Przywitanie

Witaj nowy kadecie. Wszyscy użytkownicy Kogi Cię serdecznie witają. Cieszymy, że do nas zawitałaś/eś, jednak prosimy o przedstawienie się w kilku słowach.
ODPOWIEDZ
qubiaq

Przywitanie

Post autor: qubiaq »

Witam wszystkich uczestników szanownego forum.
Chciałbym się przedstawić. mam na imię Sławek i pochodzę z Bydgoszczy. Jest to miasto o starych tradycjach żeglarskich. Sam żegluję, głównie po Zalewie Koronowskim, ale zdarzyło się także popływać po morzu i Mazurach. W tym sezonie wybieram się na Jeziorak przez Kanał Elbląski. (Trzeba pokazać młodemu pokoleniu takie cudo jak pochylnie.) A wracając do modelarstwa to z przerwami bawię się w mnie od lat szkolnych. Początki były związane z Małym Modelarzem. Pierwszym modelem był Mustang z wycinanki MM. Potem pojawiło się kilka innych modeli. Jedynym statkiem w tym okresie był model Pilota-20. Wyszedł raczej średnio. Bawiłem się w tym okresie także w modele latające halowe, ale nie wciągnęły mnie one dostatecznie. Zmiana szkoły na średnią spowodowała zerwanie z kontaktami z modelarnią przyszkolną. W późniejszym okresie zająłem się modelarstwem plastikowym. Były to pojazdy i broń artyleryjska, a później dioramy. Zbudowałem też model Cutty Sarka z zestawu Hellera. Niestety nic z tego nie ocalało całości do dzisiaj. Od dawna chodzi mi po głowie pomysł zbudowania pływającego modelu holownika. Nabyłem nawet parę lat temu plany modelarskie kilku holowników. Niedawno zdecydowałem, że czas byłoby zacząć coś w tym temacie robić, ale uznałem że budowa modelu od podstaw jest chyba dla mnie jeszcze za trudna. Zdecydowałem się na początek na budowę modeli z zestawów. Nabyłem czeskiej Igry Pilota-24 i Artura. Obecnie szykuję stocznię w/g planów z K&M. I szykuję się do Pilota.
otreba

O:Przywitanie

Post autor: otreba »

B) dzień dobry wszystkim. mam na imię wojtek i własnie zalogowałem się u Was. mam nadzieję, że z biegiem czasu stanę się takim doświadczonym modelarzem jakim Wy jestesnie. ja swoją przygodę z modelastwem zacząłem w podstawóce, potem kontynuowałem ja w liceum. były to modele plastykowe. teraz sklejam model bismarcka. pokryłem już pierwszą warstwe poszycia. aktualnie w mieszkaniu ma mremint, więc od dłuższego czasu nie zrobiłem nic. ale tęsknię za sklejaniem i z niecierpliwością czekam na nową przesyłkę z kolekcji. niestety moja narzeczona kazała usunąc mi moją "stocznię" więc teraz będę musiał znaleźć sobie nowe miejsce. takei są koeje świerzo upieczonego narzeczonego:)moją stocznią był stary stoł kreśłarski marki " robotron" made in DDR:) miał fają wysuwaną bardzo szeroką szufladę. chciałbym w tym miejscu jeszcze raz wszystkich serdecznie pozdrowić i podziękować Wam, że jesteście i tworzycie to wspaniałe forum!!!B)
Awatar użytkownika
JurekBin
Kontakt:

Post autor: JurekBin »

A Koga wita i Wojtka i Sławka.
Zakładajcie relacje i będziemy razem modelować :)
Pozdrawiam
Jurek

https://www.jerzybin.com
Awatar użytkownika
Borek
Lokalizacja: {"name":"Polska Wroc\u0142aw","desc":"","lat":"","lng":""}

Post autor: Borek »

Witam szanownych kolegów na pokładzie:) Zycze wytrwałości w budowie modeli:) pozrawiam:)
Może jakies fotki waszych dokonań modelarskich?B)
Pozdrawiam serdecznie Piotr
ODPOWIEDZ