Ładne, ładne!
:) :)
HMS Triton 1:48 (przekrój śródokręcia)
- JurekBin
- Kontakt:
- Budrys
O:HMS Triton 1:48 (przekrój śródokręcia)
Marvellous!! Powiedziałbym, że z hirurgiczno-kardiologiczną precyzją!;) A dodatkowo, przy tym "drewienku", wyglada przepięknie i cieszy oko!:woohoo:
Pozdrawiam
Wojciech [Budrys]
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
"Where there is a will there is a way"
Wojciech [Budrys]
"Where there is a will there is a way"
- mirek
Tak ładnie żarło i zdechło ;) ;)
A może ciągle cię przeganiają z modelarni - kuchni, bo jakoś nic nie pokazujesz
A może ciągle cię przeganiają z modelarni - kuchni, bo jakoś nic nie pokazujesz
Pozdrawiam Mirek Rybus
- rczarnec
Nie chodzi o warsztat. Mam dużą rewolucję zawodową (szykuje mi się nowe miejsce pracy, a z racji powierzonej mi funkcji mam sporo organizacyjnej roboty), w domu tylko nocuję i w zasadzie nie mam kiedy strugać a forum przeglądam tylko w pracy. Miałem cichą nadzieję na wizytę w Łodzi, a muszę siedzieć tu :angry: . W grudniu być może będę miał wolne poniedziałki, do wczesnego popołudnia sam w domu, może wtedy... Czekam jak zbawienia aż się cały ten raban skończy i opadnie kurz, wtedy będę miał czas i na pracę i na przyjemności.
Pozdrowienia
Robert Czarnecki
Robert Czarnecki
- mirek
Robert , spokojnie bez pośpiechu.
W życiu są ważniejsze rzeczy i sprawy niż modele.
W grudniu na spokojnie na luzie polecisz z robotą a my sobie popatrzymy na twoje dzieło , trzymam kciuki za pracę i za model
W życiu są ważniejsze rzeczy i sprawy niż modele.
W grudniu na spokojnie na luzie polecisz z robotą a my sobie popatrzymy na twoje dzieło , trzymam kciuki za pracę i za model
Pozdrawiam Mirek Rybus
- rczarnec
Dziś kuchnia była moja.
Najpierw uzupełniłem podstawowe elementy szkieletu dolnego pokładu:
A potem zabrałem się za "kolanka":
A tak wszystko prezentuje się po wklejeniu:

Najpierw uzupełniłem podstawowe elementy szkieletu dolnego pokładu:

A potem zabrałem się za "kolanka":

A tak wszystko prezentuje się po wklejeniu:

Pozdrowienia
Robert Czarnecki
Robert Czarnecki
- Rafal
Piekna robota! Ja dzisiaj podłubałem troszkę przy swoim przekroju Constytucji ale jak zobaczyłem Twoje dzieło to mi chęci odebrało. Wspaniała robota - jednak zestaw to jest lipa i MASA uproszczeń :S Czekam na ciąg dalszy ...
Pozdrawiam
Rafał A.
www.motogaragekutno.pl
Rafał A.
www.motogaragekutno.pl
- rczarnec
Kolejne elementy szkieletu wycięte, przycięte i doszlifowane.
We wklejonych wcześniej dźwigarach małymi dłutkami (kupione w sklepie dla artystów i jedno zrobione ze sklepanej na płasko i doszlifowanej Dremelem igły lekarskiej 0,8 mm) wyrzeźbiłem takie gniazda:
W gniazda, na razie bez kleju wpasowane drobiazgi. Bez kleju, bo czeka mnie jeszcze dłubanie w tych drobiazgach, a po trwałym wklejeniu byłoby to niemożliwe.

We wklejonych wcześniej dźwigarach małymi dłutkami (kupione w sklepie dla artystów i jedno zrobione ze sklepanej na płasko i doszlifowanej Dremelem igły lekarskiej 0,8 mm) wyrzeźbiłem takie gniazda:

W gniazda, na razie bez kleju wpasowane drobiazgi. Bez kleju, bo czeka mnie jeszcze dłubanie w tych drobiazgach, a po trwałym wklejeniu byłoby to niemożliwe.

Pozdrowienia
Robert Czarnecki
Robert Czarnecki
- stefan
No co za śliczności, i precyzja...w szczeliny komar by nie wcisnoł...no tego...trąbki;)
- rczarnec
No to udało się zrealizować przedświąteczne plany. Przygotowałem wszystkie brakujące elementy szkieletu pokładu, powycinałem gniada, gniazdka i gniazdeczka (ło matko, ile tego, a przede mną jeszcze jeden pokład.... :blink: ).
Jak już wszystko miałem sprawdzone, docięte i dopasowane po kolei powklejałem elementy i przeszlifowałem:
Teraz świąteczna przerwa, a po niej zajmę się poszyciem burt. A jeśli chodzi o poszycie pokładu... to szkoda mi całkowicie go zasłonić "deskami", toteż połowę zostawię nieposzytą.

Jak już wszystko miałem sprawdzone, docięte i dopasowane po kolei powklejałem elementy i przeszlifowałem:

Teraz świąteczna przerwa, a po niej zajmę się poszyciem burt. A jeśli chodzi o poszycie pokładu... to szkoda mi całkowicie go zasłonić "deskami", toteż połowę zostawię nieposzytą.
Pozdrowienia
Robert Czarnecki
Robert Czarnecki