Szlifowanie kadłuba. Wszystkie ryski i nierówności muszą zniknąć
Szlifuję taką kostką o gradacji 220. Doskonale dopasowuje się do krzywizn kadłuba. Należy uważać przy krawędziach, ponieważ ta zaleta może być wadą w pobliżu krawędzi. (przez nieuwagę, można je zaokrąglić). Wcześniej kadłub szlifowany był papierem o gradacji 80, 120.
La Belle Poule
- Sebastian.M
Re: La Belle Poule
Pamiętaj aby aby szlifować wzdłuż włókien zwłaszcza przy zakamarkach wszelkie szlifowania w poprzek robią bardzo głębokie rysy których nie widać a potem bez litości pokazują się podczas impregnacji psując efekt wielogodzinnej pracy.Sam się tak załatwiłem na pierwszym modeli jaki zacząłem robić.
- Wojtek-Sos
- Wojtek-Sos
- Wojtek-Sos
- muli9
- Lokalizacja: {"name":"Polska Rzesz\u00f3w","desc":"","lat":"","lng":""}
- Kontakt:
Ciekaw byłem czy nacięcie łączeń zamaskuje to łączenie listewek w jednym miejscu ale niestety nadal to miejsce jest widoczne i rzuca sie w oczy, tylko jak to zamaskować...
-
Staram się zrozumieć Twoją relacje ale nie daję rady.
Za dużo kombinacji .
Polerujesz polowe kadłuba . Po polerowaniu nacinasz.
Czarna magia.
Tylko nie zakladaj żagli bez want bo potem bedzie problem z ich montażem .
Za dużo kombinacji .
Polerujesz polowe kadłuba . Po polerowaniu nacinasz.
Czarna magia.
Tylko nie zakladaj żagli bez want bo potem bedzie problem z ich montażem .
Pozdrawiam . Andrzej :)
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
- Wojtek-Sos
myszor pisze:Staram się zrozumieć Twoją relacje ale nie daję rady.
Zrozum Myszoru!!
Ostatnio zmieniony 10 maja 2013, 16:38 przez Wojtek-Sos, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
Wojtek , problemem jest to że pokazujesz jak nie powinno się budować modelu zaglowca.
Pozdrawiam . Andrzej :)
- awas
muli9 pisze:Ciekaw byłem czy nacięcie łączeń zamaskuje to łączenie listewek w jednym miejscu ale niestety nadal to miejsce jest widoczne i rzuca sie w oczy, tylko jak to zamaskować...
Niestety, tylko zamalować