Kapitan Poinc - Wojciech Siejka

Czyli rozmowy o wszystkim i niczym, techniki modelarskie i warsztat modelarski
Awatar użytkownika
gdas

Re: Kapitan Poinc - Wojciech Siejka

Post autor: gdas »

Witam
Mieliście Panowie duże szczęście że udostępnili tak na słowo , ja niestety musiałem podpisać pisemko że nikomu i nigdzie w wersji oryginalnej , ale mogę na ich podstawie wyrysować i opublikować plany modelarskie i model kartonowy , a co do przysługi dając komuś plany - to ciężko trzeba zapracować na zaufanie aby otrzymywać dokumentacje danej jednostki , a stracić można bardzo szybko a jest jeszcze tyle ciekawych jednostek do zdobycia ….
Awatar użytkownika
krzysztof

Post autor: krzysztof »

W Model Team jest fotorelacja modelu tego statku, czyli plany też muszą być.
pozdrawiam Krzysztof

krzysztof.t.wasilewski@wp.pl
Awatar użytkownika
Romanov

Post autor: Romanov »

Myśle że fotki sam za siebie mówią o skali i skomplikowania modelu. To jest naprawde trudny model.
Załączniki
kapitan.jpg
kapitan1.jpg
DKM "Wodnik" www.rcmodel.com.pl
Awatar użytkownika
jeskom

Post autor: jeskom »

mnie raczej nie straszy skala trudności...a macie moze kontakt (skoro i tak pewnie większość z was ma te plany) do osoby, z którą mógłbym podpisać pisemko o nierozpowszechnianiu planów, bo jak czytam te wypowiedzi to nikt nie może nikomu udostępnić planów, a jednak każdy je ma, i każdy obiecuje że nikomu nie da :)
Awatar użytkownika
futaba
Kontakt:

Post autor: futaba »

Cześć.

Mam kontakt do obu Panów, którzy zbudowali ten model - może któryś z nich zdradzi gdzie można zdobyć plany za klauzulę.
A więcej fotek modelu Wojtka można obejżeć tu: http://www.modelteam.com.pl/galeria/thumbnails.php?album=19
Pozdrawiam
Grzegorz Jermołaj
Pływające i latające RC.
Awatar użytkownika
SZKUTNIK

Post autor: SZKUTNIK »

Ahoj!
gdaś : ja rozumiem te wszystkie papierki do podpisania, klauzule itd. Dużo czasu by zajęło opracować plany modelarskie i wycinankę "KAPITAN POINC''. Pytam z ciekawosci, bo koledzy się niecierpliwią na forum :D
Pozdrawiam SZKUTNIK

szkutnik-model@wp.pl
Awatar użytkownika
jeskom

gdas pisze:... , a co do przysługi dając komuś plany - to ciężko trzeba zapracować na zaufanie aby otrzymywać dokumentacje danej jednostki , a stracić można bardzo szybko a jest jeszcze tyle ciekawych jednostek do zdobycia ….

co do tego to moim zdaniem dażyć zaufaniem kogoś na forum kto jest nowy i się go nie zna faktycznie jest ciężko...dla mnie jest to tylko kwestia tego czy się chce zaufać komuś czy nie, nic poza tym.

forum powinno być miejcem gdzie ludzie dzielą się informacjami i tym co mają (oczywiście nie pinem do bankomatu :D...są granice...)

ale to tak na marginesiku małym :)

hym...temat który podjąłem widzę troszkę kontrowersyjny (mini burza poglądów), dlatego chciałbym go zamknąć, aby nikt się nie "gniewał za wypowiedzi" na nikogo :)
Awatar użytkownika
grzegorz75

Post autor: grzegorz75 »

Wcale nie uważam , by była jakaś burza i wcale to nie jest tak , że "każdy" je ma ( te plany) .
Nie chodzi o zaufanie ,czy to do nowego czy starego użytkownika , tylko o nie robienie z gęby cholewy.
Poczekaj , może Grzechu J czegoś się dowie , "przypomnij " mu się ewentualnie . Jak się nie uda , to zobaczymy co się da zrobić . Na razie masz przy czym dłubać .
http://www.iik.suzuki.pl/
Awatar użytkownika
jeskom

grzegorz75 pisze:... nie robienie z gęby cholewy...

można prościej bez metafor ?
Awatar użytkownika
gdas

Post autor: gdas »

Witam
Najprościej to zadzwon do p. prezesa PRO , jesli wyda zgode to mozna iść do kapitana i zeskanować plany na jednostce , wejscie na teren portu jest bezproblemowy na ten statek . Bez urazy , ale tez byś się pilnował gdybyś podpisał cyrograf na którym widnieje ze mozna Ci wytoczyć proces za niedotrzymanie umowy, nieznamy sie .
ODPOWIEDZ