JakZyga47

Witaj nowy kadecie. Wszyscy użytkownicy Kogi Cię serdecznie witają. Cieszymy, że do nas zawitałaś/eś, jednak prosimy o przedstawienie się w kilku słowach.
zyga

JakZyga 47

Post autor: zyga »

Witam wszystkich Kogowiczow.Pochodze z poludnia Polski tzn.Zywiec. poznaje strone
zyga

JakZyga47

szykuje sie na emeryturke bedzie wiecej czasu i wroce znow do modelarstwa szukam po inter.wiadomosc ;oGaleonie inglese del 1587 [ARK ROYAL] posiadam plany w wloskim wydaniu lezace u mnie z26 lat. wreszcie ARK sie doczeka postawienia
Awatar użytkownika
mirek

O:JakZyga47

Post autor: mirek »

Witaj na pokładzie
Wedle starego przysłowia " Co wisieć nie utonie "
Teraz tylko czekamy na relację emeryta a takich tu kilku jest :)
Pozdrawiam Mirek Rybus
zyga

JakZyga47

mam 62 lata,Wmlodosc dokladnie od 12lat do 30 zajmowalem sie
modelarstwem .byla przerwa dosc dloga w tej przerwie byly wykonywane proste modele dla rodzinki
przed przerwa modele plywajace posiadam zezwolenie na radio radzieckiego [PILOTA]. W tamtych latach trzeba bylo miec zezwolenie na radio .Chce postawic [ARKA ROYALA] szukam malowan
zyga

JakZyga47

Dzieki Mirku za Przywitanie .Trzeba wyjsc z malzonka do rodzinki CZESC
zyga

znalazlem malowania ARK ROYAL z 1587 r.
Awatar użytkownika
marten_kuna

Post autor: marten_kuna »

Witam serdecznie kolejnego kolegę emeryta. Zabawa w modelarstwo jest wspaniałym sposobem na emeryturę, można o niej zapomnieć! Gratuluję odwagi. Będziesz miał sporo kłopotów i potyczek przy budowie tego galeonu. Ale jak zwykle masz dwie drogi: rzucić się na głęboką wodę i budować to co sobie wymarzyłeś, albo poczekać i poćwiczyć w nasz klasyczny kogowy sposób, tzn. zacząć od dżonki, i brać się za coraz trudniejsze okręty. Ale pamiętaj, ty tu rządzisz a to co robimy ma przede wszystkim nas cieszyć! Ahoj! Przemek.
zyga

Dzieki za mile slowa P. Przemku zbieram brakujace materialy. Mysile ze w Lipcu rozpoczne stawianie; ARK ROYAL z 1587 r Ahoj.
Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek »

Również i ja chciałbym się przywitać i powitać w gronie sympatyków modelarstwa szkutniczego. Widać po Twojej relacji, że tak już jest. Jak ktoś raz połknie tego bakcyla to już nie ma odwrotu i prędzej czy później jest nawrót tej "zakaźnej choroby". Nasze hobby jest zbyt piękne, żeby się pogodzić z rozstaniem na zawsze. Mam nadzieję, a raczej to wiem, że nie skończy się Twoja pasja na tym galeonie i doczekamy się jeszcze wielu relacji. Witaj w klubie !!!

P.S.
Pozwoliłem sobie pominąć zwroty grzecznościowe "per Pan" mimo różnicy wieku, bo tak już tu przywykliśmy, że stanowimy jedną rodzinę i zwracamy się do siebie koleżeńsko. Myślę, że nie masz tego za złe.
Awatar użytkownika
RomekS
Lokalizacja: {"name":"Polska Toru\u0144","desc":"","lat":"","lng":""}

Post autor: RomekS »

Witam jak ....No...
jak ...Emeryt Emeryta..
A tak na prawdę to jeszcze pracuję zawodowo.
ODPOWIEDZ