Granado 1:64
-
Re: Granado 1:64
Zgadzam się ,to jest extra super,olinowanie jak i cały okręt wyszedł doskonale .A jesli żagle zrobić zwiniete ,podwiesić pod rejami ,wtedy widać by było liny jak również trochę żagli,czy nie wygladałoby to równiez dobrze ? pozdfrawiam
- mirek
Było miło ale się skończyło
Serdeczne gratulacje ukończenia kolejnego modelu

Pozdrawiam Mirek Rybus
- Piotras
Jak zawsze u Piotra "mucha nie siada" rewelacja model, linki super, no może do tła bym się przywalił bo takie nie kogowe 

- witro
Rzeczywiście, przy tak perfekcyjnie wykonanym olinowaniu, goły żaglowiec też pięknie wygląda. W braku żagli coś może być.
Pozdrawiam
witro
Pozdrawiam
witro
pozdrawiam
Witold
W stoczni:
W porcie: Bismarck 1:350 Revell, Żółty Lew 1:40 Bojer, Santa Maria 1:65 Artesania Latina
Witold
W stoczni:
W porcie: Bismarck 1:350 Revell, Żółty Lew 1:40 Bojer, Santa Maria 1:65 Artesania Latina
- PiotrekM
Witam,
ponizej, ostatnie elementy do wykonczenia Granado (kotwice, falkonety, pompy itp.).
Pozdrawiam Serdecznie
Piotrek
ponizej, ostatnie elementy do wykonczenia Granado (kotwice, falkonety, pompy itp.).
Pozdrawiam Serdecznie
Piotrek
- PiotrekM
Witam,
Budowa Granado zostala zakonczona. Model jest zbudowany na podstawie zestawu firmy Caldercraft z szeregiem modyfikacji. Uzyte drewna to glownie grusza, bukszpan i heban. Komplet bloczkow i lawety pod dziala od Mirka (dzieki Mirku
). Linki od Morope i caly szereg innych kupnych drobiazgow. Czas budowy: ok. 6 miesiecy.
Ira, odnosnie planow na przyszlosc, to na razie planowana jest dluzsza przerwa na posprzatanie warsztatu.
Chodzi mi po glowie kadlub "na osciach" jakiejs sredniej wielkosci jednostki, wykonany wylacznie z bukszpanu. Mam plany Grzechotnika i odpowiedni material, wiec zobaczymy.
Dzieki wszystkim za udzial w budowie i podnoszenie na duchu
Serdecznie Pozdrawiam
Piotrek
Budowa Granado zostala zakonczona. Model jest zbudowany na podstawie zestawu firmy Caldercraft z szeregiem modyfikacji. Uzyte drewna to glownie grusza, bukszpan i heban. Komplet bloczkow i lawety pod dziala od Mirka (dzieki Mirku

Ira, odnosnie planow na przyszlosc, to na razie planowana jest dluzsza przerwa na posprzatanie warsztatu.
Chodzi mi po glowie kadlub "na osciach" jakiejs sredniej wielkosci jednostki, wykonany wylacznie z bukszpanu. Mam plany Grzechotnika i odpowiedni material, wiec zobaczymy.
Dzieki wszystkim za udzial w budowie i podnoszenie na duchu
Serdecznie Pozdrawiam
Piotrek
- Siberian
Sześć miesięcy i piękny model gotowy. Tempo iście sprinterskie.
Mogę jedynie pogratulować świetnie wykonanej pracy.
Jedno jest pewne: Model na ościach, który planujesz jako następny, to już będzie bieg długodystansowy.
Ale z pewnością też go ukończysz, przy aplauzie kibiców.
Mogę jedynie pogratulować świetnie wykonanej pracy.
Jedno jest pewne: Model na ościach, który planujesz jako następny, to już będzie bieg długodystansowy.
Ale z pewnością też go ukończysz, przy aplauzie kibiców.

Pozdrawiam, Wojtek.
- marek1
Witam,ślicznie wykonany model ,tempo do pozazdroszczenia,gratuluję,pozdrawiam Marek
- Mumin
PiotrekM pisze:Chodzi mi po glowie kadlub "na osciach" jakiejs sredniej wielkosci jednostki, wykonany wylacznie z bukszpanu.
A może do kompletu takie coś?