Ropewalk
- mirek
Re: Ropewalk
No teraz już chyba koledzy widzą na czym polega rozwiązanie , myślę , że w praktyce koncepcja sprawdzi się w 100% . Teraz kolego czas chyba na pierwsze próby !!! I możemy dyskutować do oporu 

Pozdrawiam Mirek Rybus
- tadheus
Pierwsze próby z ropem,z długimi nitkami.3x5m nici na rolkę.Pierwsze spostrzeżenia,szpulki mogą być większe przy tej wielkości ropwelk'a.
końcówki śrub blokujących muszą być idealnie wypolerowane,tak jak otwory przez które przechodzi nitka.
końcówki śrub blokujących muszą być idealnie wypolerowane,tak jak otwory przez które przechodzi nitka.
Pozdrawiam, Paweł.
- mirek
No i to jest to czego się spodziewałem , oczywiście wymaga to wszystko dopieszczenia i pewnych modyfikacji które wyjdą w czasie prób. Mogę tylko pogratulować pomysłu i wykonania maszynki
Pozdrawiam Mirek Rybus
- tadheus
Ropwalk działa,koncepcja się sprawdziła.Dopieszczenia wymaga kilka detali.
Pozdrawiam, Paweł.
- ryszardw
Podoba mi się konsekwencja z jaką realizujesz swój projekt.Każdy pomysł rodzi się w bólach i błędach.Na tym polega postęp.R
- tadheus
Błędów starałem się nie popełniać.Powstało urządzenie skręcające linki na trzy sposoby:
-z jednym haczykiem
-z tarczą z trzema haczykami
-z głowiczkami do długich linek
Sprawdziły się wszystkie trzy sposoby kręcenia.
Jeżeli ktoś chce powtórzyć temat to służę radą.
-z jednym haczykiem
-z tarczą z trzema haczykami
-z głowiczkami do długich linek
Sprawdziły się wszystkie trzy sposoby kręcenia.
Jeżeli ktoś chce powtórzyć temat to służę radą.
Pozdrawiam, Paweł.
- kagra
Witam.
Koncepcja ze szpulkami trafiona w dziesiątkę.Gratulacje.Ale dla pełnego zobrazowania mógłby kolega opisać słownie czy też przedstawić króki filmik z tworzenia się linki na szpulce?Rozumiem,że w przystawkach z haczykami któraś część jest ruchoma(skracanie się linek) a co nie jest pokazane.Pytanie może banalne.Ale dla lepszego zrozumienia....Pozdrawiam.K.
Koncepcja ze szpulkami trafiona w dziesiątkę.Gratulacje.Ale dla pełnego zobrazowania mógłby kolega opisać słownie czy też przedstawić króki filmik z tworzenia się linki na szpulce?Rozumiem,że w przystawkach z haczykami któraś część jest ruchoma(skracanie się linek) a co nie jest pokazane.Pytanie może banalne.Ale dla lepszego zrozumienia....Pozdrawiam.K.
- muli9
- Lokalizacja: {"name":"Polska Rzesz\u00f3w","desc":"","lat":"","lng":""}
- Kontakt:
Ja już prosze o ten film tyle czasu... 

- tadheus
Ale ten film to dla mnie większy problem niż budowa Ropwalk'a z dodatkami. 

Pozdrawiam, Paweł.
- tadheus
Sprawdzałem możliwości ropa.Głowica odbierająca ma otwór w ramieniu o średnicy 3,5 mm.Górną granicą grubości linki jest linka z 42 nitek kordonka o śr.3,7 mm.Jeszcze się przecisnęła przez otwór.Prawdziwa lina kotwiczna.
Pozdrawiam, Paweł.