"STRAŻAK-3"
- ryszardw
Re: "STRAŻAK-3"
Rureczka polutowana rewelacyjnie a i dekielki stożkowe też.Widzę ze nauki Andrzeja przydały się.R

- rychenko
Witam
Mały upgrade do poprzednio zrobionych detali , ramie dźwigów .wszystko jak na razie spasowane na „sucho” i pomalowane podkładem ale chyba będę musiał powoli zacząć malować już nawierzchniową farbą bo nazbiera się później tyle tego ze mi to malowanie obrzydnie. 

Ps. Ryszard W , cenne uwagi jakie otrzymałem od Andrzeja Antoska się bardzo przydają podczas lutowania.

Mały upgrade do poprzednio zrobionych detali , ramie dźwigów .wszystko jak na razie spasowane na „sucho” i pomalowane podkładem ale chyba będę musiał powoli zacząć malować już nawierzchniową farbą bo nazbiera się później tyle tego ze mi to malowanie obrzydnie.

Ps. Ryszard W , cenne uwagi jakie otrzymałem od Andrzeja Antoska się bardzo przydają podczas lutowania.
Pozdrawiam Ryszard
						- rychenko
Witam
Trochę rupieci ze śmietnika i powstała Ręczna winda kotwiczna
  i powstała Ręczna winda kotwiczna

Trochę rupieci ze śmietnika
 i powstała Ręczna winda kotwiczna
  i powstała Ręczna winda kotwicznaPozdrawiam Ryszard
						- jeskom
nie no rewelacja  ...pan chyba kiedyś zegarki składał bo taka precyzyjna robota
 ...pan chyba kiedyś zegarki składał bo taka precyzyjna robota 

- rychenko
Witam 
Macieju póki co to musiałem kilka starych zegarków rozbebeszyć aby dobrać odpowiednie zębatki

Macieju póki co to musiałem kilka starych zegarków rozbebeszyć aby dobrać odpowiednie zębatki

Pozdrawiam Ryszard
						- jeskom
hehe..ciekawe czemu w mieście nie działa zegar na ratuszu u nas  ....już teraz wiem
 ....już teraz wiem 

....już teraz wiem
 ....już teraz wiem 
- rychenko
- Andrzej1
- Lokalizacja: {"name":"Polska Szczecin","desc":"","lat":"","lng":""}
Do Siego roku.
Jakbym to już gdzieś widział.
Nie umniejsza to doskonałości detalu - fajna robota.
Trzym tak dalej, Ryszardzie.
Z ukłonami
Andrzej Korycki

Jakbym to już gdzieś widział.
Nie umniejsza to doskonałości detalu - fajna robota.
Trzym tak dalej, Ryszardzie.
Z ukłonami
Andrzej Korycki
- rychenko
Witam
Przyszedł w końcu czas na maszt do głównej armatki wodnej , długo się zastanawiałem z czego go zrobić z polistyrenu ,czy może z mosiądzu ostatecznie zrobiłem z mosiężnej blaszki a to dla tego że jest do tego masztu mocowane mnóstwo drobnych elementów , lampy, relingi , wieszak na dysze zapasowa do armatki , elementów które będą narażone na przypadkowe oderwanie chociażby w trakcie transportu czy pływania a wiec chciałem aby te elementy były dobrze przymocowane a lutowanie ich daje takie możliwości.
Korzystając z Andrzeja „antoska” pomysłu zrobiłem najpierw szkielet (kopyto) które obkleiłem spienionym 3mm PCV a następnie po wyszlifowaniu i uzyskaniu por zadanego kształtu oblutowałem całość blaszką mosiężną , upierdliwy był ten element ale jakoś wyszło.
Przy okazji nowego roku zrobiłem małą inwenturę co już jest zrobione przy Strażaku.
Ps. Grześ przepraszam za ilość zdjęć!

Przyszedł w końcu czas na maszt do głównej armatki wodnej , długo się zastanawiałem z czego go zrobić z polistyrenu ,czy może z mosiądzu ostatecznie zrobiłem z mosiężnej blaszki a to dla tego że jest do tego masztu mocowane mnóstwo drobnych elementów , lampy, relingi , wieszak na dysze zapasowa do armatki , elementów które będą narażone na przypadkowe oderwanie chociażby w trakcie transportu czy pływania a wiec chciałem aby te elementy były dobrze przymocowane a lutowanie ich daje takie możliwości.
Korzystając z Andrzeja „antoska” pomysłu zrobiłem najpierw szkielet (kopyto) które obkleiłem spienionym 3mm PCV a następnie po wyszlifowaniu i uzyskaniu por zadanego kształtu oblutowałem całość blaszką mosiężną , upierdliwy był ten element ale jakoś wyszło.
Przy okazji nowego roku zrobiłem małą inwenturę co już jest zrobione przy Strażaku.
Ps. Grześ przepraszam za ilość zdjęć!

Pozdrawiam Ryszard
						- jeskom
piękne lutowanie...nie widać cyny w niektórych miejscach...gdybym ja tak potrafił  hehe
 hehe

hehe
 hehe