
- tadheus
BALROG pisze:Kil masz przesunięty
A szczeliny to też wina braku powtarzalności w ugięciu desek
Bo szczelina jest w jednych miejscach większa a w innych znika
Po pierwsze nie buduje żaglowców, jeszcze. Buduje okręty motorowe.
Po drugie co to ma do rzeczy ?? Nie można się wogóle odzywać ??
Składałeś kil na płaszczyźnie i szkoda że nie wyłapałeś takich uskoków
Po trzecie ja staram się dokładnie pisać wszystkie nicki
Jak zwykle dyżurni "obrońcy uciśnionych" Ci "w niebieskim" i" w czerwonym" wyskoczyli przed szereg nie mając pojęcia o co chodzi.
Cytaty pochodzą ze strony 34 relacji Salamandry.
Jeżeli dokonujący wpisów w relacji budowy modelu XVIII w żaglowca Kolega Balrog przyznaje publicznie,że żaglowców nie buduje,a w rozmowie telefonicznej ze mną w tym samym dniu przyznaje,że nie bardzo orientuje się w budowie żaglowców i nie rozróżnia stępki od nadstępki,to o czym my tu rozmawiamy????
Po jakiego grzyba ktoś kto ma duże braki jak sam przyznaje,zabiera głos w relacji w której ma niewiele do powiedzenia.
Składałeś kil na płaszczyźnie
Od kiedy to nadstępkę montuje się na płaszczyźnie?? A jeśli już to jakiej???Płaszczyźnie wręg? Stępki?
Proponuję to Koledze Kazkowi przeanalizować,bo Kolega Rychenko tak jak to już gdzieś na Kodze napisano tego tematu nie ogarnia.
Pozdrawiam, Paweł.
- rychenko
Masz racje mały zadufany w sobie człowieczku nie ogarniam tematów budowy żaglowców i wcale nie mam zamiaru ogarniać, ale ogarniam kto jest nadętym , wszechwiedzącym nie omylnym zadufanym w sobie zakompleksionym człowiekiem tu nie trzeba być ekspertem tylko ty tego nie widzisz ale to zrozumiałe dla tego typu ludzi. 

Pozdrawiam Ryszard
- tadheus
To się nie wp...... w tematy, których nie ogarniasz.
Zajmij się własną relacją,bo jej ostatnio też nie ogarniasz
.
Zajmij się własną relacją,bo jej ostatnio też nie ogarniasz

Pozdrawiam, Paweł.
- BALROG
tadheus pisze:Po jakiego grzyba ktoś kto ma duże braki jak sam przyznaje,zabiera głos w relacji w której ma niewiele do powiedzenia.
Napisze to tak
Zabieram głos bo to forum publiczne i zakładając tą relację powinieneś się z tym liczyć że ktoś zabierze w niej głos.
Ale Ty zamiast cierpliwie wytłumaczyć starasz się zmieszać każdego z błotem i sprowadzić do zera by podbudować swoje ego, a powinieneś wiedzieć że nikt nie jest nieomylny.
Zaglądałem do tej relacji jak i do wielu innych bo uwielbiam żaglowce mimo iż sam ich nie buduje ale wszystko przede mną bo planuje zakup zestawu.
I myślałem że czegoś się od ciebie dowiem ale na każde pytanie reagujesz agresją, relacje przeczytałem od A do Z ale przez usuwanie postów jest masa niejasności i brak spójności, mi by to przeszkadzało.
Założyłeś relację by przekazać techniki i metody wykonania żaglowców innym, ale mniej do innych szacunek sam na niego licząc.
Zawsze się zastanawiałem czemu twoje relacje są tak atakowane i tak mocno jesteś krytykowany, bo przez cenzurę i wywalanie postów nie wiedziałem o co chodzi.
Dziś to widzę, i widzę też że nie należy się udzielać w twojej relacji bo może być to przykre.
- tadheus
Mylisz pytania ze stwierdzeniami. Przeczytaj dokładnie własne wpisy. Gdybyś postawił konkretne pytanie dostałbyś na nie konkretną odpowiedź ,oczywiście gdybym dysponował wiedzą wystarczającą na jej udzielenie.
A tak poza tym tematem to zachęcam do dłubania w drewnie.I zacznij zgłębiać temat od historii budownictwa okrętowego,tak od dłubanki z jednego pnia.
Tak na początek polecam to: viewtopic.php?f=525&t=45862
W dziale literatura zamieściłem kilka pozycji wartych przeglądnięcia,później będzie łatwiej.
A tak poza tym tematem to zachęcam do dłubania w drewnie.I zacznij zgłębiać temat od historii budownictwa okrętowego,tak od dłubanki z jednego pnia.
Tak na początek polecam to: viewtopic.php?f=525&t=45862
W dziale literatura zamieściłem kilka pozycji wartych przeglądnięcia,później będzie łatwiej.
Pozdrawiam, Paweł.
- radek
- Lokalizacja: {"name":"Warszawa","desc":"Warszawa,wojew\u00f3dztwo mazowieckie,Polska,pl","lat":"52.2319581","lng":"21.0067249&quo
- Kontakt:
Tadheus.
Dosyć obrażania ludzi. Wielu ludzi ucieka z Kogi przez Twoje wypowiedzi. Nie mogę na to pozwolić, aby jedna osoba wnosiła taki ferment w całą społeczność.
Niestety ban.
Dosyć obrażania ludzi. Wielu ludzi ucieka z Kogi przez Twoje wypowiedzi. Nie mogę na to pozwolić, aby jedna osoba wnosiła taki ferment w całą społeczność.
Niestety ban.
Radosław Kubera
Koga Portal
Koga Portal