Zajrzyj na tę stronę http://www.kemot1.gower.pl/holk_b.htm i pobierz sobie relację Kemota napisaną w PDF , może to rozwiąże Twoje problemy.
Życzę powodzenia w dalszej pracy
Holk Gdański według MM
- Nina
O:Holk Gdański według MM
8.03.2007 - Łódź Wikingów
8.06.2014 - Dżonka
12.05.2021- Gozzo da Pesca
8.06.2014 - Dżonka
12.05.2021- Gozzo da Pesca
- Viluir
Witam!
Mam ten poradnik i prawie cały czas się nim posiłkuję ;)
To nie są wyrzuty ;) To wspaniałe rady które pozwalają na uniknięcie wielu błędów. Dziękuje :)
Staram się ale nie zawsze wszystko mi wychodzi tak jak powinno :( Mam nadzieję, że doświadczenie zdobyte na holku pozwoli na budowę większych jednostek bez takich i TYLU błędów ;)
Pozdrawiam
Paulina
Zajrzyj na tę stronę http://www.kemot1.gower.pl/holk_b.htm i pobierz sobie relację Kemota napisaną w PDF , może to rozwiąże Twoje problemy.
Mam ten poradnik i prawie cały czas się nim posiłkuję ;)
Proszę nie przyjmuj tego jako wyrzutów
To nie są wyrzuty ;) To wspaniałe rady które pozwalają na uniknięcie wielu błędów. Dziękuje :)
Budujesz swój pierwszy model i masz sporo problemów.
Staram się ale nie zawsze wszystko mi wychodzi tak jak powinno :( Mam nadzieję, że doświadczenie zdobyte na holku pozwoli na budowę większych jednostek bez takich i TYLU błędów ;)
Pozdrawiam
Paulina
W stoczni:
Holk Gdański(MM)
ORP Iskra - mikro flota :)
Holk Gdański(MM)
- Viluir
Witam!
Budowa holka zmierza ku końcowi...
Niestety, nie udało mi się mimo wszelkich starań uniknąć błędów, które doskonale widać na zdjęciach :(
Maszt, reja i bukszpryt są włożone tylko dla efektu wizualnego ;)
Pozdrawiam
Paulina
Budowa holka zmierza ku końcowi...

Niestety, nie udało mi się mimo wszelkich starań uniknąć błędów, które doskonale widać na zdjęciach :(
Maszt, reja i bukszpryt są włożone tylko dla efektu wizualnego ;)
Pozdrawiam
Paulina
W stoczni:
Holk Gdański(MM)
Holk Gdański(MM)
- jaxa
No z tym końcem, to chyba nie tak do końca ;) kadłub to dopiero początek raczej :)
Podoba mi się Twój holk z Kogą w tle ;)
Podoba mi się Twój holk z Kogą w tle ;)
- Viluir
No z tym końcem, to chyba nie tak do końca kadłub to dopiero początek raczej
Hehe zostało tak niewiele elementów(ster, beczki, pachoł kotwiczy itp detale), że bliżej jest końca niż początku ;) Niestety, tak jak powiedziałam nie jest on idealnie wykonany i teraz jak wiem jakie błędy popełniłam to najchętniej tego bym zniszczyła i zrobiła nowego ;)
Podoba mi się Twój holk z Kogą w tle
hehe :) Tak jakoś wyszło ;)
Pozdrawiam
Paulina
W stoczni:
Holk Gdański(MM)
Holk Gdański(MM)
- radek
- Lokalizacja: {"name":"Warszawa","desc":"Warszawa,wojew\u00f3dztwo mazowieckie,Polska,pl","lat":"52.2319581","lng":"21.0067249&quo
- Kontakt:
Viluir: to twój pierwszy model prawda?
Dla mnie bomba. Aż mi się łezka zakręciła jak sobie wspominam swojego pierwszego Potiomkina z MM.
Nie niszcz, bo uczysz się całe życie. Przy następnym pomyślisz dokładnie to samo - zrobiłabym go lepiej. I to jest właśnie piękne w tym hobby!
A wiec do przodu, czekam na resztę.
Pozdrawiam.
Dla mnie bomba. Aż mi się łezka zakręciła jak sobie wspominam swojego pierwszego Potiomkina z MM.
Nie niszcz, bo uczysz się całe życie. Przy następnym pomyślisz dokładnie to samo - zrobiłabym go lepiej. I to jest właśnie piękne w tym hobby!
A wiec do przodu, czekam na resztę.
Pozdrawiam.
Radosław Kubera
Koga Portal
Koga Portal
- Viluir
Viluir: to twój pierwszy model prawda?
Tak, to mój pierwszy model ;)
heh to miło, że się podoba :) :) :)
Hehe ;) żartowałam z tym zniszczeniem :D A następnym modelem(już częściowo zaczętym) jest ORP Iskra ;) w butelce :)
Pozdrawiam
Paulina
W stoczni:
Holk Gdański(MM)
Holk Gdański(MM)
- Viluir
Witam!
Oto efekty dzisiejszej pracy :)
Pozdrawiam
Paulina

Oto efekty dzisiejszej pracy :)
Pozdrawiam
Paulina

W stoczni:
Holk Gdański(MM)
Holk Gdański(MM)
- OSTOJA
Jestem pod wrażeniem. Sama przy holku pracujesz, czy masz "pomocnika". Jak obecne postępy? Iskra w butelce to trudny i bardzo delikatny temat, w sam raz dla kobiecych palców - podziwiam!
STEP BY STEP
Pośpiech jest wskazany tylko przy jedzeniu ze wspólnej miski, przy łapaniu pcheł oraz przy biegunce.
Pośpiech jest wskazany tylko przy jedzeniu ze wspólnej miski, przy łapaniu pcheł oraz przy biegunce.
- Viluir
Witam!
Moim jedynym pomocnikiem jest KOGA i jej załoga :) Obecnie jestem na etapie olinowania czyli można powiedzieć że kończę Holka :)
Iskra czeka na malowanie i przyklejenie nadbudówek :)
Dziękuje za zainteresowanie tematem - to mnie jeszcze bardziej motywuje do pracy :)
Przy okazji: kilka zdjęć z postępu prac:
Pozdrawiam
Paulina
Moim jedynym pomocnikiem jest KOGA i jej załoga :) Obecnie jestem na etapie olinowania czyli można powiedzieć że kończę Holka :)
Iskra czeka na malowanie i przyklejenie nadbudówek :)
Dziękuje za zainteresowanie tematem - to mnie jeszcze bardziej motywuje do pracy :)
Przy okazji: kilka zdjęć z postępu prac:

Pozdrawiam
Paulina
W stoczni:
Holk Gdański(MM)
Holk Gdański(MM)