Witam.
Moja walka z kopytem do laminowania skorupy kadłuba.
SOBIESKI W 66
-
SOBIESKI W 66
Pozdrawiam . Andrzej :)
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
- kagra
Re: SOBIESKI W 66
O kurczę,Andrzeju jakie to wielkie?Powodzenia.K.
- Andrzej1
- Lokalizacja: {"name":"Polska Szczecin","desc":"","lat":"","lng":""}
O o oooooooooo
Twój post niesie dwie wiadomości :
1. pierwsze primo masz już sprawny komputer i internet.
2. drugie primo wiemy już o czym rozmawiamy - kajak jak się patrzy.
Bardzo śliczna czerwona farba. Będziesz musiał użyć dużo siły co by wydobyć to kopyto
z kadłuba. W każdym razie życzę powodzenia i trzymam kciuki a także telefon przy sobie.
Tu masz zdjęcie wosku i pasty polerskiej, której ja używałem :
viewtopic.php?f=523&t=23122&start=40
Z ukłonami
Andrzej Korycki
Twój post niesie dwie wiadomości :
1. pierwsze primo masz już sprawny komputer i internet.
2. drugie primo wiemy już o czym rozmawiamy - kajak jak się patrzy.
Bardzo śliczna czerwona farba. Będziesz musiał użyć dużo siły co by wydobyć to kopyto
z kadłuba. W każdym razie życzę powodzenia i trzymam kciuki a także telefon przy sobie.
Tu masz zdjęcie wosku i pasty polerskiej, której ja używałem :
viewtopic.php?f=523&t=23122&start=40
Z ukłonami
Andrzej Korycki
-
Witam,
jak zwykle, profesjonalna i piękna robota. Trzymam kciuki Andrzeju.
jak zwykle, profesjonalna i piękna robota. Trzymam kciuki Andrzeju.
Pozdrawiam Wszystkich
Wojtek
Wojtek
- rychenko
witam
Andrzeju tak z niedowierzaniem trochę podchodziłem jak pisałeś ze będziesz robił Sobieskiego ale jak widać się myliłem , jak zawsze drewno w Twoich rekach potrafi nabrać piękne kształty ,mam tylko nadzieję ze wytrwasz i dokończysz ten projekt , będę trzymał kciuki .
Andrzeju tak z niedowierzaniem trochę podchodziłem jak pisałeś ze będziesz robił Sobieskiego ale jak widać się myliłem , jak zawsze drewno w Twoich rekach potrafi nabrać piękne kształty ,mam tylko nadzieję ze wytrwasz i dokończysz ten projekt , będę trzymał kciuki .
Pozdrawiam Ryszard
- ryszardw
Super.Czy to będzie RC sądząc po rozmiarze.Chciałem zapytać o narzędzie na 2 zdjęciu w formie pistoletu.Klejarka ,gwoździarka czy coś innego.R
-
Witam.
Dziękuje za wsparcie Panowie , przyda się na pewno.
Wojtek miło mnie zaskoczyleś , dzięki
Kaziu , kadlub ma 234 cm dlugosci i 31 cm szerokosci.
Ryszardzie to nie będzie RC bo się na tym nie znam , powedruje do gabloty.
Narzędzie o które pytasz to zszywacz pneumatyczny . Mozna wstrzeliwac cienkie gwozdziki jak i zszywki różnych długości .
Andrzeju , bardzo dziękuje za dotychczasową pomoc . Materiał już zamówiony .
Jak narazie to szpachluje i szlifuje do tego stanu aż będę zadowolony.
Jeżeli chodzi o Willusia to jest zapakowany i czeka na otwarcie modelarni " czystej" gdzie nie będzie się kurzyć i spokojnie go skończę . Teraz to mogę szaleć tylko w modelarni " brudnej"
Willuś będzie skonczony
Dziękuje za wsparcie Panowie , przyda się na pewno.
Wojtek miło mnie zaskoczyleś , dzięki

Kaziu , kadlub ma 234 cm dlugosci i 31 cm szerokosci.
Ryszardzie to nie będzie RC bo się na tym nie znam , powedruje do gabloty.
Narzędzie o które pytasz to zszywacz pneumatyczny . Mozna wstrzeliwac cienkie gwozdziki jak i zszywki różnych długości .
Andrzeju , bardzo dziękuje za dotychczasową pomoc . Materiał już zamówiony .
Jak narazie to szpachluje i szlifuje do tego stanu aż będę zadowolony.
Jeżeli chodzi o Willusia to jest zapakowany i czeka na otwarcie modelarni " czystej" gdzie nie będzie się kurzyć i spokojnie go skończę . Teraz to mogę szaleć tylko w modelarni " brudnej"
Willuś będzie skonczony

- Tomasz_D
234 cm przy skali 1:75 ? hmmmmm; mi z obliczeń inna skala wychodzi
- ataman
Szan Pan Myszor nigdzie nie napisał, że jest to skala 1:75 (no chyba, że nie doczytałem). Co znaczy to W 75 w tytule wątku też nie wyjaśnił
.
Rzeczywiście, po przeliczeniach w doskonałym programiku Oksala o nazwie Skalator, wyszło, że przy skali 1:75 kadłub powinien mieć jakieś 207,7 x 27,2. Wymiary, które podał myszor wskazują na skalę 1:66

Rzeczywiście, po przeliczeniach w doskonałym programiku Oksala o nazwie Skalator, wyszło, że przy skali 1:75 kadłub powinien mieć jakieś 207,7 x 27,2. Wymiary, które podał myszor wskazują na skalę 1:66
Pozdrawiam
-
Witam 
Mam PM Sobieskiego w 1:100 i powiększyłem je o połowę .
Widocznie robię jakiś błąd bo Willusia plany też tak powiększalem i wyszlo wg Oksala 1:66 a mialo byc w 75
:):)
W planach dl podana jest 158 m dl.
Poprawcie to jeżeli jest źle i jedziem dalej z budową
Dzięki za zwrócenie uwagi.

Mam PM Sobieskiego w 1:100 i powiększyłem je o połowę .
Widocznie robię jakiś błąd bo Willusia plany też tak powiększalem i wyszlo wg Oksala 1:66 a mialo byc w 75

W planach dl podana jest 158 m dl.
Poprawcie to jeżeli jest źle i jedziem dalej z budową

Dzięki za zwrócenie uwagi.