Kamienie a sprawa Słoni

Zmiany na stronie i inne związane z witryną.

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ataman

Re: Kamienie a sprawa Słoni

Post autor: ataman »

Ja poprę tu Jaxę. Na "starej" Kodze wsje linki otwierały się w nowym oknie, zarówno te wklejone do postów jak i te np w dziale "linki www".. teraz jak się otworzy odnośnik.. to wypadam z Kogi... jak chcę wrócić to muszę ponownie wpisac adres kogi... ciut upierdliwe
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
jaxa

Re: Kamienie a sprawa Słoni

Post autor: jaxa »

linki to proste - wystarczy pewnie w CSSach podłubać, ale problem jest z tymii odnośnikami do wszystkich postów użyszkodnika w jego profilu - to była na prawdę bardzo dobra i przydatna funkcja, zwłaszcza jeśli weszło się na segregowanie tytułów - od razu można było się dowiedzieć co jest relacją, a co odpowiedzią - tego brakuje, bo wchodzenie z postu w temacie nie daje tego komfortu.
No i dziękuję za poparcie ze strony atamana :)
OD CZEGOŚ TRZEBA ZACZĄĆ - NAJLEPIEJ OD POCZĄTKU !!!
w szkutni: ObrazekObrazek ...i przy kei: ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
bartes123

Re: W sprawie nowej KOGI

Post autor: bartes123 »

A jam mam fundamentalne wręcz pytanie w sprawie Nowej Kogi...
Bo tak sobie siedzę i piję i patrzę i oto co widzę:
W prawym górnym rogu, na niebieskim tle jest jakiś kadłub.
A co to to jest za kadłub? A skąd pomysł na taki kadłub??
A czy to polski kadłub???
ODPOWIEDZCIE PLISSSS

O takie to mnie nurtują fundamentalne sprawy dzisiejszego wieczora.
Awatar użytkownika
jaxa

Post autor: jaxa »

bartes123 pisze:A co to to jest za kadłub? A skąd pomysł na taki kadłub?? A czy to polski kadłub???
To kogi kadłub :) i stąd pomysł na kadłub :) niemiecki, albo polski kadłub :)
OD CZEGOŚ TRZEBA ZACZĄĆ - NAJLEPIEJ OD POCZĄTKU !!!
w szkutni: ObrazekObrazek ...i przy kei: ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
kagra

Post autor: kagra »

Szczerze mówiąc,nowa Koga nie przypadła mi za bardzo do gustu.Obecnie bardziej przypomina mi Naszą klasę i Gadu-gadu razem wzięte.Wartościowych relacji jak na lekarstwo.Większość jakoś rozmyte i rozmamłane tak o wszystkim i o niczym.Tak jak kiedyś można było śledzić każdą odpowiedż na forum z osobna, teraz jest tylko ostatnia, nałożona na poprzednią.I nie wiadomo czy to jest pierwsza czy ostatnia.W nowym wcieleniu Koga jest dla mnie mniej zrozumiała.Co dało np.tworzenie na nowo znajomości skoro wszyscy już znaliśmy się wcześniej?Blokowanie użytkowników powinno być tylko w razie naruszania regulaminu a nie tylko dlatego,że ktoś się niepodoba.Nie wiem, ale mnie coraz mniej ciągnie aby na bieżąco śledzić wszystko.Poprostu ta Koga staje się bardziej obca.Może jest to efekt''zmęczenia materiału"?A może nieumiejętność adaptacji.Hadżi,w pełni się z tobą zgadzam.Pozdrawiam.Kazimierz.

P/s.Zaciekawia mnie jeszcze jedno np.10 użytkowników i 400 gości online i to wcześnie rano.Na starej Kodze takiej dysproporcji nie było.
Awatar użytkownika
Kon_Bar

Post autor: Kon_Bar »

Hadżi
W pewnym momencie temat był poruszany na SHOUTBOX'ie. Jestem (podobnie jak Ty i Kazik) zdania, że możemy (a nawet powinniśmy ;) )tworzyć grupy znajomych ale niekoniecznie prowadzić relacje i dyskusje w grupach. Grupy na forum mogłyby w zupełności pełnić to samo zadanie.
Jestem też za podziałem relacji na:
- wątek z relacją właściwą;
- wątek na komentarze, ochy i achy.

Bartes123
http://www.koga.net.pl/%C5%BCaglowce/72/325-koga.html
Awatar użytkownika
grzegorz75

Post autor: grzegorz75 »

Niestety mam podobne odczucia jak Kaziu . Dodałbym jeszcze , oprócz Naszej Klasy i Gadu Gadu- facebooka. Za dużo tego - przyjaciele , znajomi grupy , strupy z gołej dupy , zaakceptuj , odrzuć , przyjmij , odejmij , zaprosił , nie zaprosił , odrzucił , dorzucił , podrzucił , ujął , dodał , odjął , przyjął , zablokuj , odblokuj ... Za drastyczne te zmiany . Mogliśmy zmienić "napęd" czy o co tam chodziło nam w naszej zbiórce , zrobić jakiś fejslifting i byłoby dobrze . Według mnie jest za bardzo daleko przedobrzone i zrobiło się niedobrze . Czuję się jak na portalu społecznościowym których jest do urzygania w necie .

Nie wspominając , że nie jesteśmy już ... Admirałami :lol:
http://www.iik.suzuki.pl/
erykmodel

Post autor: erykmodel »

Panowie moim skromnym zdaniem im więcej opcii tym lepiej. Grupy mogą dzielić ale jak i łaczyć i zbliżać do siebie innych kwestja podejścia do sprawy. Żeby natomiast koga miała co do pokazania i pochwalenia się przed innymi forami to panowie trzeba się wziąć do roboty bo amin za nas modelików z kieszeni i relacji nie na pyka. A i nasze gadu gadu jest ok czasem i opierdołach można pogadać a nawet trzeba jak nie ma mordy w domu do kogo otworzyć . :D
myszor

Post autor: myszor »

Na początku też przeżywałem nowa Koge . Teraz jest to mi całkowicie obojętne czy ktoś mnie lubi , czy mnie zaprosi do znajomych , grupy . Ja dzięki Kodze poznałem dużo fajnych kolegów z którymi mogę się podzielić zmartwieniami i problemami i wiem że zawsze mogę na Nich liczyć .
Może jest to upierdliwe te klikanie jak coś chcę znaleźć ale do przyjęcia . Jak bardzo chcę to znajdę .
Co do grup to sie nie wypowiadam bo od początku marudziłem że to Nas podzieli . W ramach protestu założyłem grupę zamkniętą i nigdy jej nie otworzę , no chyba że Radek ją otworzy :)
Kogę zacząłem traktować bardziej towarzysko , lubię pogadać .
Nie mam osobiście żadnych zastrzeżeń do Nowej Kogi bo i dlaczego . Jest jak jest .
Relacje na Kodze to można policzyć na palcach . Teraz jest więcej teorii i dyskusji i trzeba się z tym pogodzić .
Są koledzy którzy posiadają duża wiedzę i teraz mają pole do popisu . Ja takiej wiedzy nie posiadam i siedzę cicho .
A czy Koga przypomina NK , GG czy inny portal społecznościowy jest mi obojętne . Dla mnie liczy się to ze utrzymuje kontakt z Kolegami . Nie zaglądam do grup i postów które mnie nie interesują .
Nowe zawsze boli :)
Pozdrawiam . Andrzej :)

Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Awatar użytkownika
maciejza

Post autor: maciejza »

Stara koga w żaden sposób nie ograniczała możliwości kontaktów. Był Shitbox, były PW.
Teraz żeby odczytać PW trzeba napisać o tym na SB :), albo klikać nerwowo czy ktoś do mnie napisał. Brakuje mi informacji o tym w wyskakującym okienku tudzież odpowiednim komunikacie.
Stara wersja "ostatnich" postów też dla mnie była bardziej "user friendly".
Doceniam wkład Radka, bo chciał dobrze, wsadził zapewne kupę pracy i nerwów.

W sprawie grup i znajomych pisałem już na SB. Nie mam "ciśnienia" na posiadanie miliona znajomych, doceniam bardziej to że potrafią czasem napisać na tlenie, GG czy mailu. Kogę traktuję tak, że wszyscy użytkownikami są moimi znajomymi i nie widzę sensu "chwalenia" się ilością kontaktów (bo tak to w tej chwili odbieram).
Grupy bym zaakceptował żeby do nich był jakiś przyjazny dostęp, do dzisiaj się motam żeby zobaczyć wszystkie grupy, sprawdzić czy coś się pojawiło w tych co jestem zapisany.

a zresztą czy jest sens w ogóle ciągnąć ten wątek ? ... jest jak jest .. ehh
ODPOWIEDZ