Francuski lugier korsarski Le Coureur 1776

Opisy budowy jednostek żaglowych
Wiechus

O:Francuski lugier korsarski Le Coureur 1776

Post autor: Wiechus »

Bogdan, Romek dzięki za radę;) właśnie myślałem czym mam potraktować mego "szkieleta", ale pomogliście mi problem rozwiązać:)
pozdrawiam Wiesiek
Wiechus

Le Coureur 1776 "nadaje"
jestem wyszpachlowany;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Wiechus

Andrzejku to te "dechy";)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Wiechus

Andrzejku i co ty na to?:unsure:
Obrazek
Wiechus

Panwie mam problem. Otóż w moim Courierzena zdjęciu i w planach nie ma pawęży a u Kon Bara jest. Czy ktoś może mi wyjaśnić, bo nie chciałbym walnąć "byka":huh: Z góry serdecznie dziękuję
pozdrawiam Wiesiek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Handszpak

Post autor: Handszpak »

Cześć.
Masz stare wydanie w którym la courieur występuje w singlu. kon bar ma wydanie w którym jest alert i la courieur ja miałem ten sam problem co ty. lepiej kupić nowe wydanie moim zdaniem. Buduje ten okręt z forniru tak jak ty i prosciej jest poszywać zaktualizowaną wersję poza tym jest to wtedy poprawnie historycznie. Jak w koncu dostane jakiś aparat to zamieszcze w swojej relacji zdjęcia tego co już zrobiłem i pewnie będzie łatwiej zobaczyć rużnice.
Wiechus

Cześć Darek. To prawda, że Kon bar ma podwójne wydanie. Jak zauważyłeś mam już trochę rozpoczętej roboty przy tym piracie i nie mam ochoty zaczynać od zera, tym bardziej, że z czasem kiepściutko. Więc trzeba będzie ten jakoś "wyprostować";)
Wiechus

Zrobiłem pokłady:) deseczki 9,5x3x1,2 mm."Smołwane" półsuchym mazakiem olejowym.Jakiś czas temu opracowałem (mam nadzieję) metodę klejenia deseczek poszycia. Otóż na boki przyklejam taśmę obustronnie klejącą wzmocnioną do niej przyklejam poszczególne deseczki i łączę na stykach i krawędziach klejem (w tym przypadku jest to Kleiberit).:) Pokłady jeszcze nie szlifowane.Trwają prace testowe;) nad kołkowaniem pokładu(risiki ołówkowe 0,3 i 0,5 mm):huh:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Wiechus

Witam szanownych kolegów ponownie
Zakończyłem wykonanie poszycia "Kuriera".Jeszcze nic nie jest szlifowane,ale chciałem się pochwalić tym co już udało mi się zrobić:blush:
pozdrawiam Wiesiek;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Slawek Kromer

Post autor: Slawek Kromer »

tło do modelu jest wspaniałe natomiast sam model mało widoczny(zła głębia ostrości)z wyjątkiem pokładu.Staraj się robić zdjęcie modelu a nie tła wtedy można ocenić co zrobiłeś
pozdrawiam sławek
ODPOWIEDZ