Ja wiem,jak wyglądała ta lufa w stanie można by rzec surowym . Na filmiku widać, że jak się chce i wie jak, to można zrobić naprawdę piękną lufę , co widać na filmiku Aż żałuje , że nie mam fotki surowej lufy
Po przeliczeniu wyszło mi że za lufy do Florka trzeba by dać około 1000 euro . Nie opłaca się takiej sumy " wywalać " na model . Trzeba będzie chyba wymyślić jakiś sposób na własną produkcje z pomocą tadheusa . Plany są to wzorzec jakiś zrobimy i potem odlewać . Paweł , pomożesz ? Polak też potrafi
Pozdrawiam . Andrzej :)
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Myszor, pewnie, że pomogę. Lubię zabawę w metalu. Zrobię nową armatę "matkę" , która posłuży do produkcji formy do odlewów. Myślę, że będę musiał założyć osobną relację z prac nad powstawaniem tej lufy. Na początek przygotowałem już kawałek mosiądzu z którego powstanie lufa.
Salamandra była ostatnio trochę zaniedbana z pracami,ale pomalutku i tu coś się dzieje.Przykleiłem poszycie na rufie.Na razie delikatnie szlifnięte,jest z naddatkiem ok 1-1,5 mm na każdą burtę.
Załączniki
20140414_012713 (Kopiowanie).jpg (58.54 KiB) Przejrzano 4655 razy