Rexon SS 16A

Czyli warsztat szkutnika
Awatar użytkownika
RomekS
Lokalizacja: {"name":"Polska Toru\u0144","desc":"","lat":"","lng":""}

Re:Rexon SS 16A

Post autor: RomekS »

mirek_1953 napisał:
..... A moze tak K&M :)

Oczywiscie, czekam z niecierpliwoscia na K&M. To bedzie 1-wszy model z drewna :ohmy:

Napisz moż e jakie piłeczki można stosowac . Myślę że, to bardzo ważna informacja

Do tej wyrzynarki mozna stosowac pilki zarowno z poprzeczka jak orginalna jak i zwykle proste,poniewaz glowica jest uniwersalna i przyjmuje wszytkie rodzaje pilek. W mniejszej wyrzynarce trzeba by bylo wymieniac glowiczki.

jerry_bee napisal:
... mnie interesuje też jakie wyżynarka ma wymiary, jak wyglada jej stabilność i sposób mocowania do stołu ...

wymiary to 564x260x300 http://www.rexon.net/product/european/ss16a.htm
Do stolu mozna przymocowac za pomoca 2-ch wkretow. Sa lapy. Ale to nie wydaje sie konieczne, chociaz .... dzisiaj sprawdze.

Zbyszek napisal:
Jak się już dobrze pobawisz to napisz na co to cudeńko stać ..

Na tyle ile osobe je obslugujaco, czyli na niewiele... :blink: :ohmy:

Stach5 napisal:
....moja skacząca Dedra któregoś dnia wyskoczy przez okno[/qoute]

Ogladalem Dedre w OBI i bylbym ja kupil ale byla ostatnia z wystawy. Dedra jest troche delikatniejsza.

Ogolnie to dzieki wszystkim za gratulacje. Mnie rowniez cieszy nastepne urzadzonko. :)
Trzeba bedzie zaczac je obslugiwac ........ a to jest trudniejsze niz kupno....
Awatar użytkownika
Zbyszek

Post autor: Zbyszek »

Mam jedno pytanko może niedyskretne, ile cię to cudo kosztowało wraz z opłatami razem. Nie pisz jeśli żona spogląda przez ramię. :lol:
Pozdrawiam!!!
Awatar użytkownika
RomekS

Calosc..... 215 + 25 = 240 zl :)
Awatar użytkownika
Zbyszek

No to o taką kwotę mogę przystapić do negocjacji z żoną. Mam nadzieję że pertaktracje nie będą długi no i najważniejsze owocne dla mnie. Nie mam akurat tyle zaskurniaków na podorędziu. Dzięki za informację. Romek a co się dzieje z WODNIKIEM jakoś tak cicho od lipca.
Pozdrawiam!!!
Awatar użytkownika
RomekS

Zbyszek napisał:
Romek a co się dzieje z WODNIKIEM jakoś tak cicho od lipca.

Mala przerwa techniczna. Brak lin ....
:blink: Chyba nastepna maszyna :blink:

Urlop poza m.p. Wodnika (m.p.= miejsce postoju).
Robota bedzie kontynuowana. Zabralem sie za maszty,
ale tyle sie ciekawego dookola dzieje ... :) :)
Awatar użytkownika
mirek

Post autor: mirek »

Romku ! napisz jakie liny ci potrzebne i ile to z wielką radością ci nakręce w ramach treningu :laugh: taka drobnostka nie moze wstrzymywać cię w robocie :mad: Moja maszynka jest teraz testowana :) liny skrecam z bawełny . Podaj grubości i dlugości ja moge maksymalnie skrecić liny o dlugośco 1,2 m takie chyba wystarczą :x
Pozdrawiam Mirek Rybus
Awatar użytkownika
Zbyszek

Romek napisz co jeszcze brakuje, może się uda wspólnie ukończyć WODNIKA :laugh: :laugh:
Pozdrawiam!!!
Awatar użytkownika
RomekS

Mirku, Zbyszku ,
Wodnika ukoncze po swojemu. :) :) :)
To moje "dziecko" modelarskie. Jest pelne bledow i roznych moich dziwnych technik, wykonania ale wlasnie to jest to "cos"
Napewno "usmiechne" sie Do Ciebie Mirku przy K&M o liny. Ten model (K&M) chcialbym wykonac zgodnie ze wskazowkami jakie beda publikowane i zgodnie ze sztuka modelarska o ile mi sie to uda...... Napewno bede pytal i zadawal "rozne dziwne pytania".
Wodnik to jakby tu powiedziec , to moj test modelarski, ucze sie przy nim na bledach, ale go lubie i nie chcialbym cos popsuc szybkoscia dzialania.
Zdaje sobie sprawe ze im wiecej informacji zdobywam tym trudniej jest zabrac sie nawet za proste elementy modelu. Ale go ukoncze obiecuje. Podoba mi sie coraz bardziej jak widze ze jest zrobiony inaczej, ale za to niepowtarzalnie. A ile narzedzi zdobylem zeby efekty byly coraz lepsze.
:)
Mysle ze nikogo nie urazilem swoimi wywodami.....
:) :) :) :) :)
Awatar użytkownika
mirek

RomekS napisał:
[quote]Mirku, Zbyszku ,
Wodnika ukoncze po swojemu. :) :) :)
To moje "dziecko" modelarskie. Jest pelne bledow i roznych moich dziwnych technik, wykonania ale wlasnie to jest to "cos"
Brawo !!! takie podejście do modelarstwa uwielbiam :laugh: Zawsze mówę " Model robię dla siebie i to jest moja radość "
Napewno nie odmówię pomocy i mozesz na mnie liczyć zawsze jezeli będe tylko w stanie ci pomóc. Bardzo się cieszę że , będziesz z nami robił ten model :laugh: :laugh: :laugh:
Pozdrawiam Mirek Rybus
Awatar użytkownika
mirek

Coś pokręcilem w poprzednim wpisie , chyba wybaczycie
Napewno nie odmówię pomocy i mozesz na mnie liczyć zawsze jezeli będe tylko w stanie ci pomóc. Bardzo się cieszę że , będziesz z nami robił ten model
Pozdrawiam Mirek Rybus
Pozdrawiam Mirek Rybus
ODPOWIEDZ