Zgodnie z zapowiedzią chciałbym zaprezentować moją próbę wykonania HMS HUNTER z wycinanki Shipyard Nr 3. Na wstępie chciałbym dodać iż jest to mój drugi model więc dopiero się uczę i na obecną chwilę zrobił bym niektóre, rzeczy trochę inaczej. Jednakże na niektóre jest już za późno. Budowę modelu rozpocząłem ok. półtora roku temu. Model z większymi lub mniejszymi przerwami powstaje nadal, robiony jest metodą kartonowo-fornirową.
No jak to drugi model to gratuluję serdecznie wykonania bardzo ciekawego modelu i to w skali 1:96 .
Oczywiście zawsze można się przyczepić do takiego czy innego wykonania poszczególnych elementów, ale mnie się ten modelik w Twoim wykonaniu podoba.
Każdy wykonuje swój model na miarę możliwości jakie posiada .
Ja życzę dokończenia tego modelu w miarę szybko i rozpoczęcie następnego modelu ale z relacją od początku
:) :)
Obawiam się, że następny model jest już zaczęty ( zrobiony szkielet i zapiankowany ) w obecnej chwili sezonuje na szafie. Na pewno doczeka się relacji ale dopiero jak skończę Te MALEŃSTWO. Jest to Western River z DRAFMODEL.