zacząłem już jakiś czas temu, ale mam zdjęcia więc to co już wykonane będę mógł pokazać.
Model gotowy do złożenia, więc że idę na łatwiznę - ale brak czasu jak i brak miejsca czy też sprzętu do porządnej stoczni wymusza taką formę modelu. Kiedyś dużo sklejałem, ale kartonowych modeli. Dlatego też ten model moim pierwszym drewnianym wyzwaniem.
Sam model niewiele kosztował, ale również jest mały w wymiarach:
długość: 420 mm
wysokość: 270 mm
szerokość: 90 mm
Sporo oglądałem najprostsze modele do 250PLN i ten wydał mi się najładniejszy. Poniżej zdjęcia opakowania, wnętrza i przykładowej strony z instrukcji (nie są to zdjęcia z początku budowy, ale już po 2 etapach). Sama jakość wydaje mi się bardzo ok, tzn dobra jakość drewna, nie łamie się przy zginaniu, przyzwoity wygląd. Jedynie podstawki brakuję - a w instrukcji jest wymieniona (możliwe że sprzedawca dla siebie ją zatrzymał na przykład). Jak na razie wszystko pasuję do siebie. Jedyna kwestia, że niektóre elementy w instrukcji są podane jako wycięte już do doklejenia - natomiast w rzeczywistości trzeba je wycinać i modelować z drewna. To działa na plus nawet, bo nie są to zwykłe klocki do składania - ale też można podłubać w drewnie.

pudełko

zawartość (już trochę wybrakowana + kilka narzędzi swoich

pudełko z najmniejszymi gotowymi elementami

listewki połamane, bo z obszycia szkieletu

są obszycia

przykładowa strona instrukcji
Zaraz wrzucę zdjęcia z wykonanej już pracy...