mam takie same problemy jak wszyscy.
Czekam na dalsza czec i nic na razie nie kleje.
Mirku nie poczytuj tego postu jako "popedzanie" .... :) :) :)
Dopasowalem namoczona listwe zeby przeschla i juz mam problem.... :blink:
Najbardziej balem sie o rufe a tu wbrew pozorom najwiecej problemow stwarza dziob.
Rufa jest jak najbardziej OK. Listewka sama sie tam uklada
Natomiast dziob .....
Jezeli listwe ulozy sie rowno z pokladem to na dziobie listwa ta przebiega "nienaturalnie"( 1) na fotce. Natomiast jak ja umiescic scisle przy wregach to pasuje idealnie ale w pierwszych 3 wregach nie jest rowno z pokladem. (2)
Druga sprawa jezeli puscic listwe naturalnie bez naginania tak jak jest na (2) to i odleglosci czesci powyzej listwy wynosza 28 mm.
Tak ze mysle, ze Mirek nie popelnil bledu na dziobie.....
tylko listwa przy dziobie( jej poczatek) powinna byc ok 6 mm wyzej. Burty wtedy beda rowne ze wszystkimi koncowkami wreg.
Nie bede sie rozpisywal, zalacze fotki .
Listwe zostawilem do przeschniecia a polaczenie o ktore pytalem zrobie na wredze 11. Przed sklejeniem wzmocnie ja kawalkiem sklejki.
Ja optuje za naturalnym przebiegiem listwy odbojnicowej. Wtedy i pozostale lizstwy nad listwa odbojnicowa uloza sie rowno.
Zaczekam z klejeniem do nastepnego kroku.
Ale fotki zalacze...
Znowu gdybam bo doswiadczenie mam zerowe.
Byc moze sie myle albo cos sknocilem przy szlifowaniu, chociaz staralem sie to zrobic dokladnie...
:) :) :)

... Tu listwa przebiega bez problemu ale jej poczatek jest 6 mm nad pokladem.

Tu natomiast (fot. ponizej) listwa przebiega nienaturalnie :) :blink: :blink: ale jej poczatek jest rowno z pokladem