Krzysztof, zajrzyj na 8 stronę tego wątku. Dziadek (ups, pardomsik, baczność Bosman Moderator spocznij ;) ) do każdego rozdziału dopisuje delikwenta, który dobrowolnie poddał się karze napisania czegoś w temacie.
Radek utworzył dział forum p.t. 'Poradnik modelarza szkutnika', tam (jak zrozumiałem) każdy rozdział będzie miał swój wątek i w takim wątku Autor pisze co mu ślina na klawiaturę naniesie i poddaje reszcie forumowiczów te teksty i obrazki do oceny.
sprawa edycji, czyli złożenia tekstu w znośną formę wydawniczą myślę, że jest wtórna i zostawmy to tym, którzy dali słowo, ze przygotują publikację. na razie ważniejsze jest meritum sprawy niż krój czcionki i ładne rysunki.
Nowy Projekt Grupowy - pytanie
- jerry_bee
Odp:Re:Nowy Projekt Grupowy - pytanie
--------------------------
pozdrawiam, jerry_bee
pozdrawiam, jerry_bee
- krzysztof
Już kiedyś podnosiłem sprawę na forum, czy jest możliwe zamieszczenie jakiegoś, skąd inąd ważniejszego od innych, wątku jako wiodącego. Gdyby to miało miesce, część pytańz mojej strony by nie padła. Choć dylemat z zamieszczeniem np. artykułu o takielunku ruchomym , który mam nadzieję ukończyć do Świąt, jako wątek "Poradnika" wydaje mi się nierealny z powodów technicznych: zawiera treść, grafikę oraz arkusze exela - jak to zamieścić?
Krzysztof
Krzysztof
pozdrawiam Krzysztof
krzysztof.t.wasilewski@wp.pl
- radek
- Lokalizacja: {"name":"Warszawa","desc":"Warszawa,wojew\u00f3dztwo mazowieckie,Polska,pl","lat":"52.2319581","lng":"21.0067249&quo
- Kontakt:
No to machinę już mamy - stworzyłem w "warsztacie" główne wątki zgodnie ze spisem treści Dziadka. Wszystko da się zmienić, wszystko przenumerować i porawić. Zatem jak z czasem pozmienia się coś, to bez paniki, damy radę ;) W wątkach można przytaczać to co się napisało, pytać czy ktoś nie ma jakiś dodatkowych materiałów itp. warsztat, to warsztat.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Radosław Kubera
Koga Portal
Koga Portal
- Zbyszek
Nie wiem czy w dobrym miejscu ale swego czasu była dyskusja na temat praw autorskich,zamieszczam zdjęcie z bardzo dobrze znanej nam gazetki.
I co wy na opis tego zdjęcia.

I co wy na opis tego zdjęcia.
Pozdrawiam!!!
-
Ha! Tez to wczoraj zobaczylem, i od razu nasunela mi sie dyskusja na forum nt. praw autorskich, moze prowadzona zbyt powaznie? W ogolnopolskim miesieczniku >fot. internet< zalatwilo sprawe, a tutaj az taka wielka dyskusja wynikla (nie umniejszam waznosci jej przeprowadzenia, jedynie kontrastuje wobec przykladu). Ehh, takie zycie :(. To moze tez sie mniej martwmy cosik sciagajac? :lol: :ohmy: :lol:
- krzysztof
Myślę, jako najbardziej zainteresowany, że nasza dyskusja była zasadna. Taki podpis w gazecie komercyjnej jest moim zdaniem nie do przyjęcia. Nawet w naszych wypocinach - składanych własciwie dla własnej przyjemności i uciesze Kolegów winnismy dokładnie wskazywać skąd czerpiemy natchnienie. Tak nakazuje chocby przyzwoitość, nie mówiąc już o prawie.
Krzysztof
Krzysztof
pozdrawiam Krzysztof