Np humbroll - ale ten co jest dostępny w słoiczkach , bo ten z puszki jest żółtawy i z czasem żółknieje jeszcze bardziej .
Ostatnimi czasy , a doświadczyłem już chyba wszelkiej maści producentów farbek , mogę powiedzieć , że najlepszymi farbkami według mnie są akryle serii "C" firmy Gunze ( mr. hobby lub mr. color - takie nazwy handlowe tego występują ). Kup sobie półmat Gunze , albo czysty bezbarwny a do niego środek matujący i sam sobie zrobisz odpowiednią matowość lakieru . Akryle "C" są na bazie rozpuszczalników organicznych .
Zajrzyj sobie w ofertę tej firmy . Naprawdę szczególnie polecam te produkty .
http://www.gunze.pl/
Bismarck Kriegsmarine 1:200 (kolejny :))
- grzegorz75
Re: Bismarck Kriegsmarine 1:200 (kolejny :))
http://www.iik.suzuki.pl/
-
Bardzo dziękuje:))
Lakier rewelacja, kupiłem w Spreju Mr.Top Coat Flat - mat ten niebieski. Efekt cudowny mat. Jeszcze raz dzięki. Postaram się wrzucić zdjęcia z postępu prac.
Lakier rewelacja, kupiłem w Spreju Mr.Top Coat Flat - mat ten niebieski. Efekt cudowny mat. Jeszcze raz dzięki. Postaram się wrzucić zdjęcia z postępu prac.
- Skywalker
Witam wszystkich,
Postanowiłem wstawić kilka fotek z postępów pracy. Jak miałem wolną chwilę to dalej dłubałem przy tej drobnicy. Na razie postęp prac wygląda tak:
Postanowiłem wstawić kilka fotek z postępów pracy. Jak miałem wolną chwilę to dalej dłubałem przy tej drobnicy. Na razie postęp prac wygląda tak:
-
Doceniam Twoją pracę i gratuluje .
Chłop od nie pancerników
Chłop od nie pancerników

Pozdrawiam . Andrzej :)
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
-
a ja mam pytanie co do deskowania pokładu, a raczej różnicy w odcieniu arkuszy. Widać to dość wyraźnie na pierwszym i ostatnim zdjęciu...
z takim czymś to raczej niewiele da się zrobić ?
a ogólny postęp prac i jej jakość - bardzo dobrze
może na mojej półce kiedyś zawita coś tak ładnego jak taki Bismarck.
z takim czymś to raczej niewiele da się zrobić ?
a ogólny postęp prac i jej jakość - bardzo dobrze

może na mojej półce kiedyś zawita coś tak ładnego jak taki Bismarck.
- komand0s040
Witaj Skywalker.
Prace całkiem całkiem idą.
Ale jeszcze to dopiero półmetek robót.
Sporo zabawy będziesz miał po tym wszystkim malowaniu, i rozpoczynając olinowania.
Pozdrawiam i powodzenia !
Leszek
Prace całkiem całkiem idą.
Ale jeszcze to dopiero półmetek robót.

Sporo zabawy będziesz miał po tym wszystkim malowaniu, i rozpoczynając olinowania.

Pozdrawiam i powodzenia !

Leszek
Stopy wody pod kilem! :(
Stocznia :
DKM "BISMARCK" 1:200 - kolekcja Hachette 85%
W przygotowaniu: ESKORTOWIEC TOBRUK 1:100 2%
Stocznia :
DKM "BISMARCK" 1:200 - kolekcja Hachette 85%
W przygotowaniu: ESKORTOWIEC TOBRUK 1:100 2%