Wszystkich oczekujących jakichś konkretów pragnę przeprosić za prowokacyjny temat B)
To raczej ja chciałem spytać: będzie czy nie?
Mając nadzieję, że powyższe pytanie jest retorycznym :whistle: spytam: gdzie i kiedy?
zjazd Kogi 2009
- JurekBin
- Kontakt:
O:zjazd Kogi 2009
No chyba nie ma co tworzyć nowej tradycji.
Mamy już tradycję, ja wypadłem w zeszłym roku w ostatniej chwili ze względu na rodzinny pogrzeb.
No chyba w tym roku we SIERPNIU W TCZEWIE pobalujemy,
Herr JerryBee,
Co Ty na to?
Mamy już tradycję, ja wypadłem w zeszłym roku w ostatniej chwili ze względu na rodzinny pogrzeb.
No chyba w tym roku we SIERPNIU W TCZEWIE pobalujemy,
Herr JerryBee,
Co Ty na to?
- jerry_bee
pod koniec kwietnia mam spotkać się z szefową Centrum Wystawienniczego, żeby omówić szczegóły. dopiero pod koniec miesiąca, bo p. Alicja jest chora. ale, jak ustaliliśmy rok temu, i podobno wszyscy się zgodzili, w tym roku zjazd ma być we wrześniu: 15.09.09-27.09.09
o kolejnych szczegółach będę informował na bieżąco.
o kolejnych szczegółach będę informował na bieżąco.
--------------------------
pozdrawiam, jerry_bee
pozdrawiam, jerry_bee
- jerry_bee
na dzisiejszym spotkaniu padły takie ustalenia:
1/ zjazd mógłby się odbyć w terminie między 12 a 27 września - fajnie by było, gdyby modele mogły postać w Tczewie co najmniej 7 dni
2/ 23 września odbędzie się spotkanie z panią Krystyna Chojnowska-Liskiewicz, obecność może niekoniecznie obowiązkowa, ale chyba warto być
3/ w ubiegłym roku w Tczewie oddano do użytku coś w rodzaju internatu/hostelu, podobno niezłej klasy. uczestnikom, którzy się w ciągu 2 tygodni zadeklarują organizator zapewnia zwrot kosztów noclegu
4/ transport modeli - gdyby udało się nam zorganizować pojazd (vana, albo coś podobnego), organizator gwarantuje pokrycie kosztów paliwa. czyli, jak mówiliśmy rok temu, ktoś z nas, oczywiście o ile ma taką możliwość i chęć, mógłby na swojej trasie zebrać od kolegów modele i zawieść je do Tczewa
5/ w związku z opracowaniem folderów, ulotek itp. PROSZĘ o w miarę możliwości szybkie sprawdzenie i dostosowanie Waszych planów wakacyjnych, znalezienie czasu we wrześniu i rezerwację
6/ wszystkich chętnych proszę o potwierdzenie chęci udziału w zjeździe przez wysłanie do mnie maila, wiadomości, smsa, zadzwonienie, itp, itd. proszę o kontakt w ciągu najbliższych 2-3 tygodni - po tym terminie może okazać się, że zabraknie miejsca w hostelu
liczę na szeroki odzew, mam nadzieję, że zobaczymy się w ciut większym gronie niż rok temu.
1/ zjazd mógłby się odbyć w terminie między 12 a 27 września - fajnie by było, gdyby modele mogły postać w Tczewie co najmniej 7 dni
2/ 23 września odbędzie się spotkanie z panią Krystyna Chojnowska-Liskiewicz, obecność może niekoniecznie obowiązkowa, ale chyba warto być
3/ w ubiegłym roku w Tczewie oddano do użytku coś w rodzaju internatu/hostelu, podobno niezłej klasy. uczestnikom, którzy się w ciągu 2 tygodni zadeklarują organizator zapewnia zwrot kosztów noclegu
4/ transport modeli - gdyby udało się nam zorganizować pojazd (vana, albo coś podobnego), organizator gwarantuje pokrycie kosztów paliwa. czyli, jak mówiliśmy rok temu, ktoś z nas, oczywiście o ile ma taką możliwość i chęć, mógłby na swojej trasie zebrać od kolegów modele i zawieść je do Tczewa
5/ w związku z opracowaniem folderów, ulotek itp. PROSZĘ o w miarę możliwości szybkie sprawdzenie i dostosowanie Waszych planów wakacyjnych, znalezienie czasu we wrześniu i rezerwację
6/ wszystkich chętnych proszę o potwierdzenie chęci udziału w zjeździe przez wysłanie do mnie maila, wiadomości, smsa, zadzwonienie, itp, itd. proszę o kontakt w ciągu najbliższych 2-3 tygodni - po tym terminie może okazać się, że zabraknie miejsca w hostelu
liczę na szeroki odzew, mam nadzieję, że zobaczymy się w ciut większym gronie niż rok temu.
pozdrawiam, jerry_bee
pozdrawiam, jerry_bee
- jerry_bee
małe uzupełnienie, bo były takie pytania: podany przeze mnie okres to czas, na który nasz gospodarz chętnie by zatrzymał nasze modele w celach wystawowych dla miejscowej ludności. samo właściwe nasze piwne spotkanie mogłoby się odbyć w weekend, na przykład 19-20 września. czyli w sobotę, 19 września do południa, mogłoby się odbyć oficjalne otwarcie, z kwiatkami i przemówieniami. potem mamy wolne. nasze modele stoją do następnego weekendu, nawet jeśli właściciel tak długo nie może zostać. na koniec jeden z nas (albo dwóch), na ochotnika, rozwozi modele do właścicieli. koszty tego transportu bierze na siebie nasz gospodarz. to sprawa do omówienia, jeśli macie propozycje to proszę.
kto ma czas i możliwości zostaje do spotkania z p. Liskiewicz (środa 23 września). albo przyjeżdża wcześniej. albo zupełnie inaczej, wedle własnego uznania.
w celach organizacyjnych mam do Was jeszcze jedną prośbę: jeśli chcecie przywieźć jakieś modele, to poproszę o informacje co to będzie, bardzo wskazane byłoby, gdybyście dołączyli jakąś fotkę. po prostu gospodarz chciałby zawczasu przygotować folder wystawy i głupio byłoby pisać w nim bzdury. jako tło wystawy, tak jak poprzednio, pokażemy slajdy z budowy modeli (ale to bardziej dla odwiedzających, Wy to i tak znacie). może będzie też jakiś mały pokaz technik modelarskich, ale to do omówienia.
z innych atrakcji - w końcu z tczewskiej przystani ruszyły wycieczkowe rejsy, więc o ile dopisze pogoda to na pewno zapakujemy się na jakąś łajbę. oprócz tego pewnie będzie grill, no i jakieś piwko.
do tej pory przyjazd potwierdziło 6 osób, plus 3 miejscowych. mam nadzieję, że ci z Gdańska i Gdyni tym razem nie nawalą ;)
jakby co, podaję swoje namiary:
jerry_bee@koga.net.pl
502 18 14 40
kto ma czas i możliwości zostaje do spotkania z p. Liskiewicz (środa 23 września). albo przyjeżdża wcześniej. albo zupełnie inaczej, wedle własnego uznania.
w celach organizacyjnych mam do Was jeszcze jedną prośbę: jeśli chcecie przywieźć jakieś modele, to poproszę o informacje co to będzie, bardzo wskazane byłoby, gdybyście dołączyli jakąś fotkę. po prostu gospodarz chciałby zawczasu przygotować folder wystawy i głupio byłoby pisać w nim bzdury. jako tło wystawy, tak jak poprzednio, pokażemy slajdy z budowy modeli (ale to bardziej dla odwiedzających, Wy to i tak znacie). może będzie też jakiś mały pokaz technik modelarskich, ale to do omówienia.
z innych atrakcji - w końcu z tczewskiej przystani ruszyły wycieczkowe rejsy, więc o ile dopisze pogoda to na pewno zapakujemy się na jakąś łajbę. oprócz tego pewnie będzie grill, no i jakieś piwko.
do tej pory przyjazd potwierdziło 6 osób, plus 3 miejscowych. mam nadzieję, że ci z Gdańska i Gdyni tym razem nie nawalą ;)
jakby co, podaję swoje namiary:
jerry_bee@koga.net.pl
502 18 14 40
pozdrawiam, jerry_bee
pozdrawiam, jerry_bee
- krzysztof
Przywaliłeś tym z Gdańska. to będę. Gretel w akwarium.
pozdrawiam Krzysztof
krzysztof.t.wasilewski@wp.pl
krzysztof.t.wasilewski@wp.pl
- RomekS
- Lokalizacja: {"name":"Polska Toru\u0144","desc":"","lat":"","lng":""}
Ja przywiozę dwa przekroje....
- Jarek
Mnie też bardzo by pasowało przylecieć do Polski w drugiej połowie września. Wstępnie się piszę na spotkanie z "Sakolewą". Noclegu nie potrzebuję, a tylko miejsce przy ognisku i ewentualnie na rejs wspomnianą łajbą. O ostatecznej decyzji mojego uczestnictwa powiadomię wkrótce.
- oksal
jerry_bee napisał:
Ale bym przegapił jedno z najważniejszych ogłoszeń:) Kurcze nie mam 100% pewności co do wolnego. Konkretnie do dni- piątek (18IX) i poniedziałek(21IX)...daję 99%,że będę:)) Przyjadę z "E" ale nie zostawię go. Zbyt emocjonalnie jestem z nim związany;) Jerry- potwierdzam swój przyjazd:)
...mogłoby się odbyć w weekend, na przykład 19-20 września. czyli w sobotę, 19 września do południa, mogłoby się odbyć oficjalne otwarcie, z kwiatkami i przemówieniami. potem mamy wolne. nasze modele stoją do następnego weekendu...
Ale bym przegapił jedno z najważniejszych ogłoszeń:) Kurcze nie mam 100% pewności co do wolnego. Konkretnie do dni- piątek (18IX) i poniedziałek(21IX)...daję 99%,że będę:)) Przyjadę z "E" ale nie zostawię go. Zbyt emocjonalnie jestem z nim związany;) Jerry- potwierdzam swój przyjazd:)
-
I jo tyż bede ;-))) I cosik ze sobą przywiozę.
Zgłaszam swoją obecność jak zwykle.
Zgłaszam swoją obecność jak zwykle.
Pozdrawiam - PiotrB